wielce irytujące, nagminne blokowanie skrzyżowania

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

wielce irytujące, nagminne blokowanie skrzyżowania

Postprzez srylek » sobota 14 września 2013, 08:04

Witam z rana,
Przez pięć dni w tygodniu pokonuję jedno z warszawskich skrzyżowań z sygnalizacją świetlną. I przez pięć dni w tygodniu mruczę pod nosem lub wykrzykuję bardzo niecenzuralne słowa zza zamknietych szyb. Ad rem:
Bohaterem jest skrzyżowanie Nowoursynowskiej z Doliną Służewiecką.
1.Kierowcy jadący Doliną w stronę Wilanowskiej notorycznie wjeżdżają na skrzyżowanie nie mając możliwości zjechania z niego ( korek)
2.Kierowcy skrecający z nowoursynowskiej w prawo ( w stronę Wilanowskiej) notorycznie robią to ze środkowego pasa ( do jazdy na wprost) blokując możliwość wykorzystania tegoż pasa zgodnie z jego zastosowaniem
3.Kierowcy skrecający z Nowoursynowskiej w lewo , w strone Wilanowskiej , notorycznie blokują skrzyżowanie uniemożliwiając przejazd na wprost.
Sytuacja patologiczna, często kierowcy jadący Nowoursynowską na wprost są zmuszeni czekać 3,4 zmiany świateł żeby przejechać skrzyżowanie.
I moje pytanie - można to gdzieś zgłosić? Wystarczyłoby zatrzymywać się przed skrzyżowaniem jeśli nie ma możliwości opuszczenia go. Policji nie widziałam tam nigdy.
srylek

Re: wielce irytujące, nagminne blokowanie skrzyżowania

Postprzez Zonaimad » niedziela 15 września 2013, 12:08

Może... na policję? ;-)
Zonaimad

Postprzez mls » środa 09 października 2013, 02:14

Łączę się w bólu z autorem tematu. Sam również w zasadzie codziennie tamtędy jeżdżę obecnie (po 18-tej) i korek ciągnie się od Rosoła do Al. Wilanowskiej - dalej luźniutko. Więc winna i sygnalizacja na skrzyżowaniach z Nowoursynowską i Al. Wilanowską i głupota kierowców. Ja "niestety" zaliczam się do tej grupy, której o tej porze już aż tak się nie spieszy i jak nie mam miejsca to na te skrzyżowania nie wjeżdżam... A autorowi pozostaje życzyć cierpliwości i wytrwałości ;)
mls

Postprzez olaffi » wtorek 15 października 2013, 18:24

nie cierpię korków na drodze!!! można się długo nastać. współczuję trasy.
olaffi

Postprzez Uciekaj1 » wtorek 15 października 2013, 21:45

olaffi napisał(a):nie cierpię korków na drodze!!!.

Ja również.
Ale swoją codzienną trasę mam tak zaplanowaną, że w zasadzie tylko mogę stać w jednym miejscu, a tak to jeżdżę bocznymi :)

A tego skrzyżowania przy Nowoursynowskiej też nie lubię :)
Uciekaj1

Powrót do Sytuacje na drodze