LeszkoII pisze:
Gruntowa z gruntową na ogół nie tworzy skrzyżowania, bo trudno spotkać dwie drogi publiczne bez odpowiedniej nawierzchni twardej (chyba, że podczas remontu nawierzchni obydwu dróg)
Trudno ale jednak można spotkać takie drogi. Są jeszcze takie miejsca gdzie wrony już zawracają, a diabeł mówi dobranoc i można tam spotkać przecięcie się dróg gruntowych a jednocześnie publicznych.
I teraz w myśl K.D. będzie to skrzyżowanie. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi lub tez potwierdzi moją interpretację.
rusel pisze:
przeciecie sie drogi wewnetrznej z wewnetrzna, gruntowej z gruntową jest skrzyzowaniem.
Właśnie tu rusel mam wątpliwości co do przecięcia się dróg wewnętrznych (twardych). Czy one na pewno utworzą skrzyżowanie?
Art. 2 pkt 10
skrzyżowanie – przecięcie się w jednym poziomie dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie, łącznie z powierzchniami utworzonymi przez takie przecięcia, połączenia lub rozwidlenia; określenie to nie dotyczy przecięcia, połączenia lub rozwidlenia
drogi twardej z drogą gruntową, z drogą stanowiącą dojazd do obiektu znajdującego się przy drodze lub
z drogą wewnętrzną;
W tym przypadku droga twarda, jednocześnie wewnętrzna, ale jak by nie patrzeć twarda przecina się z drogą wewnętrzną. A to nie jest skrzyżowanie.