Stracone Islandzkie Prawo Jazdy Prosze O Pomoc

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Stracone Islandzkie Prawo Jazdy Prosze O Pomoc

Postprzez taksido » środa 31 lipca 2013, 16:57

Witam serdecznie. Jestem nowy na forum, ale bardzo proszę o pomoc z moim problemem.

Więc zostałem zatrzymany do kontroli policyjnej w Islandii i byłem pod wpływem alkoholu (1.30 promila) oraz przekroczenie prędkości. Straciłem prawo jazdy na jeden rok oraz dostałem mandat 160 000 tyś koron islandzkich czyli jakieś 4.5 tyś PLN. Prawo jazdy robiłem w Islandii, wyniosło mnie 9 tyś PLN i straciłem po miesiącu... Tak jak mówię wszystko się stało w Islandii, straciłem Islandzkie prawo jazdy. I tutaj nasuwa się moje pytanie... Czy ja mogę normalnie teraz zacząć robić prawo jazdy w Polsce czy muszę czekać ten rok, czy te informacje Islandia przekazuje do Polski, czy ja mam również obowiązek informować o tym Polskę? Wydaje mi się, że nie ponieważ to się stało za granicą i do tego Islandia nie jest w Unii Europejskiej. Proszę o pomoc kogoś kto się orientuje jak sprawa wygląda. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź lub jakąkolwiek dyskusję, pozdrawiam.
taksido

Re: Stracone Islandzkie Prawo Jazdy Prosze O Pomoc

Postprzez jasper1 » środa 31 lipca 2013, 20:18

Ustawa o Kierujących Pojazdami art.12.1.5) "Prawo jazdy nie może być wydane osobie..., która uzyskała za granicą prawo jazdy, a to prawo jazdy zostało zatrzymane lub uprawnienie do kierowania pojazdami zostało cofnięte - w okresie obowiązywania zatrzymania lub cofnięcia uprawnień." W tym samym czasie jesteś wyłączony z udziału w szkoleniu.
Tyle w temacie, nie ma o czym dyskutować.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez ks-rider » środa 31 lipca 2013, 20:45

Szkoda tylko, ze nie zabrali Ci na 10 lat, mam nadzieje, ze bedziesz poddany psychotestom.

:wink:
ks-rider

Postprzez taksido » czwartek 01 sierpnia 2013, 12:47

Już, już na 50 lat niech wezma :) tak psychotesty i co jeszcze? Nauka pilotowania mysliwca i kurs nurkowania w blocie?
taksido

Postprzez Borys_q » czwartek 01 sierpnia 2013, 13:11

W Polsce byś do tego jeszcze wyrok w zawiasach dostał, więc niestety ci się upiekło. Nie szukaj tu na forum pomocy bo jej tu nie otrzymasz.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez disaster » czwartek 01 sierpnia 2013, 14:35

A to niby czemu? Parę osób poczuło się dowartościowanych, że mogło sobie poużywać na facecie z konkretnym pytaniem?
Że jechał po kielichu to co? Stos?
Neguje to? Umniejsza?

jasper1 napisał(a):Ustawa o Kierujących Pojazdami art.12.1.5) "Prawo jazdy nie może być wydane osobie..., która uzyskała za granicą prawo jazdy, a to prawo jazdy zostało zatrzymane lub uprawnienie do kierowania pojazdami zostało cofnięte - w okresie obowiązywania zatrzymania lub cofnięcia uprawnień." W tym samym czasie jesteś wyłączony z udziału w szkoleniu.
Tyle w temacie, nie ma o czym dyskutować.
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez Borys_q » czwartek 01 sierpnia 2013, 14:56

Że jechał po kielichu to co? Stos?
Neguje to? Umniejsza?

Tak, jak chcesz klepać po plecach kogoś kto jechał autem z 1,3 promila to twoja sprawa, ja nie będę.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez disaster » czwartek 01 sierpnia 2013, 17:05

Borys - jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to ostrzegaj na początku Twoich postów.
I wyjaśnij mi jakim cudem udzielenie rzeczowej odpowiedzi tożsame się staje z pochwalaniem zachowania?
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez ks-rider » czwartek 01 sierpnia 2013, 19:43

taksido napisał(a):Już, już na 50 lat niech wezma :) tak psychotesty i co jeszcze? Nauka pilotowania mysliwca i kurs nurkowania w blocie?

Powinni brac dozywotnio, moze wtedy pijanisci zastanowili by sie wczesniej. Co do psychotestow, to nie kumam dlaczego tu kozakujesz. Najprawdopodobniej w Islandi bedziesz je musial przechodzic, tyle, ze masz za male kohones aby sie tu do tego przyznac, inacej nie szukalbys wyjscia robiac polskie PJ.

Co do nurkowania w bklocie, to jestes obecnie nurkiem, tyle, ze nie w blocie a w gownie, wiec przyjemnego nurkowania zycze, i oby kosztowalo Cie to nastepne 25 000 pln'ow

ks-rider

Postprzez Borys_q » czwartek 01 sierpnia 2013, 20:56

Borys - jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to ostrzegaj na początku Twoich postów.

Poprostu mam wyjątkową awersję dla pijanych driverów.
Borys_q

Postprzez oskbelfer » czwartek 01 sierpnia 2013, 23:42

koleś będzie musiał jednak odwiedzić psychologa, tylko niech bozie prosi żeby mu nie wyznaczyli "prawdziwego zakładu" robiącego badania....

słyszałem, że są placówki (ale nie jestem w stanie podać lokalizacji) że delikwetn jak sie tam dostanie, to klękajcie narody...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez taksido » piątek 02 sierpnia 2013, 15:07

Dokładnie tak :) Typowe, zawistne polaczki, zadałem konkretne pytanie i dostałem konkretną odpowiedź, ale zawsze się znajdzie taki, typowy biedny "polaczek" który myśli, że jest najmądrzejszy. Często się muszę wstydzić za takich jak Wy.
taksido

Postprzez ribozom » piątek 02 sierpnia 2013, 15:36

taksido, to takich jak TY powinni wstydzić się Polacy, bo to wy swoim zachowaniem za granicą kreujecie stereotyp Polaka- pijanego złodzieja i nieroba
Kategoria B
28.12.2012- egzamin teoretyczny (18/18)- ZDANY
04.03.2013- egzamin praktyczny-Zdany(4 podejscie)
ribozom

Postprzez taksido » piątek 02 sierpnia 2013, 20:27

To jaki ja kreuje stereotyp to jest moja sprawa. Ty za to jesteś taka typowa Berta :D jesteś społeczniakiem, masz pryszcze, zawsze wszystkich kapowałeś w szkole i do tego pewnie jesteś rudy i nie masz dziewczyny a jak masz to n a pewno Cie zdradza :) a teraz duś się i mądruj :p jaki Ty jesteś inteligentny i taki spoko prawilniak ;p
taksido

Postprzez ks-rider » piątek 02 sierpnia 2013, 21:25

taksido napisał(a):1. Ty za to jesteś taka typowa Berta :D jesteś społeczniakiem, masz pryszcze, zawsze wszystkich kapowałeś w szkole i do tego pewnie jesteś rudy i nie masz dziewczyny a jak masz to n a pewno Cie zdradza :) a teraz duś się i mądruj :p jaki Ty jesteś inteligentny i taki spoko prawilniak

2. To jaki ja kreuje stereotyp to jest moja sprawa.

3. Typowe, zawistne polaczki, ale zawsze się znajdzie taki, typowy biedny "polaczek" który myśli, że jest najmądrzejszy. Często się muszę wstydzić za takich jak Wy.

1. Dziecko, a ile Ty masz latek ? Dales dzieciaku popis, szkoda gadac !

2. Jak widzisz nie tylko Twoja sprawa, bo wyrobiles juz w swoim okregu stereotyp, ze kazdy Polak to pikal ktory sieda za kolko gd ytylko wypije.

Pozniej sie dziwic, ze jak sie w jakims sklepie na zachodzie po polsku odezwiesz, to zaraz detektyw za toba lata.

3. Buhahahhahahahahahha, Ta, a czego nalezalo by Ci zazdroscie ?
Chyba tylko debilizmu bo jak widac inteligencja nie grzeszysz.

P.S. Niech ktos zbanuje tego trola.
ks-rider

Powrót do Sytuacje na drodze