strongman94 napisał(a):Będąc pojazdem nr 1 chcąc skręcić w ul Królowej Jadwigi ustawiam się na środku tego przejazdu miedzy wysepkami i ustępuje pierwszeństwa pojazdowi nr 3 dopiero ja przejeżdżam tak?:)
Będąc pojazdem '1' możesz wjechać na skrzyżowanie, jeśli jest na nim miejsce. Jeśli spełnisz ten warunek, to ustawiasz się jak najbliżej prawej strony "przełączki między-wysepkowej"(to zależy czy się zmieścisz, bo jeśli nie to ustawiasz się bezkolizyjnie tak jakbyś zawracał i nikomu nic złego się nie stanie, przepisów nie złamiesz). Oczywiście masz pierwszeństwo przed pojazdem oznaczonym 3.
strongman94 napisał(a):I będąc pojazdem nr 2 skręcającym w prawo przejeżdżam przed pojazdem nr 1 nawet gdyby pojazd 1 chciał skręcić w swoje lewo tak:)
Tam nie widzę żadnej kolizji. Pojazd '2' ma się trzymać swojej połowy jezdni.[/quote]
strongman94 napisał(a):Jadąc pojazdem nr 3 mam pierwszeństwo przed pojazdem nr 2 tak czy dobrze to rozumiem?:)
Jak wyżej, nie widzę sytuacji kolizyjnej lub nie rozumiem pytania
strongman94 napisał(a):Natomiast pojazd nr 4 przejeżdża jako pierwszy przed wszystkimi bo jest na drodze z pierwszeństwem tak?:)
Pojazd nr 1 też wyjechał z drogi z pierwszeństwem

Pojazd nr 4 również, ale ponieważ zawraca (podwójnie skręca w lewo) to ustępuje pierwszeństwa jadącym na wprost ulicą ul. Dzieci Zamojszczyzny.
P.S. Dość dziwne pytania(nie budzą zbytnio wątpliwości), ale chętnie odpowiedziałem

Jesteś w trakcie kursu na prawko?