Witam! Od paru dni przemierzam i czytam forum i nie mogę znaleść sadysfakcjonującej mnie odpowiedzi na dreczace mnie pytanie... otoz kiedy zjezdzamy z drogi z pierwszenstwem ze znakiem D-1 (glownej) i zjezdzamy na droge podporzadkowana wczesniej znakiem A-7 i jedziemy caly czas prosto mamy pierwszenstwo? Niedaleko mnie istnieje skrzyzowanie ktore na pierwszy rzut oka nazywalbym skrzyzowaniem rownorzednym jednak zerkajac na droge po mojej prawej stronie znajduje sie znak A-7 a po lewej zas znak B-20(STOP) tutaj sie klania moje pytanie... Jak to jest zrobione i jak sobie z tym radzic? Przegladalem forum i istniejace rozne wypowiedzi na ten temat od art 25 do zasad nawet o szerszej powierzchni jezdni ;d. Dodam jeszcze, ze przed dojazdem do skrzyzowania nie widnieje zaden u nas znak oraz wczesniej nie bylo zadnego innego oprocz przejscia dla pieszych czy prog zwalniajacy (za 20m).
Chwilowo staram sie zerkac na poprzeczna droge, czy nie widnieje tam jakis znak, czy moze po konczacych sie pasach ruchu. Z gory dziekuje za dobra odpowiedz
Wyglada to identycznie jak zdjecie autora z postu viewtopic.php?f=3&t=28527
http://img200.imageshack.us/img200/8416/12182639.png