Witam
moje pytanie dotyczy skrecania warunkowego na skrzyzowaniu przy zapalonej zielonej strzałce. Wiadomą rzecza jest ze trzeba zatrzymac przed swiatłami i upewnic sie czy mozemy sie właczyc do ruchu i potem mozna ruszyc. Zdarzaja sie jednak sytuacje ze po minieciu słupka z sygnalizacja oczekujemy na właczenie sie do ruchu przepuszczajac jadace z lewej strony samochody i w tym czasie strzałka gasnie. Moje pytanie to jak poznac ze po minieciu słupka zgasła strzałka i jak sie zachowac w tej sytuacji czekac do zmiany swiateł czy jechac?.
Czy ze zgasła strzałka i nie moge jechac poznac po tym ze zatrzymały sie samochody jadace z lewej strony ktorym ustepowałem pierszenstwa? Czy tez patrzac w tylne lusterko ze samochod jadacy za nami stoi przed swiatłami? Opisana sytuacje przedstawia załaczony filmik dokładnie sytuacja z 33sek srebrny samochod zatrzymuje sie przed swiatlami upewnia sie jedzie dalej i zatrzymuje za swiatłami zeby przepuscic czerwona ciezarowke. Jak poznac ze strzałka zgasła gdy jestesmy juz za słupkiem i co robic stac czy jechac?
http://www.youtube.com/watch?v=-LiujB_TRl4