Kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Postprzez ciekawy » piątek 01 czerwca 2012, 20:57

Witam,
w załączniku jest prymitywna wersja skrzyżowania, przez które przejeżdżałem. Siedzę w aucie nr 1, natomiast z przeciwka mam delikwenta w pojeździe nr 2. Kto w tej sytuacji ma pierwszeństwo, kierowca nr 2 skręcający w lewo, czy ja nr 1 jadący na wprost. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Załączniki
skrzyzowanie.jpg
skrzyzowanie.jpg (13.24 KiB) Przeglądane 1614 razy
ciekawy

Re: Kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Postprzez dylek » piątek 01 czerwca 2012, 21:17

Myślę, że to jest tak oczywista odpowiedź, że każdy kursant po skończonej teorii powinien udzielić bezbłednej odpowiedzi...
Obrazek
Testy na PJ kat B zawierają odpowiedź na to pytanie.... (1vs3 z pytania to dokładnie to o co pyta autor)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Re: Kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu

Postprzez raf891 » sobota 02 czerwca 2012, 00:29

ciekawy napisał(a):Witam,
w załączniku jest prymitywna wersja skrzyżowania, przez które przejeżdżałem. Siedzę w aucie nr 1, natomiast z przeciwka mam delikwenta w pojeździe nr 2. Kto w tej sytuacji ma pierwszeństwo, kierowca nr 2 skręcający w lewo, czy ja nr 1 jadący na wprost. Z góry dziękuję za odpowiedź.

pierszenstwo ma deliwent ponieważ jest na drodze z pierszeństwem a Ty na podporzadkowanej zobacz co znak mowi droga z pierszenstwem pzrebiega w lewo i na wprost a Ty na podporzadkowanej wiec musisz ustapić :)))
raf891

Powrót do Sytuacje na drodze