ROWEROWCY:)

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

ROWEROWCY:)

Postprzez mich4lina » poniedziałek 16 maja 2005, 13:40

Ja mam pytanie dotyczące przepisów dla rowerzystów. Dokładnie chodzi mi o to czy nie przestrzegając przepisów np. jade pod prąd na drodze jednokier. albo wierzdżam w droge z zakazem ruchu, policja może mnie zatrzymać? Na pewno. Ale czy (jeżdze z prawem jazdy) mogą mi wystawic jakeis karne punkty na konto mojego prawka??:):) moze i smieszne pytanie ale nie iwem jak to jest.
mich4lina

Postprzez miros » poniedziałek 16 maja 2005, 14:07

mi sie wydaje ze nie mozna wystawic punktow na prawko ktorego nie uzywasz (bo jedziesz rowerem)
predzej punkty by wyladowaly na karcie rowerowej (jesli to wogole mozliwe :) :) :) :) )
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez mich4lina » poniedziałek 16 maja 2005, 14:16

no właśnie nie mam karty rowerowej jako że mam 18 lat nei ejst już chyba konieczna... czyli myślicie że tylko mandata moża otrzymać:) w sumie to tak myślałąm ale pragne się upenic Ma ktoś jeszcze jakies swoje zdanie w tej sprawie:)
mich4lina

Postprzez wiruswww » poniedziałek 16 maja 2005, 22:22

A nie jest z tym przypadkkiem tak samo jak z jazdą po alkoholu? Przecież za jazde pijanym na rowerze mogą zabrać prawko. Ja proponuje w razie czego nie przyznawać się że masz prawko tylko pokazywać dowód, przecież od 18 lat nie trzeba mieć innych dokumentów na rower. Może nie będą dociekliwi i nie sprawdzą czy masz prawko.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Jerzyk » poniedziałek 16 maja 2005, 22:57

Punkty moga Ci zabrac za wykroczenia na rowerze, a nawet za przechodzenie pieszo przez przejscie na czerwonym swietle... (wiem z doswiadczenia kolegi :D )
Z błękitnym niebem :!: 8)

-- B od lutego 2005, C w drodze --
Jerzyk

Postprzez mich4lina » poniedziałek 16 maja 2005, 23:22

Jerzyk jak to dokladnie bylo z twoim kolega?
Ja jezdze z prawkiem na rowerze z konieczności a po drodze jednokier. bo nie ma innnej opcji:) będę się pilnować bo komenda w poblizu:/:/
mich4lina

Postprzez wiruswww » poniedziałek 16 maja 2005, 23:32

No rowerem to się zawsze pilnowałem aby nie podpaść psom i starałem się przestrzegać przepisów. Ale że pieszo też można? To bedę się i pilnować jak z buta chodze a często się zdaza ze na czerwonym przechodze - w mieście tylko na jednym skzyrzyzowani ujest sygnalizacja wiec komu chce sie czekac jak nic nie jedzie? No ale bede uważać na panów w niebieskich mundurkach potocznie zwanych psami.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Powrót do Sytuacje na drodze