Kiedy mam pewnosc, ze przejazd przez skrzyzowanie jest otwarty tylko dla jadacych z mojego kierunku? To znaczy, kiedy mam pewnosc, ze z naprzeciwka nic i nikt na mnie nie wjedzie, gdy bede skrecal w lewo, ani nie musze sie zatrzymywac, by jadacych z naprzeciwka przepuscic? Dobrze mysle, ze jest tak tylko wtedy, gdy mam przed soba znak S-3?
I jeszcze kilka pytan:
1. Gdy mam przed soba znak S-1, moge 'na pewniaka' jechac tylko do przodu, tak? Jezeli skrecam, musze zalozyc, ze zielone swiatlo moga miec tez jadacy z innych kierunkow, wiec gdybym, dajmy na to, skrecal w lewo, musialbym najpierw przepuscic wszystkich jadach z naprzeciwka?
2. Znak S-3 daje mi prawo do jazdy 'na pewniaka' w kazdym kierunku, ktory wskazuje strzalka?
3. Znak S-2 pozwala mi na przejazd 'na pewniaka', tak, jak S-3, jezeli przed wjazdem na skrzyzowanie sie zatrzymam? Moge wtedy jechac z przeswiadczeniem, ze nie musze ustepowac pierwszenstwa jadacym z naprzeciwka, gdy skrecam w lewo, czy tez musze postepowac tak, jak w przypadku S-1 i sie zatrzymac?