Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez element » środa 17 sierpnia 2011, 14:54
przez Matthew » środa 17 sierpnia 2011, 15:29
przez element » środa 17 sierpnia 2011, 15:54
przez michooo » środa 17 sierpnia 2011, 16:03
czy jest jakaś teoria która głosi że np jak po mojej stronie jest znak ustąp pierwszeństwa przejazdu czy stop to czy po której stronie skrzyżowania taki tez znak będzie stać czy to jest niezależne od reguły chodzi o skrzyżowanie bez sygnalizacji
przez element » środa 17 sierpnia 2011, 16:14
przez nyku » środa 17 sierpnia 2011, 20:19
przez piotrekbdg » środa 17 sierpnia 2011, 21:40
tak samo masz się połapać jak i my czytając twoje wypowiedzi -,-
przez element » czwartek 18 sierpnia 2011, 13:34
przez Matthew » czwartek 18 sierpnia 2011, 14:48
przez element » czwartek 18 sierpnia 2011, 15:14
przez szymon1977 » czwartek 18 sierpnia 2011, 15:30
Tak pewnie wynikało z sytuacji na drodze.element napisał(a):przecież ja to wiem ale instruktor kazał mi wszystkie pojazdy przepuścić i dopiero wtedy ruszać
Sytuacja jest prostsza niż Ci się wydaje. Dojeżdżając do skrzyżowania masz A-7 ustąp pierwszeństwa, lub B-20 stop. Jeżeli pod jednym z tych dwóch znaków nie ma umieszczonej tabliczki T-6 w którejkolwiek odmianie oznacza to, że droga z pierwszeństwem przebiega w przybliżeniu w poprzek drogi, którą jedziesz.element napisał(a):nie wiedziałem jaki znak miał ten z lewej i czy wogule miał znak bo może miał znak ustąp
Nie musisz. Ale jeżeli ma Ci to ułatwić rozeznanie w sytuacji to:element napisał(a):...jak mam się połapać po której stronie jaki znak jest jak znaki są odwrócone tyłem do mnie...
Musisz się wysilić, młodzież nie wie co to wielka litera i znaki interpunkcyjne.michooo napisał(a):...zastosuj znaki interpunkcyjne i podziel ten słowotok na zdania, bo nie idzie tego przeczytać ani zrozumieć
przez maryann » piątek 19 sierpnia 2011, 08:59
Matthew napisał(a): Przepuszczasz :
- pojazdy uprzywilejowane
- pojazdy które są na drodze z pierwszeństwem przejazdu
- pojazdy które masz po prawej stronie skrzyżowania
- jeżeli skręcasz w lewo to pojazdy które jadą na wprost
- jeżeli skręcasz w lewo to pojazdy skręcające w prawo
Pewnie nie było innych, np. na podporządkowanej z Twojej lewej.element napisał(a):przecież ja to wiem ale instruktor kazał mi wszystkie pojazdy przepuścić i dopiero wtedy ruszać