Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Grzegorz.Z » niedziela 14 marca 2010, 17:51
przez jasiek23 » niedziela 14 marca 2010, 18:59
przez Grzegorz.Z » niedziela 14 marca 2010, 19:18
przez lith » niedziela 14 marca 2010, 19:23
przez Pajejek » niedziela 14 marca 2010, 19:53
przez jasiek23 » poniedziałek 15 marca 2010, 15:37
Pajejek napisał(a): Ustąp pierwszeństwa za wiele nie zmieni ponieważ zielone będąc już na drodze głównej (po skręcie) uzyskują te same prawa co czerwone. Należy tam właśnie jechać na zamek pomiędzy dwoma skrzyżowaniami.
przez Pajejek » poniedziałek 15 marca 2010, 21:45
No i właśnie o to chodzi, że znak i linia byłaby przed wjazdem. A po wjeździejasiek23 napisał(a):Zmieni, ponieważ znak ten będzie przecież przed wjazdem na drogą główną i pewnie będzie też wtedy linia warunkowego zatrzymania...
Pajejek napisał(a):zielone będąc już na drodze głównej (po skręcie) uzyskują te same prawa co czerwone.
przez asfalt » niedziela 25 kwietnia 2010, 08:10
jasiek23 napisał(a):Pajejek napisał(a): Ustąp pierwszeństwa za wiele nie zmieni ponieważ zielone będąc już na drodze głównej (po skręcie) uzyskują te same prawa co czerwone. Należy tam właśnie jechać na zamek pomiędzy dwoma skrzyżowaniami.
Zmieni, ponieważ znak ten będzie przecież przed wjazdem na drogą główną i pewnie będzie też wtedy linia warunkowego zatrzymania więc zielone zatrzymają się przed nią żeby ustąpić czerwonym a co za tym idzie zatrzymają się przed wjazdem na drogę główną. Ja to tak widzę.
przez Cyberix » niedziela 25 kwietnia 2010, 09:26
jasiek23 napisał(a):Zmieni, ponieważ znak ten będzie przecież przed wjazdem na drogą główną i pewnie będzie też wtedy linia warunkowego zatrzymania więc zielone zatrzymają się przed nią żeby ustąpić czerwonym a co za tym idzie zatrzymają się przed wjazdem na drogę główną. Ja to tak widzę.
przez zaglebiak » czwartek 29 kwietnia 2010, 00:13
przez sjakubowski » czwartek 29 kwietnia 2010, 00:24
przez Grzegorz.Z » środa 12 maja 2010, 16:10
przez DEXiu » środa 12 maja 2010, 19:14
Grzegorz.Z napisał(a):I jeszcze jedna kwestia - słyszałem opinię, że ci chcący wjechać na prawy pas mają ustąpić tym, którzy chcą wjechać na lewy, bo mają ich po prawej stronie (zatem czerwone czekają, a zielone zmieniają pas). Ile w tym prawdy?
przez WOJO » środa 12 maja 2010, 19:51
DEXiu napisał(a):Dlatego też jestem zdania, że należałoby jednak ograniczać nauczanie owej "zasady prawej ręki/strony/nogi/czego tam jeszcze dusza zapragnie" na rzecz uczenia konkretnych przepisów i zasad poruszania się po drodze zgodnych z PoRD.
Ok. To tyle tego lekkiego off-topa z mojej strony.