Naramowicka-Serbska Poznań

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Naramowicka-Serbska Poznań

Postprzez lashh » piątek 10 lipca 2009, 23:21

Witam,
proszę o wyrozumiałość:-) Jak mam zawrócić jadąc z Serbskiej od WORD'u? Niestety nigdy tam nie zawracałam, a mój instruktor nie był zbyt kontaktowy. Jakoś nie potrafil przekazywać wiedzy:-/ Problem w tym, że nie mogę wygooglować tego skrzyżowania z bliska i go przedtawiś, dlatego wklejam takie gorszej jakości, może ktoś pamięta je z praktyki. Bardzo prosze o pomoc... Ostatnio tam zgłupiałam i, niestety, oblalam:-/ Czy powinnam jechać tak, jak zaznaczyłam? Z góry dziękuję za pomoc:-)
Obrazek
lashh

Postprzez cman » piątek 10 lipca 2009, 23:36

cman

Postprzez lashh » sobota 11 lipca 2009, 10:43

Dzieki bardzo za pomoc:-) Pkt jest super!
lashh

Postprzez Olin » sobota 11 lipca 2009, 16:52

Z tego co widać na tych linkach zamieszczonych przez Cmana oraz na twoim zdjęciu, powinnaś zawrócić tak jak narysowałaś. Widzę jednak tam powierzchnie wyłączona z ruchu dlatego uważaj, aby na nią nie wjechać - jest to typowy błąd kursantów przy skręcie (kiedy patrzą jedynie w stronę w którą skręcają, a nie zwracają uwagi na taki szczegół jak jednoczesne obroty kierownicą w kierunku jakim chcą się poruszać).
Olin

Powrót do Sytuacje na drodze