Skrzyzowanie(prosba o pomoc)

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Skrzyzowanie(prosba o pomoc)

Postprzez volvaline » środa 22 kwietnia 2009, 17:44

Jadac codziennie z pracy mijam skrzyzowanie ,ktore nie do konca jest dla mnie jasne.STOP po dwoch stronach glowna skrecajaca w prawo i bardzo duzy ruch powoduja ,ze zdarza mi sie stac tam nawet po 1-2 minuty az frustruja sie kierowcy czekajacy za mna.Moja pytanie brzmi jak bezpiecznie i szybko ,przejechac to skrzyzowanie i czy moge ruszac wiedziac ,ze samochod na wprost i po moja prawej (czyli te samochody ktore teoretycznie maja pierwszenstwo)maja znaki STOP.

Wybaczcie za te bazgroly na rysunku ale chcialem to narysowac jak najprosciej i najszybciej
http://img99.imageshack.us/my.php?image=001001.png
Ostatnio zmieniony środa 22 kwietnia 2009, 17:52 przez volvaline, łącznie zmieniany 1 raz
volvaline

Postprzez Sławek_18 » środa 22 kwietnia 2009, 17:52

Nie wiem po kiego grzyba ja głównej drodze stoi znak stop?
Ktoś jakiegoś psikusa zrobił. Jak bezpiecznie przejechać? Ustąpić wszystkim co mają pierwszeństwo i przejechać. Według mnie ten stop jest tam niepoprawnie postawiony.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Re: Skrzyzowanie(prosba o pomoc)

Postprzez scorpio44 » sobota 25 kwietnia 2009, 20:05

volvaline napisał(a):Wybaczcie za te bazgroly na rysunku ale chcialem to narysowac jak najprosciej i najszybciej
http://img99.imageshack.us/my.php?image=001001.png

Proponowałbym wymienić jednak te bazgroły na czytelniejszy rysunek, bo przyznam, że ja zupełnie nie chwytam, gdzie jakie znaki stoją... Z rysunku by wynikało, że jeden jest na drodze z pierwszeństwem, a drugi na podporządkowanej. :shock: I jeszcze jakiś znak ostrzegawczy niewiadomej maści na tej drodze z dołu.
scorpio44

Powrót do Sytuacje na drodze