Radio w aucie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Radio w aucie

Postprzez Polonez » wtorek 20 lipca 2004, 12:07

Czego słuchacie w samochodzie? Ja osobiście najczęściej radia RMF FM lub lokalnych rozgłośni ( o korkach można się dowiedzieć i sytuacjach na drogach ) - zbędna reklama :). Lubie też posłuchać czegoś żywego jak np. techno oczywiście z umiarem nie żeby szyby na dół i basy na maxa. W miarę szybka jazda ( oczywiście bezpieczna z dostosowaniem się do przepisów ) i podgłośnione techno to jest to :)
Polonez

Postprzez to ja » wtorek 20 lipca 2004, 12:11

Jako początkujący kierowca nie lubię jeździć, gdy muzyka jest bardzo głośna, to mnie denerwuje i nie mogę się odpowiednio skupić. Zazwyczaj słucham radia np Eska, chociaż jak jeżdżę z tatą to jestem zmuszona słuchać Wawy. Ale tak jak napisałam jak na razie nie może to być głośna muzyka.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez xdawidx » wtorek 20 lipca 2004, 13:55

Gdy jeszcze sie uczyłem jeździć na placu to zawsze miałem włączone radio - inaczej bym chyba nie wytrzymał tych nudnych manewrów (tym bardziej że na placu jezdziłem absolutnie sam :( - czyli troszke nudno było). Taraz jako kierowca najczęście słucham Eske lub Plus. Muzyka mnie nie rozprasza ale nie lubie gdy jest za głośna.
Mayones KTM-2 my sweet guitar :)
xdawidx

Postprzez Sławek_18 » wtorek 20 lipca 2004, 16:01

Ja tez nie lubie sluchac buczacej muzyki, chociaz, ze jestem jako jako doswiadczony :P Tylko jak jade z siostra to musze sie przystowwac do glosniejszej muzyki ale jak jade sam to nie przepadam za glosna muza.
A ja slucham najczesciej rmf, kiedy przejechalem przez pol krakowa z Radiem maryja :D Nawet o tym nie wiedzialem tylko jak Ojciec wsiadl do samochodu to mowi co ty tu sluchasz :D :D A ja naprade nie zwrocilem na to uwagi :) (A leciala chyba wtedy jakas msza ;) )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Colin is the best » wtorek 20 lipca 2004, 17:57

Ja słucham tylko mamy i Radia Zet :D
Nie mam zbyt dobrego sprzętu grającego, więc nie słucham żadych tam umcy umcy. Poza tym nie chce być brany za dresiarza :wink: :)
Gdzieś czytałem, że człowiek wczówa się w rytm muzyki i np. tacy co słuchają szybkiego techno jeżdżą gwałtownie, a tacy co np. disco polo czy country są spokojniejsi i bardziej skoncentrowani na drodze (ciekawe co dzieje się wtedy z ich refleksem, bo pewnie strasznie się spowalnia :wink:). Ile w tym prawdy, tego nie wiem. Jedno jest pewne - jazda bez żadnej muzy może być nużąca :!:
Colin is the best

Postprzez ezka » wtorek 20 lipca 2004, 18:20

ja w samochodzi slucham malo radia, jesli juz to aktualnie trojki- to mam ustawione a nie chce mi sie bawic pokretami :wink:
z pojedynczych piosenek to polecam "nie zatrzymam sie " lub taka z tekstem: "gdy mam dosc czterech scian
podobnych dni takich samych zajec
w moim miescie dusze sie
i czuje zazdrosc obserwujac ptaki
mam wtedy jedno wyjscie
pakuje plecak ruszam w droge
liczy się tylko moj V Twin
niewazne gdzie
niewazny czas
liczy sie tylko pelny bak
odkrecam gaz i ruszam stad"
ezka

Postprzez emka » wtorek 20 lipca 2004, 18:33

Ja w samochodzie póki co słucham . . . instruktora :oops:
"Pytając kobietę o drogę w końcu zabłądzisz razem z nią"
emka

Postprzez Aarienka » wtorek 20 lipca 2004, 20:06

osobiscie bym chyba nie wytrzymala podczas jazdy bez muzyki...i zawsze co jazda to jakas stacja tam leciala Czy to RMF FM czy Tez Radio Zet tak czy owak na przemian jedno z dwoch w zaleznosci co lecialo jak np lecial HH to moj instruktor stwierzdil, ze szczekania psow nie slucha i przelaczyl na Zet :? Co mi sie zbytnio nie spodobalo ale dobra wazne,ze muzyczka byla :-) To rowniez pomaga naplacu lepeij sie wykonuje poszczegolne manewry a do tego mozna sobie poswpiewac jak facet wyjdzie :-) Bo na miescie to raz sie zapomnialam i zaczelam sobie swpiewac i wtedy dopiero byla gadka z instruktorem jaki to ja mam glos itp :)
Aarienka

Postprzez sharky » wtorek 20 lipca 2004, 20:39

emka napisał(a):Ja w samochodzie póki co słucham . . . instruktora :oops:

Ja tez przez caly kurs sluchalam tylko instruktora :wink: ale z prostej przyczyny: w aucie nie bylo radia :evil: Dopiero pozniej szef je zamontowal. Musze przyzanc ze z radiem jezdzi sie o wiele przyjemniej, ale nie przepadam za zbyt glosna muza :lol:
sharky

Postprzez to ja » wtorek 20 lipca 2004, 20:52

Jeżdżąc z instruktorem zawsze słuchaliśmy radia. Tylko raz - na dodatkowych jazdach nie było radia i od razu jak wsiadłam zauważyłam to... ale cóż, tak bywa ;)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez bodek541 » wtorek 20 lipca 2004, 21:41

Ja myśle że na początku będe jeździł bez radia zresztą ja jestem bardziej skupiony do nauki jak jest cisza i tak jeździłem i będe jeździł z instruktorem bo tym samym
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Aarienka » wtorek 20 lipca 2004, 21:52

Mi prawde piszac radio nie przeszkadza...wrecz przeciwnie znacznie umila jazde :D i koi zszarpane nerwy podczas gdy manewr na placu nie wychodzi...wiec bez radia ani rusz :-) cale szczecie, ze moj kofany isntr. slucha i tez nie przezyl by bez radia:D
Aarienka

Postprzez Snuj ze Szczecina » wtorek 20 lipca 2004, 22:07

Przeważnie słucham Radia Zet.Dlatego, że nabieżąco jest prezentowana świeża dawka informacji : wiadomości, sport, pogoda, sytuacje na drogach, ale i czasami można Janusza Waissa posłuchać, a trzeba przyznać że i muzyke grają dobrze, no bo przecież :

Obrazek

8)
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez miros » środa 21 lipca 2004, 00:39

a ja slucham eski i radiostacji. a najczesciej to mp3 przerozne, oczywiscie te z mocniejszym bitem to trzeba odpowiedni podglosnic, zeby lepiej pedal hamulca sie wciskal :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez ella » środa 21 lipca 2004, 10:19

Słucham wszystkiego co jest przyjemne dla ucha i nie nadmiernie głośno wyjące :lol:
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Sytuacje na drodze