Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez amfre » czwartek 20 listopada 2008, 12:49
przez ===Dawid=== » czwartek 20 listopada 2008, 13:53
przez amfre » czwartek 20 listopada 2008, 14:09
===Dawid=== napisał(a):Natomiast wkurzają mnie buraki które specjalnie blokują oba pasy aby nie można było dojechać do końca.Nie wiem czy takie coś przyśpiesza korki? Kiedyś właśnie miałem taką sytuacje jak dwa tiroloty zasrane blokowały zakopianke.
przez PrzemasKSP » czwartek 20 listopada 2008, 14:15
amfre napisał(a):Czy to prawda, że za granicą mogą dawać mandaty przy nie jeżdżeniu "na suwak" np. przy zwężeniu drogi?
przez amfre » czwartek 20 listopada 2008, 14:32
PrzemasKSP napisał(a):amfre napisał(a):Czy to prawda, że za granicą mogą dawać mandaty przy nie jeżdżeniu "na suwak" np. przy zwężeniu drogi?
Tak, a nawet są w niektórych krajach są znaki informujące o tego typu jeździe.
przez DEXiu » czwartek 20 listopada 2008, 22:21
przez kopan » piątek 21 listopada 2008, 00:05
przez lled3 » piątek 21 listopada 2008, 00:22
Korki i pośpiech nie jest natomiast żadnym wytłumaczeniem, bo przepuszczenie jednego auta zazwyczaj nie opóźnia dotarcia do celu!
przez BOReK » piątek 21 listopada 2008, 01:06
przez DEXiu » piątek 21 listopada 2008, 02:25
przez amfre » piątek 21 listopada 2008, 08:08
DEXiu napisał(a):Ale jak taki jedzie do samego końca udając głupiego, albo celowo mimo że widzi jak wygląda sytuacja - to jak tu nie wziąć go za zwykłego "cwaniaka"? :roll:
przez jarmal » piątek 21 listopada 2008, 10:37
DEXiu napisał(a):Uważam, że taka "jazda na suwak" w miejscach zwężenia (gdzie np. kończy się jeden pas, gdyż jego dalszy ciąg jest wyłączony z powodu robót) ma sens tylko w miastach i drogach, gdzie dość gęsto występują skrzyżowania. Na autostradzie lub drodze która się ciągnie i ciągnie i nie ma żadnych skrzyżowań, które mogłoby zostać zablokowane przez stojące w korku samochody, taka jazda mija się z celem - co z tego, że "ogonek' jest dwukrotnie dłuższy? Grunt, że porusza się nieco szybciej.
przez eszmeraldka » piątek 21 listopada 2008, 10:57
przez amfre » piątek 21 listopada 2008, 11:22
jarmal napisał(a):Suwak może obniżyć przepustowośc jezdni na zwężeniu. To prawda ale tylko jeśli nie działa płynnie. Jeśli mechanizm suwaka będzie powszechnie znany i używany problem będzie marginalny.
eszmeraldka napisał(a):Tak trochę na marginesie (ale tylko pozornie) obserwując to co się dzieje na drogach i niektóre dyskusje na tym forum, odnoszę wrażenie, że głównym problemem na drogach jest buractwo i cwaniactwo ( i nie cwaniactwo jak ktoś tu przytoczył, że dojeżdża do końca pasa... Ale "nie wpuszcze, bo on mi sie wpycha, a ja to jestem GOŚĆ i mam tracić 3 sekundy przez niego?!).
PORAŻKA.
przez kibi_klops » piątek 21 listopada 2008, 11:50
Suwak może obniżyć przepustowośc jezdni na zwężeniu. To prawda ale tylko jeśli nie działa płynnie. Jeśli mechanizm suwaka będzie powszechnie znany i używany problem będzie marginalny.