bezmyślne ustawienie znaku?:/

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

bezmyślne ustawienie znaku?:/

Postprzez rocko19 » środa 04 czerwca 2008, 10:07

Czesc.Co wy otym myslicie czy jest złe ustawienie znaku czy tak ma być? Znak jest ustawiony "Koniec Strefy Zamieszkania" juz za drogą(rysunek) prosze o odp.Poniżej szkic.
Obrazek
rocko19

Postprzez scorpio44 » środa 04 czerwca 2008, 13:28

Rocko19, błagamy Cię... Naucz Ty się pisać po polsku i komunikatywności w formułowaniu swoich myśli. Ze szkicu również niewiele zrozumiałem.
scorpio44

Postprzez maciekn » środa 04 czerwca 2008, 15:56

Z twojego rysunku wynika, ze strefa zamieszkania konczy sie dopiero za skrzyzowaniem na drodze po prawej stronie. Zarowno druga od dolu, jak i ta po lewej znajduja sie w strefie zamieszkania. Cale skrzyzowanie rowniez znajduje sie w strefie zamieszkania. Wiec na skrzyzowaniu obowiazuje zasada "prawej reki".
maciekn

Postprzez rocko19 » środa 04 czerwca 2008, 17:32

scorpio44 napisał(a):Rocko19, błagamy Cię... Naucz Ty się pisać po polsku i komunikatywności w formułowaniu swoich myśli. Ze szkicu również niewiele zrozumiałem.

To jóż twój problem że nie kumasz prostych rysunków ;] pozdrawiam
rocko19

Postprzez dariex » środa 04 czerwca 2008, 19:42

rocko19 napisał(a):
scorpio44 napisał(a):Rocko19, błagamy Cię... Naucz Ty się pisać po polsku i komunikatywności w formułowaniu swoich myśli. Ze szkicu również niewiele zrozumiałem.

To jóż twój problem że nie kumasz prostych rysunków ;] pozdrawiam

Nie,to nie jest Jego Problem.
Problem jest Twój,Ty liczysz na odpowiedz,więc Ty naucz się precyzować swoje pytania tak,aby można było od razu wiedzieć o co Ci biega,a nie dokonywać psychoanalizy Twojego toku myślenia i tego "co autor miał na myśli".
dariex

Postprzez kamiles » środa 04 czerwca 2008, 21:49

Dlaczego wg Ciebie znak nie może stać za skrzyżowaniem? Strefa obowiązuje także na skrzyżowaniu, więc skrzyżowanie jest równorzędne i tyle. U mnie w Ustce niemal wszystkie strefy konczą się za skrzyżowaniem - w ten sposób zaoszczędza się kierowcom "problemu" włączania się do ruchu (wielu nie wie, że powinni się do ruchu włączać).
kamiles

Postprzez kwito » środa 04 czerwca 2008, 22:57

z tego co ja rozumiem to skręcając w prawo opuszczasz strefę, a w lewo pozostajesz w strefie, więc w czym problem?
z obrazka wynika, że droga z lewej i u dołu ekranu są w strefie, więc gdyby znak był przed skrzyżowaniem, to na drodze odchodzącej w lewo musiałby stać znowu poczatek strefy.

no ale skoro znasz to skrzyżowanie to podpowiedz chociaż czy droga po lewej stronie należy do strefy?
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Powrót do Sytuacje na drodze