dylek napisał(a):pojechałem z tego oliwkowego wjazdowego w prawo....za chwilę mam kolejne oliwkowe "skrzyżowanie"...C-12 obowiązywał tylko na JEDNYM ...co dalej obowiązuje?? Nic nie widzę
A co robiłeś na zajęciach z teorii - w statki grałeś?
Jaka jest podstawowa cecha skrzyżowania, przed którym stoi C-12? Ta najważniejsza, która różnicuje skrzyżowania o ruchu okrężnym i skrzyżowania z wyspą? No, przypomnij sobie. Jakie znaki mają kierowcy na
wszystkich skrzyżowaniach wlotowych ronda?
T a k i e s a m e !!! Powinieneś to pamiętać z własnego kursu, czyż nie?
Wiesz,
dylek, rozumiem, że instruktor nie jest od wykładania teorii, ale bez przesady... Kursant zapyta dlaczego jedno skrzyżowanie ma C12 a drugie, identyczne, nie ma - i co mu odpowiesz? Że drogowcy źle oznaczyli?
Jakieś minimum wiedzy wypadałoby mieć.
szerszon napisał(a):Wolałbym na podstawie PoRD poczekam...
Już raz Ci to pokazałam - na zdjęciu
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/download/file.php?id=1232Zacząłeś się wywijać, że par. 36 mówi, że jest jedno, natomiast art 5. mówi, że jak znak mówi, że jest jedno, to nawet jak jest kilka, to dalej jest jedno. I tylko jednego nie wykazałeś - jak znak może zmienić
definicję ustawową.
Wracamy więc do punktu wyjścia, zatem proszę o
konkretną odpowiedź do powyższego zdjęcia:
1/ Czy zaznaczone połączenie dróg jest skrzyżowaniem, wg definicji PORD?
Tak / Nie
2/ Czy zaznaczone rozwidlenie jest skrzyżowaniem wg definicji PORD?
Tak /Nie
I żadnych rozporządzeń, odezw ani protokołów, dwa słowa proszę, po jednym na pytanie.
Czekam
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".