Czy "powinien" oznacza "nie musi" - wątek wydzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Czy "powinien" oznacza "nie musi" - wątek wydzielony

Postprzez szerszon » czwartek 03 września 2015, 23:04

Nie pasuje? Umiesc karte parkingowa za przednia szyba pojazdu, ktory nie posiada przedniej szyby. Pamietaj, musisz "powinnosc oznacza obowiazek"!
No to sobie załóż tę szybę..jest w opcji..nie obchodzi mnie ,że przyjechałeś złomem.
Ja na szczescie nie musze zatrzymac sie w miejscu wyznaczonym gdy nie ma miejsca wyznaczonego.
Akurat była dyskusja o miejscu wyznaczonym P-12..zmieniasz sobie temat, aby uciec z tej kompromitacji...LINIA BEZWZGLĘDNEGO ZATRZYMANIA..mówi ci to coś ? Możesz się zatrzymywać pięć razy wcześniej, co dalej nie zwalnia z obowiązku/powinności zatrzymania się przy linii.
szerszon

Postprzez sankila » czwartek 03 września 2015, 23:53

papadrive napisał(a):Od tej pory walę na wszystkich czerwonych i niech się tylko ktoś do mnie przyczepi. :twisted: Mam uwalone hamowniki. :lol: :lol: :lol:
Zapomniałeś, że autko powinno być sprawne, a Twoim obowiązkiem jest tego dopilnować?
Zatem powinieneś napisać: walę na JEDNYCH czerwonych, potem wiozę autko na lawecie na przegląd, a po przeglądzie biegam po urzędach, żeby dowód rejestracyjny odzyskać.
Można i tak ...
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szymon1977 » piątek 04 września 2015, 22:48

szerszon napisał(a):LINIA BEZWZGLĘDNEGO ZATRZYMANIA..mówi ci to coś ?
1. Zbytnio sugerujesz sie nazwa wlasna nie bez powodu ujeta w codzyslow. Parafrazujac stary dowcip wolalbys Syrene w wersju "Lux" niz Mercedesa w wersji "Standard".

2. A nawet jesli sugerowac sie nazwa wlasna linii to okazaloby sie, ze zatrzymanie jest bezwzgledne (czemu akurat nikt nie przeczy) a nie jego miejsce (co Ty uparcie wmawiasz nie rozrozniajac znaczenia slowek "powinnosc" i "obowiazek").
.....
szerszon napisał(a):Możesz się zatrzymywać pięć razy wcześniej, co dalej nie zwalnia z obowiązku/powinności zatrzymania się przy linii.
A jezeli bede jechal obok to zatrzymam sie obok. Obowiazek zatrzymania sie spelnie, a powinnosci z powodu przewidzianego w PoRD nie.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 04 września 2015, 23:11

1. Zbytnio sugerujesz sie nazwa wlasna nie bez powodu ujeta w codzyslow.

Jak wszystkie pozostałe określenia np P-4..."linia podwójna ciągła", A-7 "ustąp pierwszeństwa" :lol: :lol: :lol:
Ale kretynizmy wypisujesz.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sugeruje się :mrgreen: :spoko:
(czemu akurat nikt nie przeczy)
Ty przeczysz :mrgreen: bo zatrzymanie powinno mieć miejsce, a ty to musisz lub nie musisz :lol: :lol: :lol:
a nie jego miejsce
Po to jest linia, aby miejsce było.Nie no..szymuś ..do kabaretu...
(co Ty uparcie wmawiasz nie rozrozniajac znaczenia slowek "powinnosc" i "obowiazek").
Słówek to poszukaj sobie w słowniku..jasper ci podała..dylek pokazał przepisy w twojej wersji "znaczenia"... a ten dalej... :lol:
A jezeli bede jechal obok to zatrzymam sie obok.
Twoje pieniądze twoje punkty...
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 04 września 2015, 23:31

szerszon napisał(a):jasper ci podała..
Fakt stwierdzony przez Jasper tylko potwierdzil moje stanowisko?
.....
szerszon napisał(a):Twoje pieniądze twoje punkty...
Co grozi za zatrzymanie sieake obok miejsca wyznaczonego?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 05 września 2015, 00:58

Przypomnę ci fragment przepisu
2. Zatrzymanie powinno nastąpić w wyznaczonym w tym celu miejscu,

Fakt stwierdzony przez Jasper tylko potwierdzil moje stanowisko?
Nie widze potwierdzenia twoich pomysłów oderwanych od PoRD..bezpośrednio.
Co grozi za zatrzymanie sieake obok miejsca wyznaczonego?
Poszukaj w taryfikatorze. Nie zapominaj o złamanych innych przepisach przy okazji.
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 06 września 2015, 02:21

szerszon napisał(a):Nie widze potwierdzenia twoich pomysłów...
...zaprzeczenia takze nie ma. Wprost przeciwnie, spostrzezenie poczynione a nie powiazane bezposrednio z tematem przez Jasper doskonale wpisuja sie w "moje pomysly"... tylko, ze te "moje pomysly" nie sa moje.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 06 września 2015, 20:20

..zaprzeczenia takze nie ma.
Po raz kolejny pokazujesz swoją kompletną ignorancję.
Nie musi byc zaprzeczenia..tak samo jak przy nakazie jazdy na wprost nie ma zakazu skrętu np w prawo...pewnie uważasz że skoro nie ma zakazu to możesz skręcić. Gratuluję... :spoko:
.
tylko, ze te "moje pomysly" nie sa moje.
tak, tak..nie twoje jest że powinien to musi, albo nie musi...
A nazwa linii jest w cudzysłowie i bezpośrednio tak nie traktujmy.. :lol: :lol: :lol:
nie no super...
szerszon

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze