MaryannPomyliłem? W ogóle tego nie widziałem! Dla mnie jak widzę 22.3 itp oznacza na tym forum tylko jedno: PoRD.
Weź sie głupio nie tłumacz. napisałem
paragrafmający pojęcie o przepisach wie, ze w ustawie sa artykuły, a w rozporządzeniu paragrafy.
Dałeś ciała i tyle. Nie masz co sie wypierać jak żaba błota.
czytasz po łebkach nie wgłębiając sie w sens czyiś postów. Dlatego również m.in posądziłeś mnie o piramidalna bzdurę.
Najlepiej , zanim cos napiszesz przeczytaj ze dwa razy..zastanów się...wszyscy skorzystają.
aaltonenSzanowny klonie... może chociaż raz z sensem cos zaprezentujesz ?
Na zaprezentowanym skrzyżowaniu z wyspą centralną, a nie rondo-dlatego nie wiem co ma ten przykład niby pokazywać ( chyba że nie wiesz co napisać, to piszesz aby pisać), jadący Magnuszewską podporządkowaną w lewo nagle na Wojska Polskiego ma pierwszęństwo.
A zasady są takie, ze pierwszeństwo ustala sie przed skrzyżowaniem , a na nim sie je realizuje ( Art 25)
Dlatego pokusiłbym sie o stwierdzenie , że są przynajmniej 4 proste skrzyżowania..
A że jwyglada jak jedno rozbudowane ? W przypadku jednego skrzyżowania jadący Magnuszewską i skręcający w lewo nie nabierałby pierwszeństwa nad pojazdami zbliżającymi się z kierunku przeciwnego do tego "skrzyżowania"
Proponuje jednak poczytać dalej niz Art 2 i oszczędzać nam czasu swoimi teoriami.
taikJest to kuriozum, wiem, tym bardziej, że całościowo jest to przecięcie się dwóch dróg.
Czy w ten sam sposób określisz przecięcie sie dwóch ekspresówek ze zjazdami i rozjazdami ?
przecież przecinają sie tylko dwie drogi
Szerszon, tu nie tyle ma znaczenie linia [P-13], co fakt, iż jest tylko jeden znak [B-22] oraz to, że [B-22] jest zlokalizowany za znakiem [A-7]+[C-12], bezpośrednio przed jezdnią, której dotyczy zakaz.
Pokaż mi, gdzie napisali ,ze ma znaczenie jego umiejscowienie względem A-7+ C-12.
Jakie ma znaczenie ,ze jest umiejscowiony bezpośrednio przed ..Ty piszesz jezdnią, ja skrzyżowaniem.
A ile tych znaków chciałeś..zwracam uwage ,ze w 220 nie ma przykładów dla skrzyzowania o ruchu okrężnym znaku B-22
Nie dostrzegam wcześniej pierwszego znaku na wlocie, który byłby potwierdzeniem, że omawiany znak na wyspie jest jego powtórzeniem, a zakaz dotyczy przejazdu przez całe skrzyżowanie - jakiekolwiek by ono nie było (jedno, czy jedno z trzech).
Bo to nie B-21..dlatego nie dostrzegasz to raz..a gdzie niby miałoby byc wcześniej ? Jest przecież skręt w prawo.
Skoro jest jeden znak [B-22], w dodatku umieszczony za [A-7]+[C-12], to jest to znak znajdujący się w obrębie skrzyżowania albo mamy do czynienia z błędnym oznakowaniem, nad którym dalsza dysputa pozbawiona jest sensu.
A to Ci znaki wyznaczają powierzchnie skrzyżowania ? Dobre..dla mnie przecięcie sie dróg posiadających jezdnię. Nie słyszałem, aby słupek ze znakami wyznaczał powierzchnię skrzyżowania..gdzie to napisali ( typowe podejście rowerzystów, , którzy chcą aby od znaku A-7 przed PdR zależało ich pierwszeństwo, bądźmy konsekwentni)
Nie, nie jest umieszczony w obrębie skrzyżowania, ponieważ nie jest umieszczony za znakiem [A-7]+[C-12].
może gapa jestem, ale pokaż mi ten przepis mający wpływ na umiejscowienie znaku względem C-12 +A-7