dylek napisał(a):Tak, i było to już tu wielokrotnie powiedziane, więc pytanie o to po raz pierdziesiąty zakrawa o trollowanie.
A gdzie niby było powiedziane? I to po raz pierdziesiąty? Ja dopiero pierwszy raz tę odpowiedź dostałem.
I od razu bardzo ciekawa ta odpowiedź.
Czyli mogę sobie na przykład na zawrotce wyjechać prosto przed jadący lewym pasem ruchu pojazd (przy wolnym prawym) i on będzie współwinny, a nawet, wg kopanologii, całkowicie winny?
Albo na przykład mogę sobie zmienić pas ruchu z prawego na lewy, będąc przed pojazdem jadący lewym (przy wolnym prawym) i kiedy mu zajadę drogę, to winność j.w.?
Albo jako pieszy mogę wskoczyć przed maskę pojazdowi jadącemu lewym pasem ruchu (przy wolnym prawym) i j.w.?
Albo... A, może już wystarczy.
dylek napisał(a):Abyś miał o czym pisać, to dodam, że oprócz art. 16 koleś z tematu dodatkowo łamie art.3.1 , art.5.1 , art.19.1, art.22 , art.23 lub 24 (w zależności jak uzasadniasz tą obecność na lewym pasie )
Przede wszystkim wolałbym, żebyśmy się skupili na mojej sytuacji i moich przykładach, co w znacznie lepszy sposób pokaże i podkreśli niedorzeczność zarzutów wobec sytuacji autora wątku.
A co do wymienionych wykroczeń:
art. 3 ust. 1, art. 5 ust. 1 - nie omawiajmy wykroczeń, których nie da się popełnić.
art. 19 ust. 1, art. 22, art. 23, art. 24 - nie omawiajmy fikcyjnych dla danej sytuacji wykroczeń.