Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez ogla » wtorek 24 stycznia 2006, 14:25
przez kirk » wtorek 24 stycznia 2006, 22:28
przez scorpio44 » wtorek 24 stycznia 2006, 23:13
ogla napisał(a):Ja mam zamiar ostrzegać ale właśnie tych którzy o te 10 - 20 km/h przekraczają prędkość.
przez ogla » wtorek 24 stycznia 2006, 23:17
przez Mr X » czwartek 26 stycznia 2006, 19:59
przez scorpio44 » czwartek 26 stycznia 2006, 21:08
Mr X napisał(a):Jak widać policjantom nie zależy na bezpieczeństwie(nie zawsze oczywiście) i chcą poprostu mieć dobre statystyki
przez Mr X » czwartek 26 stycznia 2006, 21:35
przez Robik » czwartek 26 stycznia 2006, 22:34
przez jimorrison » czwartek 26 stycznia 2006, 23:05
Robik napisał(a):W tym kraju ludzie mają spaczone pojęcie solidarności i wzajemnej pomocy.
[ciach]
Owszem, można dyskutować nad tym, czy np. niektóre ograniczenia prędkości są słuszne, ale lepiej niech 99 kierowców dostanie mandat za drobne przekroczenie szybkości niż 1 pijany kierowca ominie policyjną kontrolę.
przez Mr X » czwartek 26 stycznia 2006, 23:06
Patrzycie na policję nie jak na organ dbający o nasze bezpieczeństwo, tylko jakąś głupią instytucję, która szuka sposobów na uprzykrzenie życia ludziom.
:lol: ) . Szkoda że takiej dokładności i wysiłku nasze władze(nie tylko policja bo to nie ich działka) nie wkładają w rozwój infrastruktury dróg, budowę autostrad.drobne przekroczenie szybkości
przez scorpio44 » piątek 27 stycznia 2006, 10:02
Mr X napisał(a): A po tym zjeździe trudno jest mieć 7 dych bo jest naprawde stromy i z reguky na liczniku jest powyzej 100 km/h :P
Mr X napisał(a):Trzeba się naprawdębardzo postarać żeby po takim weździe jechać 7 dych. Stanowiło by to wręcz zagrożenie bo na szczycie nie widać co jest na zjeździe.
przez karool1988 » piątek 27 stycznia 2006, 11:02
JarQ napisał(a):A ja mam głęboko gdzieś tiry.
Kiedyś taki jeden zaczął mi migać na trasie po zjeździe z autostrady na Katowice (przed Gliwicami) to go troszkę przetrzymałem (się gość wkurzał bo nie miał jak wyprzedzić) - z każdej strony sznurek samochodów (a droga że podwozie przy szybszej jeździe można zgubić). On jedzie firmowym a ja prywatnym i nie mam zamiaru podwozia stracić.
Generalnie jeśli jest ograniczenie to nie po to aby utrudniać jazdę ale w związku z jakimś niebezpieczeństwem.
przez karool1988 » piątek 27 stycznia 2006, 11:35
Robik napisał(a):Moim zdaniem taka solidarnośc kierowcow to coś wspaniałego - choć rzadkiego na polskich drogach. Ja również jak jadę i widzę drogówke to mrygam długimi jadącym z przeciwka.
Tak, wspaniałego. Wspaniale jest ostrzec jadącego z przeciwka kierowcę z 2 promilami we krwi. Czymś pięknym jest, gdy dzięki naszej solidarności jakiś uczciwy bandyta nie zostanie zatrzymany przez niedobrą Policję. To wzruszająco piękne, gdy TIR z łysymi oponami i prawie skończonymi hamulcami będzie miał okazję zmienić trasę przejazdu i uniknąć spotkania z czepialskimi policjatami. To braterska miłość do bliźniego każe nam ostrzec złodzieja samochodu zmierzającego do dziupli dopiero co zdobytym ciężko samochodem. Jakież to szczęście, że żyjemy w kraju, w którym każdy każdemu pomaga!
przez karool1988 » piątek 27 stycznia 2006, 11:40
Robik napisał(a):W tym kraju ludzie mają spaczone pojęcie solidarności i wzajemnej pomocy. Tak nazywają pomoc w oszustwach takich jak ściąganie na klasówkach czy ostrzeganie przed policją. Czy policja to nasz wróg? Dla jakiegoś HWDPiarza czy złodzieja tak, ale normalny obywatel powinien się cieszyć z dużej ilości patrolów. Patrzycie na policję nie jak na organ dbający o nasze bezpieczeństwo, tylko jakąś głupią instytucję, która szuka sposobów na uprzykrzenie życia ludziom.
Owszem, można dyskutować nad tym, czy np. niektóre ograniczenia prędkości są słuszne, ale lepiej niech 99 kierowców dostanie mandat za drobne przekroczenie szybkości niż 1 pijany kierowca ominie policyjną kontrolę.
przez jimorrison » piątek 27 stycznia 2006, 12:53
karool1988 napisał(a):Jak cie pieski stłuką na komendzie to tez dolaczysz do ekipy HWDP hehe obys tylko mial jeszczr na to sily