Jeżeli wprowadzono dwa różne terminy to właśnie po to, że zaczęto te dwa fakty od siebie rozróżniać.
Nie masz na to żadnych podstaw. a w dodatku Art 25.1 przeczy twojej tezie.
, ba! żadnego w PoRD powiązania włączenia kierunkowskazu z przejazdem przez skrzyżowanie nie ma. Ani nakazu, ani zakazu. Więc w czym problem?
Nie napisali ci bezpośrednio. Nie przewidzieli, ze ktoś może mieć problem z połaczeniem przepisów. A że na skrzyzowaniu występuje zmiana kierunku jazdy np przy skręcie w lewo to chyba nie ma wątpliwości. Jeszcze jak masz F-10 i P-8x...czy masz ?
W tym problem.
Sorry Dylek, ale bez dowodów to tylko Twoje bezpodstawne założenie.
Ale poza swoim przekonaniem też nie przedstawiłeś dowodów.
Tutaj Art 25.1 raczej nie stawia w pozytywnym świetle twojego stanowiska
Bo trudno wyobrazić sobie zmianę kierunku jazdy bez skręcania.
tak ? A kto tu pisał ,ze zjazd z ronda to zawsze w prawo ?
Pojawiły sie nawet teorie o linii P-7a podczas zjazdu..podobno zjeżdżam na inną jezdnię
A nawet jeśli to po co niby zbliżać się do lewej krawędzi skoro podczas zmiany kierunku jazdy w lewo nie skręcałoby się w lewo? Ups!
Ups to jest w twoim przypadku..po to masz zblizyc sie do lewej , bo zmieniasz kierunek jazdy w lewo.
2. Po wjechaniu jedziemy tak jak strzałeczki C-12 pokazują. Jedziemy, bo jedziecie i Wy!
My mamy wyspę po własciwej stronie, a nie jedziemy jak strzałeczki pokazuja na C-12.. co pokazują strzałeczki ?
Dowiem sie ?
3. Przed zjechaniem zajmujemy pas prawy (bo skręcamy w prawo) i włączamy prawy kierunkowskaz (bo będziemy jechać w innym kierunku niż jechaliśmy będąc na skrzyżowaniu).
W jakim kierunku jechalismy na skrzyżowaniu ?
Jaką zależność mam Ci wskazać, skoro jeden znak o jednym, a drugi o drugim?
przecież wstawiałeś w F-10 strzałeczki z C-12 ?
Przeciez cały czs piszesz, ze wjeżdżamy jak F-10, potem jedziemy jak C-12 , a pózniej skręcamy w prawo.
Kierunek ruchu odbywającego się na skrzyżowaniu z kierunkiem jazdy przez skrzyżowanie Ci się pomylił?
Nic mi się nie pomyliło. Usiłuje od ciebie wyciagnąć dlaczego ignorujesz F-10 dotyczący kierunku jazdy, a potem piszesz o C-12 z kierunkiem ruchu..czyżby kierunek jazdy sie zmienił na "chwilowy" ?
Być może terminy użyte w PoRD nie są dla Ciebie do końca zrozumiałem ale stosujesz się przecież do obu znaków jednocześnie.
Tu bym polemizował co komu sie pomyliło. przynajmniej nie wymyslam nowych.
Oczywiście ,że stosuje sie do obu znaków równoczesnie ..jadąc na wprost mając wyspe po właściwej stronie.
Jeżeli zamierzasz przez skrzyżowanie przejechać w lewo to przed skrzyżowaniem zajmujesz pas ruchu ze strzałeczką na F-10. A od wjazdu do zjazdu ze skrzyżowanie jedziesz zgodnie ze strzałeczkami na znaku C-12. Przecież też tak robisz!
Prawie.

Niezależnie od zajętego pasa ruchu pokazanego na F-10 i tak pojadę po własciwej stronie wyspy
Z tego wynika, ze od wjazdu do zjazdu nie mam kierunku jazdy, ponieważ C-12 pokazuje tylko kierunek ruchu...bo przecież nie jazdy.
Ani tego, ani tego szanowny szymonie...bzdurki wypisujesz
To co mam ?
A zjeżdżajac nagle odzyskuje kierunek jazdy...niesamowite..szkoda tylko ,ze tylko w prawo.
Przecież choć PRZEZ skrzyżowanie przejeżdżasz tak jak strzałeczka na F-10 pokazuje to NA skrzyżowaniu jedziesz tak jak strzałeczki na C-12 pokazują?
powtarzasz się.C-12 pokazuje tylko z której strony mam miec wyspę. kierunek jazdy wyznacza F-10
Załapiecie w końcu różnicę w znaczeniu słówek PRZEZ i NA czy nadal będziecie wymyślać cuda pomijając te słówka? Przestaniecie w końcu wciskać, że na skrzyżowaniu jadący pojazd nie ma kieurku jazdy bo ma kierunek jazdy przez skrzyżowanie?
Załap w końcu i napisz, gdzie jest napisane o kierunku
na skrzyżowaniu, jako oddzielnym kierunku.
Oczywiście ,ze będę pomijał "na" ponieważ nie ma czegoś takiego napisanego.
To twoja konfabulacja.
Przeciez sam piszesz, że na skrzyzowaniu jadę zgodnie ze strzałeczkami na C-12, a znak C-12 pokazuje kierunek ruchu , a nie jazdy..
To zdecyduj sie Przecież w obu przypadkach o kierunku jazdy właśnie pisałem!
Nie. pisałeś o chwilowym kierunku jazdy i kierunku jazdy na skrzyzowaniu.
Nie ma takich określeń w przepisach. To twoje wymysły.
Napisałem tylko, że chodzi o kierunek jazdy jak masz w danej chwili podczas jazdy na skrzyżowaniu, żeby uniknąć pomyłki z kierunkiem jazdy przez skrzyżowanie, którą to Ty poczyniłeś.
cały czas czekam na okreslenie tego kierunku jazdy.
Każde dalsze wodolejstwo będę ci usuwałZauważyłeś, że PoRD czasem pisze o kierunku jazdy, a czasem o kierunku jazdy przez skrzyżowanie
Ponieważ kierunek jazdy nie jest związany tylko ze skrzyzowaniem. Nie ma nic o kierunku jazdy na skrzyzowaniu i chwilowym kierunku.
Niczego, o czym piszesz ze wspomnianych przez Ciebie artykułów wyciągnąć się nie da.
Że ty nie potrafisz to nie znaczy ,że tak jest.
Fakt, że PoRD równie dobrze działa bez nazywania całego przejazdu przez skrzyżowaniem skręcaniem
art 25.1...jakos nie widze ,ze jestem w błędzie.
czy wciskania, że na znaku C-12 pokazano, z której strony obok wyspy przejechać a nie kierunek ruchu na skrzyżowaniu odbywającego się.
Dalej nie chcesz pokazać , gdzie jest napisane o kierunku ruchu ?
Skąd pomysł, że znak C-12 nakazuje przejechanie obok wyspy z prawej strony? Przecież w treści o czym innym mowa?
Możesz mi pokazać , gdzie napisałem o prawej stronie ?
=====================
Tak jak pisałem. Nie dam ci juz lać wody. Albo w koncu zaczniesz odpowiadac konkretnire, albo będę moderował twoje posty.Wystarczy tego.