gumik napisał(a):To, że pokrywają się ze zdaniem sądu i policji mi wystarczy. Zawsze możesz udowodnić, że jest nieprawda. Ale polslowka i pytania bez odpowiedzi nie wystarcza. O.
Zdanie sądu, który nie odróżnia kierunku ruchu od kierunku jazdy ? Gratuluję. Zdanie policji, co sobie prostuje ronda jak sobie Pan Dworak życzył ? Gratuluję. Naprawdę wolę opierać się na przepisach, gdzie jest jasno napisane,że C-12 określa skrzyżowanie a nie drogę jednokierunkową ze wskazanym kierunkiem jazdy
Ostatnio wszystkim pokazałeś jak się sam w swoich wywodach zamotałeś.
Absolutnie nie.To tobie pokazałem,że nie odróżniasz znaczenia słów w ustawie i rozporządzeniu sprowadzając dyskusję do tej na poziomie bywalców spod budki z piwem. Przyłapany na niekonsekwencji obruszasz się ,że jesteś łapany za słowka. Poza tym chyba nie jesteś w stanie ocenić, czy się zamotałem, ponieważ jak sam przyznałeś, nie masz pojęcia o przepisach. Tu się nic nie zmieniło.
gumik napisał(a):"Klasyczne skrzyżowanie o ruchu okrężnym - nie zmieniamy kierunku jazdy wjeżdżając na to skrzyżowanie."
To jest fakt. Jesli skręcamy w lewo dopiero zaczynamy zmieniać kierunek jazdy wjeżdżając na skrzyżowanie, a zmienimy zjeżdżając z niego.Analogicznie zjeżdżając ze skrzyżowania też nie zmieniamy kierunku jazdy w prawo, tylko kończymy manewr np zmiany kierunku jazdy w lewo.
Bo chyba jak wchodzimy drzwiami to tak samo wychodzimy drzwiami. Pan Dworak chce i wchodzić drzwiami a oknem wychodzić