Moment , zaraz, przecież zgodnie z definicją drogi jest na spuchniętym skrzyżowaniu i z prawej. Stosując Art 25.1 zbliżając się do skrzyżowania mam zachować sz.o. i ustąpić pierwszeństwa pojazdom nadjeżdżającym z prawej. Na jakiej podstawie sobie dzielisz pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu w zależności którą częścią drogi jadę ?PraktykRuchu napisał(a):Rowerzysta zjeżdżający z DDR na jezdnię włącza się do ruchu. Ustępuje pierwszeństwa wszystkim...

Jak to jakie. Stosując przepisy o ustąpieniu pierwszeństwa czy to na podstawie Art 25.1 czy paragrafu 1 w przypadku zdjęcia nie zastosowałem sie do ww przepisów..mam ustępować zbliżając sie do skrzyżowania, a tu sie władowałem na skrzyżowanie. Faktem jest, że linie zatrzymania są czasami namalowane na powierzchni skrzyzowania, ale to ma miejsce już na takich porządnie rozbudowanych i wynika z przepisów..ale tutaj ? Czyli skrzyżowanie na którym stosujemy przepisy o pierwszeństwie przejazdu zmienia ci się obszarowo w zależności od liczby elementów dróg.Nie widzę dwóch zdjęć. Widzę zdjęcie i rysunek. Na zdjęciu masz drogi składające się z jezdni i chodników. Auta są już na skrzyżowaniu, bo znajdują się na przecięciu dróg. Linia też jest wymalowana już na skrzyżowaniu - na granicy przecięcia się jezdni. Na rysunku natomiast drogi składają się z samych jezdni. Linie namalowane są więc na granicy skrzyżowania. Pytanie brzmi: tylko jakie to ma znaczenie?
Intrygujące...
A dla mnie śmietnik nie jest elementem skrzyżowania i przecięcia nie tworzy

Tak to wychodzi jak mieszasz pojęcia potoczne z określeniami z PoRD. Nie pierwszy to przykład.
Kolejny...
Jeśli stanę w miejscu ze zdjęcia to łamię ten artykuł ?4. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;
Pamiętam twoje wejście smoka na forum. Oczywiście ,że jesteś klonem...przecież to widaćCzyżbyś miał manię prześladowczą?

Jak tam z odpowiedziami na pytanka o znaki po lewej czy odległość PdP ? Osobnik, którego podejrzewam o zaistnienie klona też miał problem z odpowiedzią na oczywiste pytania, które demaskowały jego słąby punkt widzenia. Takie pytanko o wygięty A-6 nie doczekało się odpowiedzi, a rzekomo widział, czy zakaz zawracania na skrzyżowaniu w Art 22.6