szymon1977 napisał(a):Czy droga przestaje byc droga tylko dlatego, ze jest niepubliczna? Nie.
No teraz nagle odwołujesz się do definicji i to drogi wewnętrznej

Przecież wcześniej pisałeś, że "
Na poczatku Kodeksu masz okreslone na jakich drogach PoRD sie stosuje.". Wobec powyższego nie stosuj def. drogi wewnętrznej na drodze wewnętrznej albo zweryfikuj swoje podejście do PoRD.
szymon1977 napisał(a):A moze tramwej przestaje byc tramwajem tylko dlatego, ze zjechal z drogi publicznej? Nie.
Przestaje, choć nie przestaje być pojazdem szynowym.
szymon1977 napisał(a):A jednak na drodze innej niz publiczna tramwaju nie spotkasz.
Nie spotkam, bo to wtedy nie tramwaj - tak wynika z definicji tramwaju a nie z art. 1.
szymon1977 napisał(a):Czy wiesz juz dlaczego Ci dopisali?
Wiem. Widocznie uznano, że na drogach wewnętrznych żaden pojazd szynowy tramwajem być nie powinien, co nie ma nic wspólnego z art. 1.
szymon1977 napisał(a):Informacji niewiele, fakt. Ale czy za malo?
LeszkoII napisał(a):(...)pierwsza droga może być {publiczna/wewnętrzna} a druga {twarda/gruntowa}(...)
Problem polega na tym, że dla Ciebie każda droga twarda jest publiczna

i lansujesz punkt widzenia, jakoby fraza "przecięcie drogi twardej z drogą wewnętrzną" była tożsama z frazą "przecięcie drogi publicznej twardej z drogą wewnętrzną".
szymon1977 napisał(a):zwracam uwage na forme zdania, ktorej nie stosuje sie gdy obie drogi posiadaja obie cechy, tylko gdy kazda z cech jest charakterystyczna dla jednej z drog i odroznia ja od drogi drugiej.
No i właśnie Ci to nie bardzo wychodzi. Nie doszukuj się cechy charakterystycznej dla drogi twardej w postaci błędnego domniemania, że jest ponadto publiczną.
szymon1977 napisał(a):Summa sumarum stworzyles tasiemca aby wykazac, ze cala Twoja umiejetnosc czytania tekstu ze zrozumieniem ogranicza sie w praktyce do wyrwania z kontekstu dwoch slowek.
Nie, dałem się wciągnąć w tasiemca widząc jakie głupoty są tutaj wypisywane i tracąc nadzieję, że wypisywane być przestaną. Nie ma problemu, żeby temat zamknąć.
szymon1977 napisał(a): Po w miare rzeczowym acz nudnawym wstepie tak wlasnie zrobiles i z definicja tramwaju, tak zrobiles z moim pytaniem.
Tramwaj to pikuś - taki mały przykładzik, żeby nie przysparzał problemów. Mogłem od razu zapytać, czy na drodze wewnętrznej poza strefą ruchu i zamieszkania można zatrzymać PJ na 3-miesiące w związku z naruszeniem prędkości (art. 20).
szymon1977 napisał(a): I tak robisz w wiekszosci tematow, w ktorych chwalac sie tytulem przeczytanej ksiazki czy wyrwanym z kontekstu cytatem kreujesz sie na specjaliste.
...i odwołaniami do orzeczeń SN

Nie kreuję się na specjalistę, ale skoro doklejasz mi tak pochlebną "łatkę", nie pozostaje nic innego jak podziękować.
szymon1977 napisał(a):Dwie osoby czekaly na tramwaj, pierwszy na "jedynke", drugi na "trojke". Przyjechala "trzynastka" - pojechali razem.
Masz odpowiedź, kto, dlaczego i po co robi tasiemca na wpisach OT.