A może lepiej zamiast zerkać na grafiki,
A co sie bronisz przed 220 ? Jakiś błąd tam jest ? Rysunek 8.2.7 nie pasuje ?
właśnie poczytasz i dowiesz się jakie linie stosuje się także w przypadkach, których na rysunkach nie pokazano?
Niecierpliwie oczekuje przykładów z rozporządzenia
oznaczony z jednej strony linią P-1e, a z drugiej P-1d.
Dlaczego używasz pojęć w stosunku do lini P-1d i P-1e , których w rozporządzeniu nie ma ?
Co ci wyznaczają lub oznaczają ?
Oczywiście według twojej terminologii można odnieść wrażenie , że jest wyznaczony pas ruchu.
Ale jest mały feler... nie używasz pojęć z aktów prawnych tylko potocznych lub ze SJP.
To i wychodzi co wychodzi...
Jeżeli jadę wzdłuż linii P-1e i P-1d nie tylko według mojej koncepcji, ale i wg oznakowania oczywiście pasa ruchu nie zmieniam. Ale nie o zmianie pasa ruchu chyba tutaj mowa?
A czyjej jeszcze ? Klonów evo i aaklona ? Może jeszcze kopan w tym temacie ma duże problemy ze zrozumieniem znaczenia linii P-1d i P-1e.
Przejeżdżając drogą z PP przez skrzyżowanie z łamanym pierwszeństwem pasem ruchu oznaczonym za pomocą linii P-1e+P-1d oczywiście PODCZAS TEGO PRZEJAZDU zmieniam kierunek jazdy w tą samą stronę, w którą zmienia na skrzyżowaniu kierunek droga z PP i obowiązany więc jestem użyć odpowiedniego kierunkowskazu.
Pokaż mi, gdzie jest napisane ,że pas ruchu jest "oznaczony"
Robisz paradoks. Pasa ruchu nie zmieniasz a sygnalizujesz. Bo zmieniasz kierunek jazdy ?

Masło maślane. Sygnalizuj na zakręcie, gdzie zmieniasz kierunek, a pasa nie zmieniasz.
Nie łącz proszę moich wypowiedzi z wypowiedziami innych użytkowników, tylko dlatego, że z nimi także się nie zgadzasz.
Podejrzanie dobrze je znasz. uderz w stół a nożyce sie odezwą
Argumentacja ta sama.