LeszkoII napisał(a):Do wszystkich, którym wmówiono (bo na pewno tego nie wyczytali w PoRD), że w strefie ruchu dwie drogi twarde tworzą skrzyżowanie, mam kilka uwag.
Leszko II Twoje uwagi nie warte są funta kłaków

100 hektarowe gospodarstwo --- wszystko obsiane przenicą --- przez sam środek z pólnocy na południe i wschodu na zachód przebiegają asfaltowe drogi, które na swoich wlotach mają postawiony znak Droga wewnętrzna......a dodatkowo teren prywatny
w miejscu gdzie się w.w drogi łaczą (przecinają) powstaje skrzyżowanie tych dróg, czy się to Tobie podoba czy niepodoba...
Art. 1.
1. Ustawa określa:
1) zasady ruchu na drogach publicznych, w strefach zamieszkania oraz w strefach ruchu;
2. Przepisy ustawy
stosuje się również do ruchu odbywającego się poza miejscami wymienionymi w ust. 1 pkt 1, w zakresie:
1) koniecznym dla uniknięcia zagrożenia bezpieczeństwa osób;
2) wynikającym ze znaków i sygnałów drogowych.
a ustawa o drogach publicznych - zupełnie nie ma tu zastosowania, gdyż wynika z niej cyt:
"skrzyżowanie dróg publicznych:
a) jednopoziomowe – przecięcie się lub połączenie dróg publicznych na jednym poziomie,
b) wielopoziomowe – krzyżowanie się lub połączenie dróg publicznych na różnych poziomach, zapewniające pełną lub częściową możliwość wy-boru kierunku jazdy (węzeł drogowy) lub krzyżowanie się dróg na róż-nych poziomach, uniemożliwiające wybór kierunku jazdy (przejazd drogowy);"
Idąc dalej ---- w dużych zakładach przemysłowych --- występują drogi wewnętrzne (duże fabryki, przypominają małe miasteczka) --- te drogi które się tam krzyżują co stanowią LeszoII --- stanowią jakiś niebyt czy jeden wielki krzyżujący sie plac ??
LeszkoII napisał(a):Do wszystkich, którym wmówiono (bo na pewno tego nie wyczytali w PoRD), że w strefie ruchu dwie drogi twarde tworzą skrzyżowanie, mam kilka uwag.
16a) strefa ruchu – obszar obejmujący co najmniej jedną drogę wewnętrzną, na który wjazdy i wyjazdy oznaczone są odpowiednimi znakami drogowymi;
wyjazd z takiej strefy to włączanie się do ruchu, gdyż z droga twardą nie tworzą skrzyżowania....
ale, co dzieje się wewnąrz strefy, która obejmuje więcej niż jedna droga wewnętrzna i te drogi się krzyżują ?
tam jest jeden wielki plac parkingowy ?
A może, ja Ciebie Leszko II nie rozumiem, bo nie wiesz co piszesz ?