Zjeżdżając z estakady nie zauważyłeś D-1 ? Toż to szok.
Zjeżdżałem... jakiś rok temu. Szok, nie? I owszem, mieszkam w stolicy.
Nie wiem jak tam wygląda sytuacja teraz i się nie dowiem, bo jest mi nie po drodze w najbliższym czasie. Opisz, rysunek zrób to pogadamy. Opieram się na danych dostępnych na googlemaps i stosownie do nich interpretuję sytuację, zresztą już się na to powoływałem. Może mamy taką rozbieżność również co do zjazdu z Wisłostrady, ale autor wątku przedstawił fotkę z googlemaps i na tych danych się opieram. Ależ dziwne, że interpretuję to, o co prosił autor a nie to, co jest tam teraz, prawda? Może zamiast zacietrzewienia wystarczy dokładnie śledzić dyskusję...
http://postimage.org/image/3umzu54ar/Powiedz mi co tu widzisz (o ile link działa). To jest uzyskane w tej chwili z mapy.
Dopowiem, że jedyne co stoi na zjeździe z estakady to nakaz jazdy prosto, przed estakadą D-1 również nie stoi - może wcześniej więc? Nie sprawdzałem. Dane oczywiście z tych samych map co zdjęcie.
EDIT: a dopowiem jeszcze...
Czy linia dzieląca wjazd od MD od pasów z estakady do P-6 ?

Ja tam widze P-1c jak w....strzelił. Nie widać ,ze ta linia jest zdecydowanie grubsza od P-6 ?
No właśnie nie widać że grubsza, a tym bardziej że zdecydowanie grubsza, bo nie jest grubsza. Co większego znaczenia nie ma, bo z definicji obie i tak oddzielają pasy (a jeśli pasy są oddzielone dowolną linią, to muszą być na tej samej jezdni). Ergo - nie widzę powodu, by migać prawym a nie lewym.
Dlaczego nie sygnalizujesz prawym kierunkowskazem.
Co mam sygnalizować prawym kierunkowskazem? Chyba zjazd na trawnik... Zmienam tutaj pas na bardziej lewy, więc migam w lewo. Co tu nie jest jasne? Proszę o dokładną odpowiedź i może dorośnięcie do rozmowy, przyda się.
A i zdecyduj się w końcu o tej linii P-3b, bo raz jest a za chwilę nie ma. Plątasz sie.
Wskaż mi gdzie pisałem, że w sytuacji Wisłostrady gdzies namalowano P-3b. No wskaż mi, I dare you. Pisałem, że namalowano tam P-3 i wyraźnie widać, że jest to P-3a, która pasuje tam jak pięść do nosa. Więc proszę, wskaż mi gdzie pisałem, że jest tam P-3b, prędziutko.
O P-3b wspomniałem, bo:
- ona coś wspomina o sąsiednich pasach,
- w danej sytuacji jej nie widzimy.
Pisałem to wyraźnie, może kontrast w monitorze ustaw?
Nie wiesz po co A-7, nie wiesz po co P-3
Dlatego po raz któryś proszę o sensowne wyjaśnienie mi tych zagadek. Jesteś wszak instruktorem, nie? Czyżbyś nie umiał tego wytłumaczyć? Skandal.
a co wiesz ?

Że nie umiesz normalnie rozmawiać. Ledwo zrozumiałem o co Ci chodzi w ostatnim poście, ale jakoś poszło.