Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 12:25
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 12:28
Co do mego skrzyżowania to jest bardzo powiązane z tym tematem. Więc jak? Można jechać w lewo? Można dać lewy kierunek? Przecież jest więćej niż 4 wloty.
przez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 12:32
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 12:44
przez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 12:56
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 14:58
Normalnie scyzoryk się w kieszeni otwiera na komplikantów!
Gdy tymczasem po raz kolejny mówię- dojeżdżając do ronda myślisz o tym by na nie bezpiecznie wjechać- jak na każdą inną dwupasmówkę.
Przez chwilę patrzyłem na zumi i faktycznie zagwozdka; a w życiu jest pewnie jeszcze inaczej.
przez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 15:20
Będzie tak tylko wtedy, jeżeli znaki sprzed ronda znajdą swoją konsekwentną kontynuację na rondzie; wtedy mamy rondo turbinowe. A co, jeśli nawet przed rondem nie mamy ani F10 ani P8? O to właśnie chodzi- jesli mamy wspomniane znaki również na rondzie to nie pozostaje nic innego jak je stosować, jeśli nie- to zasady ogólne.piotrekbdg napisał(a):Po to masz oznakownaie poziome, znaki uzupełniające by już przed wjechaniem na rondo wiedzieć którym zjazdem je opuścić i w jaki sposób tego dokonać
piotrekbdg napisał(a):Można wykonać lewoskręt? Pytam po raz czwarty.
maryann napisał(a):Będę miał trochę czasu to popatrzę.
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 15:32
A co, jeśli nawet przed rondem nie mamy ani F10 ani P8
Będę miał trochę czasu to popatrzę
przez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 16:00
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 16:15
Więc tak: jadę Podgórną, dojeżdżam do placyku więc lewy, bo zostawiam go z prawej(domyślam się że jest tam na środku pole wyłączone z ruchu o kształcie trójkąta)
Prawidłowo na jego krańcu, a więc przed krawędzią Nowodworskiej, powinien być zakaz skrętu w prawo. Pozostaje przedemną do wyboru jeden z trzech kierunków i tyle mem możliwości pokazania tego: lewy w Nowodworską, prawy w Leszczyńskiego i prosto bez migacza w Ugory. To tak pokrótce, jak chciałeś.
przez disaster » środa 04 sierpnia 2010, 20:38
przez dylek » środa 04 sierpnia 2010, 21:20
przez disaster » środa 04 sierpnia 2010, 23:09
przez piotrekbdg » środa 04 sierpnia 2010, 23:58
Jak na jezdni jest strzałka na wprost, to mimo zjeżdżania z ronda nie migamy....
przez maryann » czwartek 05 sierpnia 2010, 08:56
No i co? Mam zgadywać dalej? Mówiłem, że bez sensu, problem nie na to miejsce?! Mam jeszcze zaprojektować prawidłowe oznakowanie?Więcej nie powracaj do tych skrzyżowań w tym wątku. Chyba, żeby zamydlić oczy od paru innych kwesti, których nie podjąłeś.piotrekbdg napisał(a):Nie ma żadnej