Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez piotrekbdg » niedziela 25 kwietnia 2010, 20:42
przez Glammaniara » niedziela 25 kwietnia 2010, 20:50
przez Cyberix » niedziela 25 kwietnia 2010, 20:57
przez piotrekbdg » niedziela 25 kwietnia 2010, 20:58
Pominęłam fakt, że z mojego punktu widzenia wyglądało to tak, jakby zielony próbował mnie zmusić do "posunięcia się", mimo że nie wymusiłam mu pierwszeństwa, a jedynie zmusiłam do jazdy zgodnej z przepisami.
Prośba do cmena i piotrkabdg. Nie atakujcie ludzi, którzy starają się jeździć zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami tylko dlatego, że zostaje urażona wasza duma mistrzów kierownicy i musicie zdjąć nogę z hebla gazu w waszych super bolidach.
przez Glammaniara » niedziela 25 kwietnia 2010, 21:05
przez piotrekbdg » niedziela 25 kwietnia 2010, 21:14
przez cman » niedziela 25 kwietnia 2010, 21:26
Cyberix napisał(a):Pytanie do cmana i piotrkabdg. Skoro udzielacie się na forum z poradami, jakie to zachowanie na drogach wynika z PoRD to dlaczego jednocześnie kwestionujecie przepisy dotyczące ograniczeń prędkości? Wybaczcie, nie rozumiem tego.
przez Cyberix » niedziela 25 kwietnia 2010, 21:44
cman napisał(a):Nie rozumiesz? Szkoda wielka, po tylu moich tłumaczeniach w innych tematach.
przez cman » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:06
Cyberix napisał(a):Powiedz mi, jak zmienisz pas na lewy, jadąc 50 km/h (bo tak pojedzie szur aut prawym pasem), kiedy lewym będą śmigać autka 100 km/h i trzymać odstęp między sobą 20-30 metrów. Słucham, masz jakieś propozycje?
przez athlon » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:09
Za to NAGLE to powinnaś dostać porządnie po łapach. nagle sie nie zmienia pasów, tylko informuje innych kierowców o swoich zamiarach a dopiero później wykonuje sie manewry.Jechałam prawym pasem. Nagle zmieniłam go na lewy
przez drill » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:12
przez VladimirDebish » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:22
cman napisał(a):Tak samo jak Ty wyjedziesz z drogi podporządkowanej na drogę z pierwszeństwem, gdzie samochody poruszają się z dopuszczalną prędkością 70 km/h i trzymają odstęp między sobą 20 - 30 metrów.
przez Cyberix » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:23
cman napisał(a):Cyberix napisał(a):Powiedz mi, jak zmienisz pas na lewy, jadąc 50 km/h (bo tak pojedzie szur aut prawym pasem), kiedy lewym będą śmigać autka 100 km/h i trzymać odstęp między sobą 20-30 metrów. Słucham, masz jakieś propozycje?
Tak samo jak Ty wyjedziesz z drogi podporządkowanej na drogę z pierwszeństwem, gdzie samochody poruszają się z dopuszczalną prędkością 70 km/h i trzymają odstęp między sobą 20 - 30 metrów.
przez sankila » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:32
athlon napisał(a):Po drugie winnym kolizji by był raczej kierowca auta zielonego,[..]
przez cman » niedziela 25 kwietnia 2010, 22:40
drill napisał(a):Bo cman jak już to wiele razy wskazywałem tu na tym forum ma specyficzne podejście do przepisów prawa "....mają się do nich stosować wszyscy inni, aby jemu umożliwić ich łamanie" Przecież ograniczenia prędkości nie są dla niego tylko dla innych nieudaczników itp. Szkoda tylko, że na takim forum jest on moderatorem i propaguje te swoje młodzieńcze mądrości.
VladimirDebish napisał(a):Czekam aż zrobi się luka większa niż 20-30 metrów. Z praktycznego punku widzenia w przypadku zmiany pasa luka może się zrobić daleko za skrzyżowaniem na którym miał być wykonany lewoskręt.