Co nas dzisiaj zdenerwowało na drodze

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Co nas dzisiaj zdenerwowało na drodze

Postprzez LeszkoII » środa 23 kwietnia 2014, 15:41

http://goo.gl/maps/CaAf5
Średnio raz na tydzień denerwuję się w tym miejscu. To nie jest stresujące, tylko wnerwiające.
Jadę na wprost, inni skręcają w lewo z przeciwka. Kto ma pierwszeństwo - tłumaczyć nie trzeba. Ileż razy już tutaj uniknąłem kolizji... kilkadziesiąt na pewno.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Anett » wtorek 29 kwietnia 2014, 18:38

Jade sobie dzisiaj spokojnie po 8 do firmy a przede mną jedzie egzamin. Nie wyprzedzam bo ciągłe, niedaleko przejście dla pieszych i za chwile hamowanie awaryjne.
Dziewczyna nie zauważyła że za nią jadą auta, a pieszy nie wszedł jeszcze na przejście i po hamulach. Mało brakowało aby kolizja była.
Anett

Postprzez daghda » środa 30 kwietnia 2014, 09:08

Rybnik, ul. Wodzisławska - wzniesienie 12% i amator wolnej jazdy lewym pasem ze Scenica (pięć osób na pokładzie). Bo przecież prawy pas to ujma na honorze (zwłaszcza, jak jest prawie pusty a żadnej ciężarówki/autobusu mozolnie wspinającego się pod kępę nie było...).
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez RossoneriDevil » środa 30 kwietnia 2014, 20:47

Nie można spokojnie jechać prawda? trzeba robić slalomy między samochodami i siedzieć na zderzaku na prawym pasie....nienormalne to jest.....
RossoneriDevil

Postprzez iFlo2050 » piątek 02 maja 2014, 10:00

Dziś zdenerwowało mnie auto jadące 50 km na godzinę, gdzie można spokojnie jechać 90km, ja nie mówię, żeby jechać niewiadomo z jaką prędkością , ale chyba trochę się można rozpędzić co nie , tym bardziej , że ma się za sobą kilometrowy korek;/
iFlo2050

Postprzez Uciekaj1 » niedziela 04 maja 2014, 09:39

Wszyscy jeżdżący uparcie lewym, albo środkowym pasem. Zwłaszcza, że prawy pusty.
Uciekaj1

Postprzez daghda » poniedziałek 05 maja 2014, 14:34

Bohumín - "pizzero" rozwożący chińskie żarcie, który postanowił zaparkować Škodovkę na łuku drogi. Obok już zaparkowanego innego auta. LOL. Rybnik - może nie zdenerwowało ale zaskoczył mnie koleś w czarnej Avensis: miał na głowie ogromne słuchawki. Wyglądał jak czołgista. ROTFL :mrgreen:
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez Anett » poniedziałek 05 maja 2014, 16:59

- Rondo dwupasmowe. Gościu zawraca na nim jadąc pasem zewętrznym bez kierunku
- Zjeżdża kilka samochodów z ronda jednocześnie- jeden włączy kierunek a większość za nim już nie a ty stoisz i tracisz cenny czas, ewentualnie jadą z prawym kierunkiem włączonym przed wjazdem na rondo (nie wiadome po co) i skręcają w dalszy wjazd.

Dziś cięgle przy rondach noga na hamulcu. -.-
Jechałam zalatwić kilka spraw i tylko nerwy straciłam
Anett

Postprzez kombi » poniedziałek 05 maja 2014, 17:08

Mnie dzisiaj zdenerwowała franca, która z 5 minut na rondo wjeżdżała. Za mną kierowcom nerwy już puszczały i trąbili. Potem zajechała mi drogę, na szczęście uniknąłem kolizji.
kombi

Postprzez Uciekaj1 » środa 07 maja 2014, 09:18

Wczoraj jakiś (...) wyskoczył mi z podporządkowanej. Byłoby 'bum', ale całe szczęście, że akurat trochę wcześniej zwolniłem i potem zdążyłem zahamować :twisted:
Uciekaj1

Postprzez Anett » środa 07 maja 2014, 12:30

Wczoraj szczególnie piesi łażący gdzie chcą, auta zatrzymujące się na pasie ruchu, blokujące ruch...
Auta wymuszające pierwszeństwo na skrzyżowaniu równorzędnym i wiele podobnych
Anett

Postprzez lith » piątek 09 maja 2014, 14:54

Nie wiem czy zdenerwowało, ten na parkingu pewnie trochę tak :P Maluszek był do przewidzenia.
https://www.youtube.com/watch?v=RmttDCx ... e=youtu.be
lith

Postprzez Uciekaj1 » piątek 09 maja 2014, 21:27

Są na pewnym parkingu jedynie dwa wolne miejsca i 2 samochody do zaparkowania. Podjechała pierwsza pani i się przymierza do parkowania - więc niech parkuje. No dobra, czekam, zaparkowała. Ale patrzę, że chyba będzie poprawiać, bo stanęła prawie w poprzek i to na dwóch miejscach, gdzie spokojnie dwoma Insigniami, albo Land Cruiserami by tam zaparkował, a nie malutkim autem... A tu co? Owa pani sobie zadowolona wysiadła...
Uciekaj1

Postprzez Anett » piątek 23 maja 2014, 10:01

Sytuacja z wczoraj:
Jade sobie z koleżanką drogą z pierwszeństwem i nagle z podporządkowanej wyskakuje nam jakaś pani nie rozglądając się wcale.
Mocne hamowanie i ledwo się udało nie spowodować kolizji. Gdybym jechała szybciej nie wiem co by się stało :( I tak zaraz hamowała bo światło czerwone było...
Najgorsze że z tyłu wiozła dziecko -.-
Anett

Postprzez RossoneriDevil » sobota 24 maja 2014, 17:56

Po prostu zwykłe chamstwo, omijając pas do lewo skrętu gdzie wszyscy czekają by wjechać na rondo i pakowanie się z partyzanta przed maskę...Później się dziwić że człowiek traci panowanie nad sobą....
RossoneriDevil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze