dylek napisał(a):Deklaruj konkrety
On i konkrety... to jakiś żart?

Konkret to ja Ci powiem: szymon prostuje rondo nawet jak ma strzałki na wlotach.
dylek napisał(a):LeszkoII - dobrze prawisz, ale wydaje mi się, że nie ogarnąłeś torów myślowych szymona
Dziękuję za komplement.
dylek napisał(a):Kraków - rondo Hipokratesa...
Na jednym ciągu na wprost wyeliminowali dwa pasy ruchu zamalowując je P-21. Tak jak widać poniżej:
obrazek pochodzi z zasobów witryny http://www.prawko-kwartnik.infoPrzepustowość skrzyżowania prawie nie uległa zmianie, nieco się zwiększała ze względu na szybszą możliwość ewakuacji tzn. bez rzekomo koniecznej "zmiany" pasa ruchu (notabene wymuszonej linią P-3 na wysokości zjazdu). Lepsza płynność ruchu, czytelność oznakowania, bezpieczeństwo niezależnie od natężenia ruchu.
szymon1977 napisał(a):Wiem
W pierwszych 5 zdaniach opisałeś, co wiesz, ale można było to ująć w jednym krótkim zdaniu. Nie znoszę takiej rozlazłości.
szymon1977 napisał(a):Ty za to niewielka przepustowosc ronda pierscieniowego przedstawiasz nie jako jako wade organizacji ruchu a jako argument do nazwania zbiorowego przekrecania PoRD interpretacja.
Chciałeś coś napisać, to pisz konkretnie, o co chodzi.
szymon1977 napisał(a):Kompletnie mylisz pojecia
Które pojęcia mylę? Konkrety!
szymon1977 napisał(a):przepustowosc okresla sie zakladajac, ze uczestnicy ruchu stosuja sie do PoRD a nie do wlasnych wizji przekrecajac tresc PoRD.
Np. "z ronda pierścieniowego to zawsze w prawo"

Tak w ogóle znowu jakieś zaczepki widzę. Tylko
w jakim celu te insynuacje?
szymon1977 napisał(a):jak zrozumiesz okreslenia w PoRD uzyte
Podpowiedz jak rozumieć, żeby zrozumieć...

Ja rozumiem i Ty rozumiesz a zrozumieliśmy coś innego.
szymon1977 napisał(a):choc w PoRD napisano "tak" to nalezy zrobic "siak", bo przeciez choc Ustawodawca napisał "to", to miał na myśli "sio"
Zamiast "siak" i "sio",konkrety... pls.