Skrzyżowania o ruchu okrężnym

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym

Postprzez szerszon » niedziela 01 kwietnia 2018, 20:43

Henq napisał(a): od początku cię uświadamiam, że skoro sygnalizujesz jeden manewr od zamiaru do jego zakończenia, to w trakcie nie musisz drugiego, to wynika z "lub" w przepisie.
Ale również pisałeś, że mogę podobno sobie wybrać manewr który sygnalizuję. No to przy skręcie w lewo mam chcę sygnalizować tę twoją"zmianę pasa ruchu" :lol: :lol: :lol:
Fajnie wygląda kierujący pojazdem skręcający w lewo sygnalizujący prawym kierunkowskazem "zmianę pasa ruchu"
całe szczęście, że tylko w twoim kodeksie :spoko: na szczęście podleganie pod przepisy dla pieszych nie czyni go pieszym :help: nadal jest kierującym
"Bo widać " ? Oczywiście,że jest pieszym w świetle przepisów, ponieważ ma się zachowywać jak pieszy.
a ten dalej swoje to w twoim kodeksie takie mądrości wyczytujesz?
Rozumiesz dlaczego w art 16 brak słowa "każdy"? każdy to każdy bez wyjątków, nie ma przepisów szczególnych
Przecież to cytat z PoRD. Dalsze przykłady, które ominąłeś ...Art 3. Każdy uczestnik, czy jakiś tam. Art 25. Kierujący..każdy, czy wybrana grupa ?
każdy to każdy bez wyjątków, nie ma przepisów szczególnych
Jest Art 5. Czyli np wspomniany kontrapas dla rowerów. DDR dwukierunkowy po jednej stronie drogi.
dojeżdżasz do skrzyżowania z zamiarem skrętu w lewo/zawrócenia więc jaki manewr zaczynasz sygnalizować? zmiany pasa ruchu?
Przecież dałeś mi wybór, który manewr sygnalizować, bo podobno jest "lub" no to sobie wybieram sygnalizację zmiany pasa ruchu, mogę ?
]
w twoim kodeksie wszystko jest możliwe, na szczęście na drodze już nie. :eek2:
Ale to twój punkt widzenia..o co ci chodzi ? Mam wybór, a sygnalizować trzeba..no to jak ? Dotarło,że zajęcie pasa ruchu na drodze poprzecznej to nie jego zmiana ?
w trakcie!
przestań w końcu manipulować!
ja wiem, że PoRD za trudny dla ciebie do ogarnięcia, ale zacznij w końcu czytać co się do ciebie pisze a nie twórz własnej ideologii :spoko:
Znasz takie powiedzenie, kto najgłośniej krzyczy łapać złodzieja ? Ta moja "manipulacja" to metodyczne, po kolei wykazywanie,że piszesz nieprawdę i coraz bardziej się motasz. Może moderator znowu coś usunął. :lol: :lol: :lol: Jak zasygnalizujesz tę "zmianę pasa ruchu" skoro jeszcze nie skończyłeś sygnalizacji zmiany kierunku jazdy ? Oczywiście nie umiesz z tego wybrnąć. A wystarczy tylko odróżnić zmianę pasa ruchu od jego zajęcia. Jakoś do tej pory nie mogę się doczekać, abyś mi na tym filmiku podał dokładny czas tzn minutę i sekundę, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu. Wiem ! Na pewno wycieli..ci wstrętni manipulatorzy. :lol:
ja wiem, że wg ciebie pojazd 1 nie zmienia pasa:
Tak w temacie manipulacji.
Dlaczego uciąłeś zdjęcie ? Pojazd skręcił, zajął pas lewy i dopiero zmienia. To zupełnie co innego niż do tej pory pisałeś. Cieszę się ,że wycofujesz się rakiem ze swoich cudaków :spoko:
Zdjęcie 2 Tu jest oczywista zmiana pasa ruchu,nawet nie ma "wyboru" o który tak walczysz. Nie ma zmiany kierunku jazdy. To zwykła pojedyncza droga. Taki przykład podawałem z miesiąc temu. Mniej więcej tyle czasu ci zajmuje przetworzenie informacji. Całe szczeście,że zrozumiałeś. Teraz wróćmy do filmiku, gdzie tak dzielnie zmieniasz pas ruchu przy skręcie w lewo. Czas podasz, gdzie mowa o zmianie pasa ruchu ?
oczywiście, że zmieniając kierunek jazdy zmienia się pas ruchu! a nie zajmuje/wybiera jak to twój mały rozumek interpretuje :eek2: - masz przykłady, zdjęcia i opisy tak trudno zrozumieć? - zawalił się światopogląd?
Na tych powyższych zdjęciach akurat nie ma nic na potwierdzenie twego zdania. Cały czas czekam na dokładny czas z filmiku, który zapodałeś na początku tej pasjonującej "dyskusji", gdzie przy skręcie w lewo "zmieniam" pas ruchu. :lol:
]ależ potrafię i o tym pisałem - sygnalizuje się zmianę kierunku jazdy od zamiaru aż do zakończenia wykonywania manewru :eek2: dlaczego to do ciebie nie dociera? - zawalił się światopogląd? :
Nie..ty sobie "wybierasz" sygnalizację któregoś z dwóch jednocześnie wykonywanych manewrów. Jako że nie odróżniasz zmiany pasa ruchu od jego zajęcia piszesz bzdurki,że nie musisz sygnalizować, bo w przepisie nie napisali "każdego" :lol: :lol: :lol: A potem wijesz się, aby uciec od tego "każdego". To wygląda komicznie.
oprócz problemu z czytaniem masz również problem ze wzrokiem? nie dostrzegasz w której min filmu pojawia się czarna strzałka oznaczająca przejazd przez powierzchnię skrzyżowania? Dlaczego pomijasz ten fakt i od razu wybierasz pas na który wjeżdżasz za skrzyżowaniem? Gdzie zaczynają się pasy które "wybierasz" na skrzyżowaniu czy za nim? - może tu masz problem z interpretacją?
Ta czarna strzałka to twoja interpretacja. Jest lektor, który komentuje sytuację. Wskaż w którym momencie mówi o zmianie pasa ruchu. Minuta sekunda. Nie interesują mnie twoje interpretacje. Są do niczego. Wskażesz w końcu ?
dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicję?
:lol: :lol: :lol: :lol: w ogóle rozumiesz co zacytowałeś ??? Naprawdę popłakałem się ze śmiechu. :spoko: Może jestem obowiązany okazać komuś wdzięczność ? O to chodzi w Art 22 ??? Brawo ty.
słowo "każdy" w przepisie ogólnym wyklucza wyjątki w przepisie szczególnym :spoko: udowodniłeś, żeś tuman
Masz na to przepis ?
ty znasz definicję uczestnika ruchu? czy są jakieś wyjątki w definicji uczestnika ruchu? a może jakiś spójnik "lub" tam występuje
A są wyjątki od obowiązku sygnalizacji zmiany pasa ruchu lub jest dany wybór ? Popatrz na Art 6..masz i "lub" I co ?
ale jest słowo "kierujący" i są słowa "stosuje się" a nie ma słów "kierujący jest pieszym" "kierujący to pieszy" itp :lol: - to jest nadal kierujący, tylko kierujący którego obowiązują przepisy dla pieszych
Jak się stosuje do przepisów dla pieszych to inny kierujący musi go traktować jako pieszego. Nie ma tu twojego ulubionego "bo widać,że jedzie"
ty znasz w ogóle przepisy? wiesz kto to jest pieszy? :eek2: w swoim zadufaniu zaraz mi będziesz wciskał, że na moście nie wolno wyprzedzać bo nigdzie nie jest to dozwolone
Jak widać zdecydowanie lepiej od ciebie, ponieważ nie uważam że jak jedzie to kierujący. tobie jedzie to kierujący. Na wrotkach też się jedzie. :lol: :lol: :lol:
Na razie będę ci tylko "wciskał" że nie zawraca się na drodze jednokierunkowej, abyś nie zapomniał.
szerszon

Postprzez STARYSZOFER » poniedziałek 02 kwietnia 2018, 09:50

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):co tylko potwierdza wyrok sądu!
dlaczego zasłaniasz się wyrokiem sądu a nie potrafisz na proste pytanie odpowiedzieć? może ilustracji brak jak w przypadku @szerszona? no to proszę bardzo:
Obrazek
Dlaczego wjeżdżając na SoRO uważasz że nie zmienia się kierunku jazdy, ale zjeżdżając już tym samym wjazdem uważasz, że zmienia się kierunek jazdy?
Przecież to idiotyzm :lol: :lol: :lol:

Przecież to Ty tak uważasz! Zgadzam się, że to idiotyzm!

Kierunek jazdy zmienia się wjeżdzając na skrzyżowanie o ruchu okrężnym i zjeżdżając z niego. Przecież to oczywiste!
Tylko na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym jedziemy w kierunku wskazanym na znaku C-12. Ani przed, ani za skrzyżowaniem nie jedzie się w tym kierunku!!!

Byc może trudno ci to zrozumieć, bo jesteś osobą, która nawet nie wie, że sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy, a nie samą zmianę.
STARYSZOFER

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 02 kwietnia 2018, 11:08

STARYSZOFER napisał(a):Kierunek jazdy zmienia się wjeżdzając na skrzyżowanie o ruchu okrężnym i zjeżdżając z niego.
Wjeżdżając na dowolne skrzyżowanie nigdy nie zachodzi zmiana kierunku jazdy.
STARYSZOFER napisał(a):sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy, a nie samą zmianę
Kolejny błąd. Sygnalizujemy zamiar skręcenia a nie skręcania. Skręcenie dokona się wówczas, gdy zmiana kierunku jazdy nastąpiła, ale w momencie samego skręcania zamiar skręcenia wciąż trwa.

Podstawy!
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 03 kwietnia 2018, 18:08

STARYSZOFER napisał(a):Przecież to Ty tak uważasz!
ja nigdy tak nie uważałem dlaczego kłamiesz? cały czas to ja się ciebie pytałem na jakiej podstawie twierdzisz, że tak jest?
II SA/Gl 888/16 - Wyrok WSA w Gliwicach napisał(a):Zatem przy wjeździe na takie skrzyżowanie kierujący zachowuje swój dotychczasowy kierunek ruchu.

II SA/Gl 888/16 - Wyrok WSA w Gliwicach napisał(a):Zmiana kierunku ruchu następuje dopiero przy opuszczaniu skrzyżowania o ruchu okrężnym.

Przecież to ty się zachwycałeś tym wyrokiem.

STARYSZOFER napisał(a): Zgadzam się, że to idiotyzm!
Cieszę się, że w końcu po tak długim czasie uznałeś wyrok sądu w Gliwicach idiotyzmem :spoko:

STARYSZOFER napisał(a):Kierunek jazdy zmienia się wjeżdzając na skrzyżowanie o ruchu okrężnym i zjeżdżając z niego. Przecież to oczywiste!
jak widać nie dla ciebie, cały czas uparcie twierdziłeś, że wjazd na SoRO nie jest zmiana kierunku jazdy i wjeżdżamy nie sygnalizując :spoko: więc co się nagle zmieniło?

STARYSZOFER napisał(a):Tylko na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym jedziemy w kierunku wskazanym na znaku C-12.
bzdura ruch odbywa się w kierunku wskazanym na znaku a my możemy nawet cofać :spoko: kierunek jazdy pojazdu nie będzie wówczas taki sam jak kierunek ruchu wskazany na C-12 :lol: sytuacja adekwatna do opuszczania SoRO również kierunek jazdy nie będzie taki jak kierunek ruchu wskazany na C-12 :spoko:

STARYSZOFER napisał(a):Ani przed, ani za skrzyżowaniem nie jedzie się w tym kierunku!!!
ani na nie jedzie się w tym kierunku :spoko: znak C-12 wskazuje kierunek ruchu a nie kierunek jazdy :lol:

STARYSZOFER napisał(a):Byc może trudno ci to zrozumieć, bo jesteś osobą, która nawet nie wie, że sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy, a nie samą zmianę.
bzdura już to miałeś udowodnione ale dalej za tępy jesteś by to do ciebie dotarło przepis mówi o manewrach na drodze a nie o zamiarach :lol:

Przykład mamy właśnie jak sam sobie w kolano strzeliłeś z wyrokiem sądu w Gliwicach i taki ktos ma czelność jeszcze pisać jak się poruszać po SoRO -PARODIA!!!

------

LeszkoII napisał(a):Podstawy!
szkoda słów masz przykład jak się pogubił w swoich opiniach wystarczyło prosty rysunek wstawić by zaprzeczył wszystkiemu co do tej pory tak głośno krzyczał :eek2:
Kto się wróblem urodził, kanarkiem nie umrze
chociaż wg mnie kilka dobitniejszych słów by się tu przydało :lol:
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez STARYSZOFER » środa 04 kwietnia 2018, 08:06

Henq napisał(a):
Cieszę się, że w końcu po tak długim czasie uznałeś wyrok sądu w Gliwicach idiotyzmem :spoko:
Idiotyzmem nazwałem jedynie brednie, które tu uskuteczniasz.
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Kierunek jazdy zmienia się wjeżdzając na skrzyżowanie o ruchu okrężnym i zjeżdżając z niego. Przecież to oczywiste!
jak widać nie dla ciebie, cały czas uparcie twierdziłeś, że wjazd na SoRO nie jest zmiana kierunku jazdy :spoko: więc co się nagle zmieniło?

Oprócz wygłaszania bredni praktykujesz jeszcze kłamstwo. Tylko na tyle cię stać.
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Tylko na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym jedziemy w kierunku wskazanym na znaku C-12.Ani przed, ani za skrzyżowaniem nie jedzie się w tym kierunku!!!
ani na nie jedzie się w tym kierunku :spoko: znak C-12 wskazuje kierunek ruchu a nie kierunek jazdy

Ty chyba sam nie wierzysz w te brednie, które tu wypisujesz. Twierdzisz, że na SoRO nie jedzie się w kierunku wskazanym na znaku C-12.. :lol: :lol: :lol:
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Byc może trudno ci to zrozumieć, bo jesteś osobą, która nawet nie wie, że sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy, a nie samą zmianę.
bzdura już to miałeś udowodnione ale dalej za tępy jesteś by to do ciebie dotarło przepis mówi o manewrach na drodze a nie o zamiarach
Tępy to ty jesteś heniu, bo w przepisie wyraźnie mowa o SYGNALIZOWANIU ZAMIARU ZMIANY KIERUNKU JAZDY.
STARYSZOFER

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 09:02

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
Idiotyzmem nazwałem jedynie brednie, które tu uskuteczniasz.
coś ci się chyba w główce pomyliło, jak do tej pory to ty wciskaleś usilnie wszystkim że wjazd na SoRO nie jest zmianą kierunku jazdy, a teraz nagle na oczy przejrzałeś? no to jak z tym wjazdem? zapomniało się jak ochoczo broniłeś idiotyzmów jakie sąd w Gliwicach napisał?

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
jak widać nie dla ciebie, cały czas uparcie twierdziłeś, że wjazd na SoRO nie jest zmiana kierunku jazdy :spoko: więc co się nagle zmieniło?

Oprócz wygłaszania bredni praktykujesz jeszcze kłamstwo. Tylko na tyle cię stać.
jakież to kłamstwo? to nie ty usilnie wciskaleś że sąd w Gliwicach miał rację, że to właśnie tak powinno się sygnalizować na SoRO? Przecież sąd wyraźnie napisał wjazd na SoRO nie jest zmianą kierunku jazdy, zjazd już tak. Już wtedy pytałem się ciebie jak to jest możliwe na skrzyżowaniu symetrycznym i już wtedy nie byłeś wstanie tego wyjaśnić :lol:

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Tylko na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym jedziemy w kierunku wskazanym na znaku C-12.Ani przed, ani za skrzyżowaniem nie jedzie się w tym kierunku!!!
ani na nie jedzie się w tym kierunku :spoko: znak C-12 wskazuje kierunek ruchu a nie kierunek jazdy

Ty chyba sam nie wierzysz w te brednie, które tu wypisujesz. Twierdzisz, że na SoRO nie jedzie się w kierunku wskazanym na znaku C-12.. :lol: :lol: :lol:
a jaki to kierunek jazdy? prawo lewo prosto? znak nic na ten temat nie mówi definicja się kłania :spoko: zjezdzajac z SoRO czy ccofajac zmieniasz cały kierunek ruchu na SoRO? no brawo ty takiego magika jeszcze nie było :spoko:

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
bzdura już to miałeś udowodnione ale dalej za tępy jesteś by to do ciebie dotarło przepis mówi o manewrach na drodze a nie o zamiarach
Tępy to ty jesteś heniu, bo w przepisie wyraźnie mowa o SYGNALIZOWANIU ZAMIARU ZMIANY KIERUNKU JAZDY.
no misiu o małym rozumu a dalsza część przepisu nadal cie nie obowiązuje?
no to w poniedziałek planuje trasę na czwartek z Gdańska do Krakowa i już w poniedziałek mam ZAMIAR zmienić kierunek jazdy na skrzyżowaniu w Łodzi, wg takiego geniusza jak ty już mam ten ZAMIAR sygnalizować :wow: to co mam iść do garażu i włączyć kierunkowskaz? ale który przecież mam ZAMIAR kilkakrotnie zmienić kierunków jazdy a o zmianie pasa ruchu nie wspomnę :lol: :lol: :lol:
A teraz misio o bardzo małym rozumku przemysli sobie dlaczego dopiero przed skrzyżowaniem na którym będzie manewr wykonywał sygnalizuje się :spoko:
Henq

Postprzez STARYSZOFER » środa 04 kwietnia 2018, 09:56

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Ty chyba sam nie wierzysz w te brednie, które tu wypisujesz. Twierdzisz, że na SoRO nie jedzie się w kierunku wskazanym na znaku C-12.. :lol: :lol: :lol:
a jaki to kierunek jazdy?
Przecież napisałem i napisano to w §36 - kierunek wskazany na znaku C-12.
Ach, te twoje problemy z czytaniem...... :help:

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Tępy to ty jesteś heniu, bo w przepisie wyraźnie mowa o SYGNALIZOWANIU ZAMIARU ZMIANY KIERUNKU JAZDY.
no misiu o małym rozumu a dalsza część przepisu nadal cie nie obowiązuje? no to w poniedziałek planuje trasę na czwartek z Gdańska do Krakowa i już w poniedziałek mam ZAMIAR zmienić kierunek jazdy na skrzyżowaniu w Łodzi, wg takiego geniusza jak ty już mam ten ZAMIAR sygnalizować to co mam iść do garażu i włączyć kierunkowskaz? ale który przecież mam ZAMIAR kilkakrotnie zmienić kierunków jazdy a o zmianie pasa ruchu nie wspomnę

Heniu gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to doczytałbyś w ustawie, że ZAMIAR ZMIANY KIERUNKU JAZDY, NALEŻY SYGNALIZOWAĆ ZAWCZASU I WYRAŹNIE. :help:
STARYSZOFER

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 10:23

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Ty chyba sam nie wierzysz w te brednie, które tu wypisujesz. Twierdzisz, że na SoRO nie jedzie się w kierunku wskazanym na znaku C-12.. :lol: :lol: :lol:
a jaki to kierunek jazdy?
Przecież napisałem
no ja wiem że ty brednie wypisujesz już ci to udowodniono nie raz :thumb2:

STARYSZOFER napisał(a):i napisano to w §36 - kierunek wskazany na znaku C-12.
Nie! Nic takiego nie napisali w §36.
Możesz zacytować ten fragment §36 który mówi o kierunku JAZDY? - czy to tylko twoje urojenia

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Tępy to ty jesteś heniu, bo w przepisie wyraźnie mowa o SYGNALIZOWANIU ZAMIARU ZMIANY KIERUNKU JAZDY.
no misiu o małym rozumu a dalsza część przepisu nadal cie nie obowiązuje? no to w poniedziałek planuje trasę na czwartek z Gdańska do Krakowa i już w poniedziałek mam ZAMIAR zmienić kierunek jazdy na skrzyżowaniu w Łodzi, wg takiego geniusza jak ty już mam ten ZAMIAR sygnalizować to co mam iść do garażu i włączyć kierunkowskaz? ale który przecież mam ZAMIAR kilkakrotnie zmienić kierunków jazdy a o zmianie pasa ruchu nie wspomnę

Heniu gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to doczytałbyś w ustawie, że ZAMIAR ZMIANY KIERUNKU JAZDY, NALEŻY SYGNALIZOWAĆ ZAWCZASU I WYRAŹNIE. :help:

zawczasu - tydzień wcześniej mam ZAMIAR - jest zawczasu
wyraźnie - prawym kierunkowskazem skręt w prawo - jest wyraźnie
a teraz misio o bardzo małym rozumku znów zastanowi się dlaczego sygnalizuje się przed wykonaniem MANEWRU a nie jak misio ma ZAMIAR :eek2:
Henq

Postprzez STARYSZOFER » środa 04 kwietnia 2018, 10:33

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):i napisano to w §36 - kierunek wskazany na znaku C-12.
Nie! Nic takiego nie napisali w §36.
Możesz zacytować ten fragment §36 który mówi o kierunku JAZDY? - czy to tylko twoje urojenia.

Heniu - jazda to ruch pojazdu! Zapamiętaj to w końcu. To naprawdę podstawy bez których twoja wiedza nie posunie się nic do przodu!

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Heniu gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to doczytałbyś w ustawie, że ZAMIAR ZMIANY KIERUNKU JAZDY, NALEŻY SYGNALIZOWAĆ ZAWCZASU I WYRAŹNIE. :help:

zawczasu - tydzień wcześniej mam ZAMIAR - jest zawczasu
a teraz misio o bardzo małym rozumku znów zastanowi się dlaczego sygnalizuje się przed wykonaniem MANEWRU a nie jak misio ma ZAMIAR :eek2:

Ech, nadal nic nie zrozumiałeś. :help:
ZAMIAR zmiany kierunku jazdy należy sygnalizować zawczasu i wyraźnie. Tyle stanowi przepis.

Sygnalizowanie tydzień wcześniej to nie jest ani za wczasu, ani wyraźnie. A i pamiętaj! Swoich braków w edukacji nie nadrobisz chamstwem!
STARYSZOFER

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 11:04

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):Nie! Nic takiego nie napisali w §36.
Możesz zacytować ten fragment §36 który mówi o kierunku JAZDY? - czy to tylko twoje urojenia.

Heniu - jazda to ruch pojazdu!
bzdura! na lawecie pojazd jedzie a się nie porusza :) jego jazda nie jest jego ruchem - kolejny raz obnażona twoja głupota.

STARYSZOFER napisał(a):Zapamiętaj to w końcu. To naprawdę podstawy bez których twoja wiedza nie posunie się nic do przodu!
twoich chorych urojeń? nie mam najmniejszego zamiaru
a teraz ucz się szofuś od mądrzejszego:
w §36 jest o kierunku ruchu a nie o kierunku jazdy
ruch pojazdu może być ale nie musi jego jazdą, poza tym w §36 jest o całym ruchu a nie o kierunku jazdy konkretnego pojazdu!

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):zawczasu - tydzień wcześniej mam ZAMIAR - jest zawczasu

Ech, nadal nic nie zrozumiałeś. :help:
ZAMIAR zmiany kierunku jazdy należy sygnalizować zawczasu i wyraźnie. Tyle stanowi przepis.

Sygnalizowanie tydzień wcześniej to nie jest ani za wczasu, ani wyraźnie.
no to kiedy jest to zawczasu i wyraźnie?

STARYSZOFER napisał(a):A i pamiętaj! Swoich braków w edukacji nie nadrobisz chamstwem!
braki jak na razie masz ty i to ogromne :eek2: uważasz że ruch pojazdu na bok kołysanie to jego jazda - co za idiotyzm
a pieszy idzie znaczy się porusza to jego ruch? dlaczego się nie poruszasz zgodnie ze znakiem na SoRO?
Henq

Postprzez STARYSZOFER » środa 04 kwietnia 2018, 14:08

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):Nie! Nic takiego nie napisali w §36.

Heniu - jazda to ruch pojazdu!
bzdura! na lawecie pojazd jedzie a się nie porusza :) jego jazda nie jest jego ruchem - kolejny raz obnażona twoja głupota.

Obnażyłeś jedynie swoją.
Pozwól, że wytłumaczę ci to tak, jak małemu dziecku, bo rozsądne argumenty nie trafiają!

Pewien mały głupi henio stwierdził, że: Pojazd na lawecie jedzie, ale się nie porusza.
Na to jego równie głupi ojciec i stwierdził: Ty cembale, przecież widac, że ten pojazd na lawecie porusza się, ale nie jedzie - jakby jechał to by się koła kręciły.

Kto miał rację? Oczywiście żaden!

Na szczęście usłyszał tę kłótnię stary mądry szofer i wytłumaczył im, że pojazd na lawecie jedzie(a więc porusza się) względem drogi, natomiast nie jedzie (a więc nie porusza się) względem lawety.

Teraz pojął, że jazda to ruch pojazdu?
STARYSZOFER

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 16:30

Choćbyś nie wiem jak tupał nóżką i nie wiem kogo jeszcze obrażał mnie moją rodzinę od kajfasza do annasza to nie zdobędziesz tym rozumku, nadal misio pozostanie tym samym głupiutkim misiem jakim był :eek2: C
Zrozum w końcu, że w przepisie jest o ruchu drogowym a nie o jeździe pojazdu :help: natomiast to zmianę kierunku jazdy masz sygnalizować a nie zmianę kierunku ruchu :eek2:
ruch pojazdu może być ale nie musi być jazdą pojazdu :eek2:
pojazd rusza się na boki a nie jedzie - poją?
czy tutaj też ruch pojazdu to jego jazda:
https://youtu.be/-8XJ7VnPME8?t=11
:eek2:
jak bardzo trzeba być upośledzonym, żeby nie rozróżniać dwóch pojęć? :help:

nadal czekam na odpowiedź kiedy to wg ciebie sygnalizowanie ZAMIARU zmiany kierunku jazdy jest zawczasu i wyraźnie? :hmm:
oczywiście nie doczekałem się dlaczego nagle wjazd na SoRO jest dla ciebie zmianą kierunku jazdy w poprzednim wątku uparcie twierdziłeś, że tak nie jest? :help: co się zmieniło wyrok sądu czy ich lokalizacje Gliwice na Lublin? Czekać tylko jak znów ktoś mądrzejszy od ciebie ci obrazek wstawi i uznasz kolejny wyrok za idiotyzm - a co za tym idzie zaprzeczysz swoim ideologiom bo tylko tyle potrafisz.
Henq

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 18:03

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a): od początku cię uświadamiam, że skoro sygnalizujesz jeden manewr od zamiaru do jego zakończenia, to w trakcie nie musisz drugiego, to wynika z "lub" w przepisie.
Ale również pisałeś, że mogę podobno sobie wybrać manewr który sygnalizuję. No to przy skręcie w lewo mam chcę sygnalizować tę twoją"zmianę pasa ruchu" :lol: :lol: :lol:
No i mamy po raz kolejny twoją perfidną manipulacje :eek2: - zaczyna to już być męczące :eek2:
Cały czas pisałem o zmianie pasa ruchu w trakcie zmiany kierunku jazdy i o tym cały czas pisałem, że spójnik "lub" daje ci wybór że nie musisz sygnalizować drugiego manewru tylko pierwszy który wykonujesz to jest wybór :spoko:
Natomiast ty obnażony ze swojej niewiedzy perfidnie teraz będziesz manipulował i przed wjazdem na skrzyżowanie zamiast sygnalizować zmianę kierunku jazdy będziesz sobie wybierał sygnalizowanie zmiana pasa ruchu :eek2:
Swoją drogą ciekawi mnie czy w tym miejscu:
Obrazek

jak nakazujesz kursantowi skręcić w lewo to pilnujesz czy najpierw sygnalizuje zmianę pasa ruchu, zaprzestaje sygnalizować po skończonym manewrze i zaczyna znów sygnalizację kolejnego manewru zmiany kierunku jazdy? Czy wszystko robi na jednym kierunkowskazie a ty siedzisz cicho i się nie odzywasz? - no śmiało przyznaj się jak uczysz? oddzielania sygnalizacji manewrów?

szerszon napisał(a): Fajnie wygląda kierujący pojazdem skręcający w lewo sygnalizujący prawym kierunkowskazem "zmianę pasa ruchu"
fajnie zapewne w twoim kodeksie takie cuda, na szczęście w PoRD jak zaczniesz sygnalizować jeden manewr to masz go sygnalizować do końca nawet jak wykonujesz w trakcie inny :spoko:

szerszon napisał(a):
całe szczęście, że tylko w twoim kodeksie :spoko: na szczęście podleganie pod przepisy dla pieszych nie czyni go pieszym :help: nadal jest kierującym
"Bo widać " ? Oczywiście,że jest pieszym w świetle przepisów, ponieważ ma się zachowywać jak pieszy.
Nie bo widać bo jest napisane - mówiłem ci zmień kodeks na obowiązujący :spoko: Kierujący rowerem nie jest pieszym jest nadal kierującym który podlega pod przepisy pieszych - a to go magicznie nie czyni pieszym. Def pieszego znana? jak widać nawet tego nie rozumiesz :eek2:

szerszon napisał(a):
a ten dalej swoje to w twoim kodeksie takie mądrości wyczytujesz?
Rozumiesz dlaczego w art 16 brak słowa "każdy"? każdy to każdy bez wyjątków, nie ma przepisów szczególnych
Przecież to cytat z PoRD. Dalsze przykłady, które ominąłeś ...Art 3. Każdy uczestnik, czy jakiś tam. Art 25. Kierujący..każdy, czy wybrana grupa ?
może zaczniesz w końcu czytać co się do ciebie pisze :eek2: - kierujący pojazdem szynowym to jakaś grupa czy twój każdy nagle został nie każdym :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
każdy to każdy bez wyjątków, nie ma przepisów szczególnych
Jest Art 5. Czyli np wspomniany kontrapas dla rowerów. DDR dwukierunkowy po jednej stronie drogi.
no ciekawe jak się to ma do twojego każdego kierującego :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
dojeżdżasz do skrzyżowania z zamiarem skrętu w lewo/zawrócenia więc jaki manewr zaczynasz sygnalizować? zmiany pasa ruchu?
Przecież dałeś mi wybór, który manewr sygnalizować, bo podobno jest "lub" no to sobie wybieram sygnalizację zmiany pasa ruchu, mogę ?
oczywiście że możesz tylko nie zapomnij zmienić tego pasa :spoko: kolejna manipulacja się nie udała o jakżeż mi przykro :lol:

szerszon napisał(a):]
w twoim kodeksie wszystko jest możliwe, na szczęście na drodze już nie. :eek2:
Ale to twój punkt widzenia..o co ci chodzi ?
o twoje perfidne kłamstwa, jaki to mój punkt widzenia? przecież to ty chcesz zmianiać kierunek jazdy w lewo z prawym kierunkowskazem :eek2: - kolejna manipulacja nie wyszła ojoj :eek2:

szerszon napisał(a): Mam wybór, a sygnalizować trzeba..no to jak ? Dotarło,że zajęcie pasa ruchu na drodze poprzecznej to nie jego zmiana ?
a gdzie ty tu na powierzchni SoRO widzisz drogę poprzeczną?:
Obrazek

dotarło w końcu że zmieniasz pas ruchu?

szerszon napisał(a):
w trakcie!
przestań w końcu manipulować!
ja wiem, że PoRD za trudny dla ciebie do ogarnięcia, ale zacznij w końcu czytać co się do ciebie pisze a nie twórz własnej ideologii :spoko:
Znasz takie powiedzenie, kto najgłośniej krzyczy łapać złodzieja ? Ta moja "manipulacja" to metodyczne, po kolei wykazywanie,że piszesz nieprawdę i coraz bardziej się motasz.
właśnie masz udowodnione powyżej jak perfidnie chciałeś manipulować ale nie udało się - znów zostałeś obnażony - za każdym razem jak udowodni ci się że nie masz racji oraz, że twoja wiedza a raczej jej brak są na poziomie zerowym uciekasz się w kłamstwa i manipulacje nie potrafisz się przyznać.

szerszon napisał(a):Może moderator znowu coś usunął. :lol: :lol: :lol:
może, a może to ty? by ukryć swoje braki :spoko:

szerszon napisał(a): Jak zasygnalizujesz tę "zmianę pasa ruchu" skoro jeszcze nie skończyłeś sygnalizacji zmiany kierunku jazdy ?
ale dlaczego mam sygnalizować? przecież ustaliliśmy już, że nie każdą zmianę kierunku jazdy i nie każdą zmianę pasa ruchu sygnalizuje się :eek2: nawet przykłady miałeś bo bez nich nie łapiesz - ale jak widać nadal w przepisie widzisz "każdy" i "obowiązkowo" - jak można dyskutować z kimś kto ma własny PoRD?

szerszon napisał(a): Oczywiście nie umiesz z tego wybrnąć.
oczywiście nie mam z czego wybrnąć z twojej niewiedzy? nie to twój problem to ty musisz braki nadroić :spoko:

szerszon napisał(a):A wystarczy tylko odróżnić zmianę pasa ruchu od jego zajęcia.
No wystarczy jak widzimy ty nadal nie potrafisz teraz już dróg poprzecznych sobie szukasz tam gdzie ich niema by tylko obronić swoje głupoty :eek2:

szerszon napisał(a): Jakoś do tej pory nie mogę się doczekać, abyś mi na tym filmiku podał dokładny czas tzn minutę i sekundę, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu. Wiem ! Na pewno wycieli..ci wstrętni manipulatorzy. :lol:
Nikt nic nie wyciął pisałem ci kilka razy do ciebie nie dociera - przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś?

szerszon napisał(a):
ja wiem, że wg ciebie pojazd 1 nie zmienia pasa:
Tak w temacie manipulacji.
Dlaczego uciąłeś zdjęcie ?
obróciłem a co? zmienia to coś nagle? :wow: nagle zauważyłeś zmianę pasa ruchu?

szerszon napisał(a):Pojazd skręcił, zajął pas lewy i dopiero zmienia.
nic nie skręcił, nic nie skręcił nadal jest w trakcie skręcania :spoko: to że wjechał na pas lewy nie znaczy że zakończył manewr zmiany kierunku jazdy, ale jak widać nawet tego nie ogarniasz :spoko:

szerszon napisał(a):To zupełnie co innego niż do tej pory pisałeś. Cieszę się ,że wycofujesz się rakiem ze swoich cudaków :spoko:
Nie! cały czas piszę dokładnie to samo! Z niczego się nie wycofuje! to ty cudownie teraz zmieniasz, że jednak pojazd zmienia pasy ruchu w miejscu gdzie jeszcze trzy posty wcześniej nie zmieniał wg ciebie - a wystarczyło obrazek obrócić :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):Zdjęcie 2 Tu jest oczywista zmiana pasa ruchu,nawet nie ma "wyboru" o który tak walczysz. Nie ma zmiany kierunku jazdy. To zwykła pojedyncza droga. Taki przykład podawałem z miesiąc temu.
no przecież zdjęcie 1 też pokazuje zmianępasa ruchu to to samo tylko na powierzchni skrzyżowania - ale jak widać nie dla ciebie :eek2:

szerszon napisał(a): Mniej więcej tyle czasu ci zajmuje przetworzenie informacji.
tobie dłużej ty tu widzisz zajęcie pasa ruchu :lol: :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):Całe szczeście,że zrozumiałeś. Teraz wróćmy do filmiku, gdzie tak dzielnie zmieniasz pas ruchu przy skręcie w lewo. Czas podasz, gdzie mowa o zmianie pasa ruchu ?
Przestań kłamać przecież to zajęcie pasa tak to nazywasz - co kolejna manipulacja nie powiodła się ojoj :eek2:

szerszon napisał(a):
oczywiście, że zmieniając kierunek jazdy zmienia się pas ruchu! a nie zajmuje/wybiera jak to twój mały rozumek interpretuje :eek2: - masz przykłady, zdjęcia i opisy tak trudno zrozumieć? - zawalił się światopogląd?
Na tych powyższych zdjęciach akurat nie ma nic na potwierdzenie twego zdania.
wszystko jest niestety udowodniłeś, że twój mały rozumek nie pracuje :lol:

szerszon napisał(a):Cały czas czekam na dokładny czas z filmiku, który zapodałeś na początku tej pasjonującej "dyskusji", gdzie przy skręcie w lewo "zmieniam" pas ruchu. :lol:
miałeś to na początku jakże długiej i nudnej dyskusji z tobą powiedziane - na powierzchni skrzyżowania podczas przejazdu pojazdu przez powierzchnię skrzyżowania. - Niestety nie potrafisz tego zrozumieć bo obnaża to twoje braki więc będziesz terasz kręcił i manipulował :lol:

szerszon napisał(a):
]ależ potrafię i o tym pisałem - sygnalizuje się zmianę kierunku jazdy od zamiaru aż do zakończenia wykonywania manewru :eek2: dlaczego to do ciebie nie dociera? - zawalił się światopogląd? :
Nie..ty sobie "wybierasz" sygnalizację któregoś z dwóch jednocześnie wykonywanych manewrów.
Jednocześnie zaczętych prawda :spoko: brawo ty - zawalił się światopogląd to trzeba kombinować :lol:

szerszon napisał(a): Jako że nie odróżniasz zmiany pasa ruchu od jego zajęcia piszesz bzdurki,że nie musisz sygnalizować, bo w przepisie nie napisali "każdego" :lol: :lol: :lol: A potem wijesz się, aby uciec od tego "każdego". To wygląda komicznie.
Ależ to ty nie odróżniasz, aż musiałem ci obrazek obrócić :help: Komicznie to na zdjęciu drugim wygląda twoje "zajęcie" pasa :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
oprócz problemu z czytaniem masz również problem ze wzrokiem? nie dostrzegasz w której min filmu pojawia się czarna strzałka oznaczająca przejazd przez powierzchnię skrzyżowania? Dlaczego pomijasz ten fakt i od razu wybierasz pas na który wjeżdżasz za skrzyżowaniem? Gdzie zaczynają się pasy które "wybierasz" na skrzyżowaniu czy za nim? - może tu masz problem z interpretacją?
Ta czarna strzałka to twoja interpretacja. Jest lektor, który komentuje sytuację. Wskaż w którym momencie mówi o zmianie pasa ruchu. Minuta sekunda. Nie interesują mnie twoje interpretacje. Są do niczego. Wskażesz w końcu ?
Przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś czy nadal będziesz greka udawał? a sorry ty nie udajesz :eek2:

szerszon napisał(a):
dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicję?
:lol: :lol: :lol: :lol: w ogóle rozumiesz co zacytowałeś ??? Naprawdę popłakałem się ze śmiechu. :spoko: Może jestem obowiązany okazać komuś wdzięczność ? O to chodzi w Art 22 ??? Brawo ty.
ja też jak czytam twoje wypociny to jak dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicje? odpowiesz w końcu? twierdzisz że w art 22.5 są słowa "każdy" i "obowiązkowo" więc miałeś wskazać gdzie. również nie wskazałeś a
wybacz napisałeś że jest "obowiązany" - i twierdzisz, że to to samo może to znaczy "każdy" :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
słowo "każdy" w przepisie ogólnym wyklucza wyjątki w przepisie szczególnym :spoko: udowodniłeś, żeś tuman
Masz na to przepis ?
wystarczają mi do tego twoje wypociny to co powyżej i manipulacje :spoko:

szerszon napisał(a):
ty znasz definicję uczestnika ruchu? czy są jakieś wyjątki w definicji uczestnika ruchu? a może jakiś spójnik "lub" tam występuje
A są wyjątki od obowiązku sygnalizacji zmiany pasa ruchu lub jest dany wybór ?
tak brak słowa "każdy" i tak ja kw twoim zdaniu jest dany wybór "lub" - stosujesz słowa a nie rozumiesz ich znaczenia :hmm:

szerszon napisał(a): Popatrz na Art 6..masz i "lub" I co ?
rozwiń swoją wizję, co to ma do sygnalizacji? już nie mogę się doczekać :help:

szerszon napisał(a):
ale jest słowo "kierujący" i są słowa "stosuje się" a nie ma słów "kierujący jest pieszym" "kierujący to pieszy" itp :lol: - to jest nadal kierujący, tylko kierujący którego obowiązują przepisy dla pieszych
Jak się stosuje do przepisów dla pieszych to inny kierujący musi go traktować jako pieszego. Nie ma tu twojego ulubionego "bo widać,że jedzie"
nie obowiązują a stosuje się :spoko: rozumiem że dla ciebie kierujący kolumną pieszych jedzie :lol: ciekawe może na tej kolumnie :eek2:

szerszon napisał(a):
ty znasz w ogóle przepisy? wiesz kto to jest pieszy? :eek2: w swoim zadufaniu zaraz mi będziesz wciskał, że na moście nie wolno wyprzedzać bo nigdzie nie jest to dozwolone
Jak widać zdecydowanie lepiej od ciebie, ponieważ nie uważam że jak jedzie to kierujący. tobie jedzie to kierujący. Na wrotkach też się jedzie. :lol: :lol: :lol:
Na razie będę ci tylko "wciskał" że nie zawraca się na drodze jednokierunkowej, abyś nie zapomniał.
przypomnę ci, że to ty chcesz przy zawracaniu stosować art 22.2 a tam jest jak byk:
"lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi" - no i znów twoje perfidne kłamstewka wychodzą na jaw - jednak nie znasz przepisów dla ciebie kierujący przestaje być kierującym bo ma się stosować do przepisów dla pieszych - parodia - mam nadzieję że tylko w warszafce takie pseudo instruktorki uczą - nic dziwnego że cała polska was nienawidzi :lol: :lol: :lol:
Henq

Postprzez szerszon » środa 04 kwietnia 2018, 21:57

Henq napisał(a):No i mamy po raz kolejny twoją perfidną manipulacje :eek2: - zaczyna to już być męczące :eek2:

Poważnie ? Przecież nie miałbym beki z ciebie. Gdzie masz napisane,że "lub" zwalnia ciebie z obowiązku sygnalizacji manewru ?
A to takie proste. Wystarczy odróżnić zmianę pasa ruchu od jego zajęcia. Tylko tyle.
Natomiast ty obnażony ze swojej niewiedzy perfidnie teraz będziesz manipulował i przed wjazdem na skrzyżowanie zamiast sygnalizować zmianę kierunku jazdy będziesz sobie wybierał sygnalizowanie zmiana pasa ruchu
Przecież dałeś mi wybór, bo "lub". Zmianę pasa ruchu masz obowiązek sygnalizować. Tylko problem się rozwiąże, jak się w końcu nauczysz czym jest zmiana pasa ruchu. Tylko tyle.
Kierunkowskaz może zostać. Tylko to nijak ma się do tematu. Zmieniasz pas ruchu, a dopiero po zakończonym manewrze zmieniasz kierunek jazdy. Tu wszystko gra. Intrygujące są twoje wizje z zajęciem pasa ruchu podczas zmiany kierunku jazdy. :lol:
Zajmujący się przepisami są zafascynowani twoimi wizjami. :lol: :lol: :lol:
fajnie zapewne w twoim kodeksie takie cuda, na szczęście w PoRD jak zaczniesz sygnalizować jeden manewr to masz go sygnalizować do końca nawet jak wykonujesz w trakcie inny
A gdzie masz w kodeksie zwolnienie z sygnalizacji tego drugiego ? No gdzie ? Czekam na cytat.
Nie bo widać bo jest napisane - mówiłem ci zmień kodeks na obowiązujący :spoko: Kierujący rowerem nie jest pieszym jest nadal kierującym który podlega pod przepisy pieszych - a to go magicznie nie czyni pieszym. Def pieszego znana? jak widać nawet tego nie rozumiesz

Nie nie nie heniu..dla ciebie bo widać. Mamy uczestnika ruchu, który podlega przepisom dla pieszych. Naciągasz przepis jak gumę w gaciach, aby wyjść z twarzą z kretynizmu. Niestety...ale to i tak przepis szczególny uchylajacy ogólny...jest taka zasada..poczytaj.
może zaczniesz w końcu czytać co się do ciebie pisze :eek2: - kierujący pojazdem szynowym to jakaś grupa czy twój każdy nagle został nie każdym
Może poczytasz o zasadach prawa i przepisach ogólnych i szczególnych ? Za każdym razem trzeba ci pokazywać, który przepis jest którym ? Nie potrafisz odróżnić ? Przykro mi...
no ciekawe jak się to ma do twojego każdego kierującego
Mojego każdego ??? To ty plujesz się,że jak nie ma "każdy" to sobie wybierasz. Nie wciskaj mi swoich wizji. Bierz odpowiedzialność za to co wypisujesz.
oczywiście że możesz tylko nie zapomnij zmienić tego pasa :spoko: kolejna manipulacja się nie udała o jakżeż mi przykro
Kolejny raz wytknąłem ci brak konsekwencji. Czyli według ciebie mogę przy zmianie kierunku jazdy sygnalizować prawym kierunkowskazem "zmianę pasa ruchu"...brawo ty.
o twoje perfidne kłamstwa, jaki to mój punkt widzenia? przecież to ty chcesz zmianiać kierunek jazdy w lewo z prawym kierunkowskazem :eek2: - kolejna manipulacja nie wyszła ojoj
Ale o co ci chodzi ? Przecież dałeś mi wybór to stosuję sie ( teoretycznie) do twoich wizji. Wybieram sygnalizację "zmiany" pasa ruchu. Przecież drugiego manewru nie muszę sygnalizować, skoro jestem w trakcie sygnalizacji pierwszego... heniu..co z tobą ?
Przecież drogi się przecinają..jest i poprzeczna..drogi na skrzyżowaniu nie nikną. Nie zauważyłeś ?A podobno taki bystry jesteś i biegły w czytaniu przepisów, a tu taka klapa. Chlip, chlip...zawiodłeś mnie. :eek2:
A to obwiednia to droga jednokierunkowa, na której zmieniam pasy ? Aaaaa... to inna sprawa...książe ! Genialne ! :lol: :lol: :lol:
Zmiana kierunku jazdy kończy się ci na wjeździe na skrzyżowanie..i po co się kłócisz z szoferem ? Obaj piszecie cuda. :lol: :lol: :lol:
właśnie masz udowodnione powyżej jak perfidnie chciałeś manipulować ale nie udało się -
Nie widzę dowodu powyżej. Widzę tylko bzdurkę :lol: :lol: :lol: Do tego nie odróżniasz jeszcze drogi od skrzyżowania. Dodając do tego,że nie odróżniasz zmiany od zajęcia pasa to obraz twojej wiedzy to obraz nędzy i rozpaczy.
może, a może to ty? by ukryć swoje braki
Jako zwykły user nie mam możliwości ingerencji w swoje przeszłe posty. Taką możliwość ma tylko moderator. Czyli na tym polu też klapa heniu..po prostu miotasz się, nie potrafiąc nic udowodnić.
ale dlaczego mam sygnalizować? przecież ustaliliśmy już, że nie każdą zmianę kierunku jazdy i nie każdą zmianę pasa ruchu sygnalizuje się
Nie wiem z kim ustalałeś, ale twoje ustalenia nie są warte funta kłaków. To twój osli upór, aby wyjść z twarzą z oczywistej bzdury. Nie przejmuj się. Już się tyle razy skompromitowałeś,że jedna w tą czy tamtą nie ma znaczenia. :lol:
nawet przykłady miałeś bo bez nich nie łapiesz - ale jak widać nadal w przepisie widzisz "każdy" i "obowiązkowo" - jak można dyskutować z kimś kto ma własny PoRD?
No jest w przepisie,że jest obowiązany, cytowałem. A wyjątków do zwolnienia z obowiązku nie ma. To twój wymysł, ponieważ nie odróżniasz zmiany od zajęcia.
oczywiście nie mam z czego wybrnąć z twojej niewiedzy? nie to twój problem to ty musisz braki nadroić
Ależ masz. ty w pierwszej kolejności musisz odróżniać zmianę od zajecia. Wtedy wszystko stanie się jasne i nie będziesz musiał się kompromitować tekstami, że mod wyciął, albo że nie doczytałeś. :lol:
No wystarczy jak widzimy ty nadal nie potrafisz teraz już dróg poprzecznych sobie szukasz tam gdzie ich niema by tylko obronić swoje głupoty
Definicja skrzyżowania i drogi. :lol: :lol:
Obwiednia to nie droga jednokierunkowa na której sobie zmieniasz pasy ruchu :lol: :lol: :lol: ale beka...ja nie mogę. :lol: :lol: :lol: taki dyletant, a jak pyskuje...
Nikt nic nie wyciął pisałem ci kilka razy do ciebie nie dociera - przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś?
Jak nie wyciał to wskaż gdzie jest mowa o "zmianie pasa ruchu " ??? Szybciutko...a nie pyskujesz o manipulowaniu. Nie potrafisz tego wskazać, bo tego nie ma i nie potrafisz się przed tym obronić, bo jak pisałem, tym filmikiem strzeliłeś sobie w kolano. :lol: :lol: :lol: całkowicie odmienny od twych chorych wizji. I tak do bólu będę ci to przypominał. :spoko:
Dałeś zupełnie co innego niż do tej pory. Przypadkiem raz udało ci się nie skłamać i skompromitować. Zajecie lewego pasa po skręcie bez jego "zmiany"
nic nie skręcił, nic nie skręcił nadal jest w trakcie skręcania :spoko: to że wjechał na pas lewy nie znaczy że zakończył manewr zmiany kierunku jazdy, ale jak widać nawet tego nie ogarniasz
Oczywiście ,że zakończył. Nie widać ? Może zakończy jak zjedzie ze skrzyżowania ? I tak będziesz jechal z lewym kierunkowskazem jak ostatnia niemota ? W sumie do ciebie to podobne...
Nie! cały czas piszę dokładnie to samo! Z niczego się nie wycofuje! to ty cudownie teraz zmieniasz, że jednak pojazd zmienia pasy ruchu w miejscu gdzie jeszcze trzy posty wcześniej nie zmieniał wg ciebie - a wystarczyło obrazek obrócić
Ależ tak heniu..przedtem "zmieniałeś" pasy na prawy, a nie od razu na lewy. Obracasz tylko jęzorem. Nic więcej.
no przecież zdjęcie 1 też pokazuje zmianępasa ruchu to to samo tylko na powierzchni skrzyżowania - ale jak widać nie dla ciebie
Zdjęcie nr 1 pokazuje zajecie lewego pasa po skręcie w lewo. Zmiany tu nie widzę. A że ty widzisz...odróżnij zmianę od zajecia. Poz tym według zdjecia dwa ty podobno "przecinasz pasy ruchu" analogia do czerwonych i zielonych "pasów" na kadrze z filmiku, który tak boleśnie obnażył twą głupotę. :lol: :lol: :lol:
tobie dłużej ty tu widzisz zajęcie pasa ruchu
Cały czas czekam na dokładny czas w filmiku, gdzie zajecie jest podobno zmianą. Doczekam się ? Nabijam sie z ciebie, bo czacha ci się przegrzewa, jak wymyślasz te bzdety.
Przestań kłamać przecież to zajęcie pasa tak to nazywasz - co kolejna manipulacja nie powiodła się ojoj
Mam przestać dobijać ciebie za twą głupotę ?Zapomnij. Przeciez według ciebie jest to zmiana pasa ruchu, bo jednocześnie zmieniasz kierunek jazdy w lewo i jednocześnie zmieniasz pas ruchu. No to W KOŃCU DOCZEKAM SIĘ na dokładny czas, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu, tam gdzie jest jego zajęcie ? Bronisz się przed tym, ponieważ cały twój misterny plan pójdzie w ... podawałeś ten przykład z filmu jako zmianę pasa ruchu, czarna strzałka itp..i co ??? Zatkało ...
wszystko jest niestety udowodniłeś, że twój mały rozumek nie pracuje
Udowodnij wskazując czas w filmiku. Cały czas czekam.
miałeś to na początku jakże długiej i nudnej dyskusji z tobą powiedziane - na powierzchni skrzyżowania podczas przejazdu pojazdu przez powierzchnię skrzyżowania. - Niestety nie potrafisz tego zrozumieć bo obnaża to twoje braki więc będziesz terasz kręcił i manipulowa
Miałem tylko twoje bzdety,które nic wspólnego z przepisami nie mają. Domagam sie podania czasu, dokładnego, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu.
Jednocześnie zaczętych prawda :spoko: brawo ty - zawalił się światopogląd to trzeba kombinować
Nie napisałęm,że jednocześnie zaczętych. Napisałem ,że jednocześnie wykonywanych. To tak w kwestii manipulacji i kłamstwa. Nie skończyłeś skrecać w lewo a już zmieniasz pasy. Widzisz heniu jak sobie dopowiadasz. To jest łatwe do wychwycenia...bo cienki jesteś.
Ależ to ty nie odróżniasz, aż musiałem ci obrazek obrócić :help: Komicznie to na zdjęciu drugim wygląda twoje "zajęcie" pasa
Nic nie obróciłeś..chyba że kota ogonem. Nie "zmieniasz" pasów, bo narysowałeś pojazd od razu na lewym.
Przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś czy nadal będziesz greka udawał? a sorry ty nie udajesz
Nie greka tylko czekam na dokładny czs, gdzie mowa o zmianie pasa ruchu. Długo będziesz udawał,że nie ma tematu ? Za twoje chamstwo będę drążył temat, abys w końcu zamilkł ze swoimi bzdurami. Nie odpuszczę ci do kńc, ponieważ złapałem ciebie dyletancie na bzdurze i będę cisnął aż zapiszczysz,.
a też jak czytam twoje wypociny to jak dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicje? odpowiesz w końcu? twierdzisz że w art 22.5 są słowa "każdy" i "obowiązkowo" więc miałeś wskazać gdzie. również nie wskazałeś a
wybacz napisałeś że jest "obowiązany" - i twierdzisz, że to to samo może to znaczy "każdy"
Jak IQ ci poszybuje w górę( w co wątpię) to doczytasz, gdzie jest napisane o obowiązku, a "każdy" ? Miałeś poszukać, gdzie w prawie jest to ujęte. Podawałem ci przykłady przepisów i co ? Jak grochem o ścianę...masz podane wyjątki ? To je wskaz, kiedy nie ma obowiązku sygnalizacji wykonywanego manewru. Na potrzeby obrony swoich bzdur wymyslasz, bo "nie napisali że każdy" żałosny jesteś :lol:
wystarczają mi do tego twoje wypociny to co powyżej i manipulacje
czyli nie masz przepisu. No to spadaj :lol: :lol: :lol: po raz kolejny okazało się, że twoje bzdety nie mają nic wspólnego z przepisami.
tak brak słowa "każdy" i tak ja kw twoim zdaniu jest dany wybór "lub" - stosujesz słowa a nie rozumiesz ich znaczenia
Wskaż w PoRD przepisy, gdzie w notorycznie jest używane "każdy". O "lub" nie wspominam, bo nie masz pojecia co to znaczy. Idąc twoim tokiem "rozumowania" kierujacy może sobie wybierać zastosowanie się do przepisu, ponieważ nie napisali ,że każdy...to bzdura. Jesteś obowiązany sygnalizować manewry i nie ma przebacz. To że nie łapiesz przepisów, nie jest powodem, aby je ignorować.
rozwiń swoją wizję, co to ma do sygnalizacji? już nie mogę się doczekać
Brakowało ci "lub" to masz. Po co się popisujesz głupotą,że ma to coś wspólnego z sygnalizacją ? Pokazałem ci,że nie masz pojęcia o przepisach. I to wystarczy.
nie obowiązują a stosuje się :spoko: rozumiem że dla ciebie kierujący kolumną pieszych jedzie :lol: ciekawe może na tej kolumnie
Czyli jestem obowiązny traktować jak pieszego, a on ma obowiązki zachowywać się jak pieszy. Proste. Nie wiem co tu ma kolumna pieszych...próba rozmycia i ukrycia twej głupoty ? Chyba tylko po to...
przypomnę ci, że to ty chcesz przy zawracaniu stosować art 22.2 a tam jest jak byk:
"lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi"
Gorzej..ty chcesz zawracać na jezdni jednokierunkowej, a cytat dotyczy zmiany kierunku jazdy w miejscu gdzie ta zmiana jest możliwa...a na jednokierunkowej nie zawrócisz...przepraszam ty tak :lol: :lol: :lol:
jednak nie znasz przepisów dla ciebie kierujący przestaje być kierującym bo ma się stosować do przepisów dla pieszych - parodia
Zgadza sie, parodia, ale w twoim wykonaniu. Jak prosty średniowieczny chłop dla ciebie wykładnia jest "bo widać" niestety przepisy wymagają IQ trochę większego niż suma cyfr twojego wieku. W charakterystyce kursanta jest wymóg, aby gościu jednak ogarniał, czego ci życzę...
mam nadzieję że tylko w warszafce takie pseudo instruktorki uczą - nic dziwnego że cała polska was nienawidz

Uczymy zgodnie z przepisami i faktycznie nie lubia nas miszczowie,bo sie zatrzymujemy na S-2 i nie przekraczamy dozwolonej prędkości. Nienawidzą nas jeszcze takie agenty jak ty, gdzie dobitnie wykazujemy bzdury jakie wypisujecie...za cienki jesteś heniu...naucz sie czytać ze zrozumieniem i daj sobie spokój z tymi kłamstwami i manipulowaniem, bo kto jak kto, ale to ty jesteś tutaj miszcem w tym temacie..bo"mod wyciął" :lol: :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez Henq » środa 04 kwietnia 2018, 23:24

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):No i mamy po raz kolejny twoją perfidną manipulacje :eek2: - zaczyna to już być męczące :eek2:
Poważnie ? Przecież nie miałbym beki z ciebie. Gdzie masz napisane,że "lub" zwalnia ciebie z obowiązku sygnalizacji manewru ?
A to takie proste. Wystarczy odróżnić zmianę pasa ruchu od jego zajęcia. Tylko tyle.
W tym samym miejscu gdzie jest "każdy" i "obowiązkowo" :lol: :lol: :lol: a wystarczy odróżnić zmianę pasa ruchu od zajęcia i rysunki staną się dla ciebie przejrzyste :spoko:

szerszon napisał(a):
Natomiast ty obnażony ze swojej niewiedzy perfidnie teraz będziesz manipulował i przed wjazdem na skrzyżowanie zamiast sygnalizować zmianę kierunku jazdy będziesz sobie wybierał sygnalizowanie zmiana pasa ruchu
Przecież dałeś mi wybór, bo "lub". Zmianę pasa ruchu masz obowiązek sygnalizować. Tylko problem się rozwiąże, jak się w końcu nauczysz czym jest zmiana pasa ruchu. Tylko tyle.
oj ale czyta się ze zrozumieniem a nie perfidnie manipuluje - w trakcie zmiany kierunku jazdy a nie przed manewrami :spoko: Problem ci się rozwiąże jak zmienisz kodeks na obowiązujący. Tylko tyle - czytaj PoRD a nie twórz własny :thumb2:

szerszon napisał(a):
Kierunkowskaz może zostać. Tylko to nijak ma się do tematu. Zmieniasz pas ruchu, a dopiero po zakończonym manewrze zmieniasz kierunek jazdy. Tu wszystko gra. Intrygujące są twoje wizje z zajęciem pasa ruchu podczas zmiany kierunku jazdy. :lol:
Zajmujący się przepisami są zafascynowani twoimi wizjami. :lol: :lol: :lol:
Jak to może zostać przecież każdy manewr trzeba wg ciebie sygnalizować to co ty nakazujesz sygnalizować? :wow: weź ty się ogarnij twierdzisz że "każdy" manewr "obowiązkowo" a teraz tylko jeden sobie wybierasz? :wow: Intrygujący to jest twój brak konsekwencji i pieprzenia głupot :wow:

szerszon napisał(a):
fajnie zapewne w twoim kodeksie takie cuda, na szczęście w PoRD jak zaczniesz sygnalizować jeden manewr to masz go sygnalizować do końca nawet jak wykonujesz w trakcie inny
A gdzie masz w kodeksie zwolnienie z sygnalizacji tego drugiego ? No gdzie ? Czekam na cytat.
ojoj no przecież wyżej zwolniłeś - no czekam na konsekwentność dlaczego teraz można tylko jeden manewr wg ciebie sygnalizować? dlaczego sobie wybierasz co i kiedy sygnalizujesz? to jakaś moda warszafskich poganiaczy czy jak?

szerszon napisał(a):
Nie bo widać bo jest napisane - mówiłem ci zmień kodeks na obowiązujący :spoko: Kierujący rowerem nie jest pieszym jest nadal kierującym który podlega pod przepisy pieszych - a to go magicznie nie czyni pieszym. Def pieszego znana? jak widać nawet tego nie rozumiesz

Nie nie nie heniu..dla ciebie bo widać. Mamy uczestnika ruchu, który podlega przepisom dla pieszych. Naciągasz przepis jak gumę w gaciach, aby wyjść z twarzą z kretynizmu. Niestety...ale to i tak przepis szczególny uchylajacy ogólny...jest taka zasada..poczytaj.
tak tak szerszuś dla ciebie jedzie ale idzie no niestety to tak nie działa nadal kieruje pojazdem ale przepisy pod które podlega się zmieniają :spoko:

szerszon napisał(a):
może zaczniesz w końcu czytać co się do ciebie pisze :eek2: - kierujący pojazdem szynowym to jakaś grupa czy twój każdy nagle został nie każdym
Może poczytasz o zasadach prawa i przepisach ogólnych i szczególnych ? Za każdym razem trzeba ci pokazywać, który przepis jest którym ? Nie potrafisz odróżnić ? Przykro mi...
tu nie ma mowy o uchylaniu tylko o rozwinięciu przepisu, gdyby było o uchylaniu był by zapis "każdy" kierujący - takowego brak pogrążasz się tylko :help:

szerszon napisał(a):
no ciekawe jak się to ma do twojego każdego kierującego
Mojego każdego ??? To ty plujesz się,że jak nie ma "każdy" to sobie wybierasz. Nie wciskaj mi swoich wizji. Bierz odpowiedzialność za to co wypisujesz.
kłamco i perfidny manipulancie a to nie ty pisałeś że art 15.1 dotyczy każdego kierującego pomimo że w przepisie brak słowa każdy? Miej odwagę do swoich głupot wcześniej wypowiadanych się przyznać a nie teraz perfidnie zarzucać mi kłamstwo. Przypomnę że w art 22.2 również widziałeś zapis każdy i się zapluwasz że tak ma być "każdy" i "obowiązkowo" - kłamca i perfidny manipulant!

szerszon napisał(a):
oczywiście że możesz tylko nie zapomnij zmienić tego pasa :spoko: kolejna manipulacja się nie udała o jakżeż mi przykro
Kolejny raz wytknąłem ci brak konsekwencji. Czyli według ciebie mogę przy zmianie kierunku jazdy sygnalizować prawym kierunkowskazem "zmianę pasa ruchu"...brawo ty.
żadnego braku konsekwencji nie wytknąłeś - jeżeli już coś to swój brak czytania ze zrozumieniem :spoko:

szerszon napisał(a):
o twoje perfidne kłamstwa, jaki to mój punkt widzenia? przecież to ty chcesz zmianiać kierunek jazdy w lewo z prawym kierunkowskazem :eek2: - kolejna manipulacja nie wyszła ojoj
Ale o co ci chodzi ? Przecież dałeś mi wybór to stosuję sie ( teoretycznie) do twoich wizji. Wybieram sygnalizację "zmiany" pasa ruchu. Przecież drugiego manewru nie muszę sygnalizować, skoro jestem w trakcie sygnalizacji pierwszego... heniu..co z tobą ?
siersiuś co z tobą przecież sygnalizujesz manewr który wykonujesz o co ci chodzi do kiedy taki manewr się sygnalizuje? to już przed skrzyżowaniem masz zamiar skręcić w lewo i włączasz prawy kierunkowskaz no co jest - przestań tak uczyć ja wiem że takie pseudo istruktorki mogą tak uczyć bo nie rozumieją zapisów PoRD albo mają własne, ale człowieku ogarnij się :eek2:

szerszon napisał(a):
Przecież drogi się przecinają..jest i poprzeczna..drogi na skrzyżowaniu nie nikną. Nie zauważyłeś ?A podobno taki bystry jesteś i biegły w czytaniu przepisów, a tu taka klapa. Chlip, chlip...zawiodłeś mnie. :eek2:
oczywiście że nie nikną są nadal ale nie w miejscu gdzie znajduje się pojazd a taki bystry jesteś podobno a podstaw nie ogarniasz jednak jak woda w klozecie :eek2:

szerszon napisał(a):
A to obwiednia to droga jednokierunkowa, na której zmieniam pasy ? Aaaaa... to inna sprawa...książe ! Genialne ! :lol: :lol: :lol:
a to teraz jeszcze musi być droga i to jeszcze jednokierunkowa by mogły być pasy ruchu namalowane :lol: :lol: :lol: - o ja pierniczę co za koleś
Zdradzę ci mały sekret: na powierzchni skrzyżowania również maluje się linie oddzielające pasy ruchu :spoko: tylko ciii nie mów nikomu
:lol: :lol: :lol: :lol: i taki ktoś ma czelność wypowiadać się w czymkolwiek tu na forum - masakra

szerszon napisał(a):Zmiana kierunku jazdy kończy się ci na wjeździe na skrzyżowanie..i po co się kłócisz z szoferem ? Obaj piszecie cuda. :lol: :lol: :lol:
bo widać że pojazd jest narysowany prosto :lol: :lol: :lol: jedynym osobnikiem który cuda wypisuje jesteś ty! tylko po to by zakryć swoje braki i niekompetencje - kłamstwa i manipulacje tym myślisz że zasłonisz nam oczy - niestety wszyscy się już na tobie poznali dupa jesteś nie instruktor :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
właśnie masz udowodnione powyżej jak perfidnie chciałeś manipulować ale nie udało się -
Nie widzę dowodu powyżej.
nie moja brożka że masz problemy z czytaniem, każdym wpisem to udowadniasz :eek2:

szerszon napisał(a): Widzę tylko bzdurkę :lol: :lol: :lol: Do tego nie odróżniasz jeszcze drogi od skrzyżowania. Dodając do tego,że nie odróżniasz zmiany od zajęcia pasa to obraz twojej wiedzy to obraz nędzy i rozpaczy.
wymyślasz bo nie umiesz czytać :lol: :lol: :lol: kłamstwa i manipulacje tylko tyle potrafisz :help:

szerszon napisał(a):
może, a może to ty? by ukryć swoje braki
Jako zwykły user nie mam możliwości ingerencji w swoje przeszłe posty. Taką możliwość ma tylko moderator. Czyli na tym polu też klapa heniu..po prostu miotasz się, nie potrafiąc nic udowodnić.
siersiuś przy każdym poście są "x" które służą do usuwania postów przez autora - ale to już wiesz tylko jak zwykle mydlisz oczy i robisz z siebie niewiniątko :spoko: :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
ale dlaczego mam sygnalizować? przecież ustaliliśmy już, że nie każdą zmianę kierunku jazdy i nie każdą zmianę pasa ruchu sygnalizuje się
Nie wiem z kim ustalałeś, ale twoje ustalenia nie są warte funta kłaków. To twój osli upór, aby wyjść z twarzą z oczywistej bzdury. Nie przejmuj się. Już się tyle razy skompromitowałeś,że jedna w tą czy tamtą nie ma znaczenia. :lol:
oj znów trzeba ci przypominać, tym razem nie było pisane a malowane, tego też twój rozumek nie poją :eek2: no to jeszcze raz fotosik:
zmiana kierunku jazdy:
Obrazek

bez sygnalizacji - czyli jednak twój "każdy" i "obowiązkowo" leży pod tym mułem do którego już się dokopałes :spoko:

szerszon napisał(a):
nawet przykłady miałeś bo bez nich nie łapiesz - ale jak widać nadal w przepisie widzisz "każdy" i "obowiązkowo" - jak można dyskutować z kimś kto ma własny PoRD?
No jest w przepisie,że jest obowiązany, cytowałem. A wyjątków do zwolnienia z obowiązku nie ma. To twój wymysł, ponieważ nie odróżniasz zmiany od zajęcia.
"jesteś obowiązany dać bandziorowi portfel lub dać się zastrzelić" - no nie ma wyjątku musisz dać się zastrzelić :eek2: ja pierdziu dziecko z podstawówki ma z ciebie beke

szerszon napisał(a):
oczywiście nie mam z czego wybrnąć z twojej niewiedzy? nie to twój problem to ty musisz braki nadroić
Ależ masz. ty w pierwszej kolejności musisz odróżniać zmianę od zajecia. Wtedy wszystko stanie się jasne i nie będziesz musiał się kompromitować tekstami, że mod wyciął, albo że nie doczytałeś. :lol:
Tak wiem na rys 2 jest zajęcie wg ciebie bo tak samo wygląda na 1 obrazku - brawo ty, jak na razie to ty nie widzisz obrazków nie czytasz co siędo ciebie pisze tylko non stop swoje oklepane bzdurki :eek2:

szerszon napisał(a):
No wystarczy jak widzimy ty nadal nie potrafisz teraz już dróg poprzecznych sobie szukasz tam gdzie ich niema by tylko obronić swoje głupoty
Definicja skrzyżowania i drogi. :lol: :lol:
Obwiednia to nie droga jednokierunkowa na której sobie zmieniasz pasy ruchu :lol: :lol: :lol: ale beka...ja nie mogę. :lol: :lol: :lol: taki dyletant, a jak pyskuje...
a to na skrzyżowaniu nie maluje się pasów ruchu :wow: no takim pseudo instruktorkom pewno się nie maluje - taki dyletant a tak perfidnie kłamie i manipuluje by tylko wszycy uwieżyli w jego idiotyzmy :help:

szerszon napisał(a):
Jak nie wyciał to wskaż gdzie jest mowa o "zmianie pasa ruchu " ??? Szybciutko...a nie pyskujesz o manipulowaniu. Nie potrafisz tego wskazać, bo tego nie ma i nie potrafisz się przed tym obronić, bo jak pisałem, tym filmikiem strzeliłeś sobie w kolano. :lol: :lol: :lol: całkowicie odmienny od twych chorych wizji. I tak do bólu będę ci to przypominał. :spoko:
ależ ja też ci to do bólu będę przypominał: jak pojazd znalazł się za skrzyżowaniem? jakim pasem wjechał na pas 1? jakim pasem wjechał na pas 2? jakim pasem wjechał na pas 3? = tym samym czy może je przecinał :lol: :lol: :lol: to skoro je przecinał to co z pasem poprzecznym ten zajmował :lol: :lol: :lol: nie potrafisz obronić przejazdu przez skrzyżowanie bez zmiany pasa ruchu - dlatego manipulujesz i swoje chore wizje wypisujesz by tylko uciec od prawdy :help:

szerszon napisał(a):
Dałeś zupełnie co innego niż do tej pory. Przypadkiem raz udało ci się nie skłamać i skompromitować. Zajecie lewego pasa po skręcie bez jego "zmiany"
ty masz poważne problemy o ile nie z oczami to na peweno z główką, to jest to samo skrzyżowanie co do tej pory to jest ten sam przejazd przez skrzyżowanie co do tej pory tylko obrócony o 90- stopni :wow:

szerszon napisał(a):
nic nie skręcił, nic nie skręcił nadal jest w trakcie skręcania :spoko: to że wjechał na pas lewy nie znaczy że zakończył manewr zmiany kierunku jazdy, ale jak widać nawet tego nie ogarniasz
Oczywiście ,że zakończył. Nie widać ? Może zakończy jak zjedzie ze skrzyżowania ? I tak będziesz jechal z lewym kierunkowskazem jak ostatnia niemota ? W sumie do ciebie to podobne...
a co zakończył bo widać? może jest już równolegle ułożony do pasów? na jakiej podstawie twierdzisz że zakończył? jest w trakcie zmiany kierunku jazdy a nie zakończył, zakończy jak przestanie skręcać :spoko: - ale nawet tego nie dostrzegasz i nie rozumiesz :eek2:

szerszon napisał(a):
Nie! cały czas piszę dokładnie to samo! Z niczego się nie wycofuje! to ty cudownie teraz zmieniasz, że jednak pojazd zmienia pasy ruchu w miejscu gdzie jeszcze trzy posty wcześniej nie zmieniał wg ciebie - a wystarczyło obrazek obrócić
Ależ tak heniu..przedtem "zmieniałeś" pasy na prawy, a nie od razu na lewy. Obracasz tylko jęzorem. Nic więcej.
tak? :wow: no to przyjrzyjmy się jeszcze raz jak jest namalowany obrazek:
Obrazek

serszuś jak widzisz nadal jest tak samo czerwony kreska od razu na lewy pas :spoko: :lol: :lol: :lol: niestety znów twoja perfidna manipulacja nie udała się - jedynie tylko potwierdziłeś że nawet obrazków nie rozumiesz :eek2: nie dość że analfabeta czytać nie umie to jeszcze obrazki ci w niczym nie pomagają :help: taki ktoś jak ty nie może być instruktorem to niemożliwe jest - zwykły troll forumowy :help:

szerszon napisał(a):
no przecież zdjęcie 1 też pokazuje zmianępasa ruchu to to samo tylko na powierzchni skrzyżowania - ale jak widać nie dla ciebie
Zdjęcie nr 1 pokazuje zajecie lewego pasa po skręcie w lewo. Zmiany tu nie widzę. A że ty widzisz...odróżnij zmianę od zajecia. Poz tym według zdjecia dwa ty podobno "przecinasz pasy ruchu" analogia do czerwonych i zielonych "pasów" na kadrze z filmiku, który tak boleśnie obnażył twą głupotę. :lol: :lol: :lol:
:wow: no i znów manipulacje i kłamstwa, albo ewidentny dowód na to żeś miernota :eek2: no to wstawiam jeszcze raz zdjęcie 1:
Obrazek

ja tu widzę zmianę pasa ruchu, ty "zajęcie" :wow: - no i o czym ty chcesz dziecko dyskutować to są podstawy których nie ogarniasz :lol: :lol: :lol:

szerszon napisał(a):
tobie dłużej ty tu widzisz zajęcie pasa ruchu
Cały czas czekam na dokładny czas w filmiku, gdzie zajecie jest podobno zmianą. Doczekam się ? Nabijam sie z ciebie, bo czacha ci się przegrzewa, jak wymyślasz te bzdety.
ileż można jedno i to samo w kółko powtarzać - przestań trolowaćmiałeś wszystko opisane to że nie rozumiesz słowa pisanego to trzeba było w szkołę kamieniami nie rzucać :spoko:

szerszon napisał(a):
Przestań kłamać przecież to zajęcie pasa tak to nazywasz - co kolejna manipulacja nie powiodła się ojoj
Mam przestać dobijać ciebie za twą głupotę ?Zapomnij. Przeciez według ciebie jest to zmiana pasa ruchu, bo jednocześnie zmieniasz kierunek jazdy w lewo i jednocześnie zmieniasz pas ruchu. No to W KOŃCU DOCZEKAM SIĘ na dokładny czas, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu, tam gdzie jest jego zajęcie ? Bronisz się przed tym, ponieważ cały twój misterny plan pójdzie w ... podawałeś ten przykład z filmu jako zmianę pasa ruchu, czarna strzałka itp..i co ??? Zatkało ...
ależ to ja mam ubaw jak coraz to nowe farmazony wymyślasz byle tylko ukryć braki w wykształceniu. nadal nie doczekałem się jakimi pasami przejeżdżasz przez skrzyżowanie - przelatujesz? latający holender to szersiuś! :eek2:

szerszon napisał(a):
wszystko jest niestety udowodniłeś, że twój mały rozumek nie pracuje
Udowodnij wskazując czas w filmiku. Cały czas czekam.
naucz się czytać,a przestaniesz :spoko:

szerszon napisał(a):
miałeś to na początku jakże długiej i nudnej dyskusji z tobą powiedziane - na powierzchni skrzyżowania podczas przejazdu pojazdu przez powierzchnię skrzyżowania. - Niestety nie potrafisz tego zrozumieć bo obnaża to twoje braki więc będziesz terasz kręcił i manipulowa
Miałem tylko twoje bzdety,które nic wspólnego z przepisami nie mają. Domagam sie podania czasu, dokładnego, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu.
Ależ mają tylko że z Dz.U. 1997 nr 98 poz. 602 a nie twoimi chorymi wizjami - czas najwyższy abyś przeprosił panią od polskiego starała się jak mogła niestety nie podołała z tobą :eek2:

szerszon napisał(a):
Jednocześnie zaczętych prawda :spoko: brawo ty - zawalił się światopogląd to trzeba kombinować
Nie napisałęm,że jednocześnie zaczętych. Napisałem ,że jednocześnie wykonywanych. To tak w kwestii manipulacji i kłamstwa. Nie skończyłeś skrecać w lewo a już zmieniasz pasy. Widzisz heniu jak sobie dopowiadasz. To jest łatwe do wychwycenia...bo cienki jesteś.
oj ale ja pisałem o tym który manewr zaczynasz jako pierwszy, widzisz szersiuś jak sobie wmyślasz bo nie doczytasz :wow:

szerszon napisał(a):
Ależ to ty nie odróżniasz, aż musiałem ci obrazek obrócić :help: Komicznie to na zdjęciu drugim wygląda twoje "zajęcie" pasa
Nic nie obróciłeś..chyba że kota ogonem. Nie "zmieniasz" pasów, bo narysowałeś pojazd od razu na lewym.
ależ cały czas był tak rysowany - nie ogarniasz wiem :eek2:

szerszon napisał(a):
Przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś czy nadal będziesz greka udawał? a sorry ty nie udajesz
Nie greka tylko czekam na dokładny czs, gdzie mowa o zmianie pasa ruchu. Długo będziesz udawał,że nie ma tematu ? Za twoje chamstwo będę drążył temat, abys w końcu zamilkł ze swoimi bzdurami. Nie odpuszczę ci do kńc, ponieważ złapałem ciebie dyletancie na bzdurze i będę cisnął aż zapiszczysz,.
jak na razie to ty leżysz i kwiczysz bo zmianę pasa ruchu nazywasz zajęciem w zależności jak jest obrazek usytuowany :lol: :lol: :lol: ja też będę drążył temat ale ty już kwiczysz :lol: :lol: :lol: No to jeszcze raz jak się leciało na pasy za skrzyżowaniem?

szerszon napisał(a):
a też jak czytam twoje wypociny to jak dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicje? odpowiesz w końcu? twierdzisz że w art 22.5 są słowa "każdy" i "obowiązkowo" więc miałeś wskazać gdzie. również nie wskazałeś a
wybacz napisałeś że jest "obowiązany" - i twierdzisz, że to to samo może to znaczy "każdy"
Jak IQ ci poszybuje w górę( w co wątpię) to doczytasz, gdzie jest napisane o obowiązku, a "każdy" ? Miałeś poszukać, gdzie w prawie jest to ujęte. Podawałem ci przykłady przepisów i co ? Jak grochem o ścianę...masz podane wyjątki ? To je wskaz, kiedy nie ma obowiązku sygnalizacji wykonywanego manewru. Na potrzeby obrony swoich bzdur wymyslasz, bo "nie napisali że każdy" żałosny jesteś :lol:
szersiuś gorzej się z tobą rozmawia niż z dzieckiem upośledzonym - przecież miałeś wszystko pokazane :eek2: już nie wymagam żebyś czytał udowodniłeś że braki poważne w wykształceniu ale obrazki no proszę cie :eek2:

szerszon napisał(a):
wystarczają mi do tego twoje wypociny to co powyżej i manipulacje
czyli nie masz przepisu. No to spadaj :lol: :lol: :lol: po raz kolejny okazało się, że twoje bzdety nie mają nic wspólnego z przepisami.
po raz kolejny wskaż słowo "każdy" i "obowiązkowo" w art 22.2 nie masz no to spadaj :lol: :lol: :lol: po raz kolejny okazało sięże twoje bzdety nie mają nic wspólnego z obowiązującym PoRD

szerszon napisał(a):
tak brak słowa "każdy" i tak ja kw twoim zdaniu jest dany wybór "lub" - stosujesz słowa a nie rozumiesz ich znaczenia
Wskaż w PoRD przepisy, gdzie w notorycznie jest używane "każdy". O "lub" nie wspominam, bo nie masz pojecia co to znaczy. Idąc twoim tokiem "rozumowania" kierujacy może sobie wybierać zastosowanie się do przepisu, ponieważ nie napisali ,że każdy...to bzdura. Jesteś obowiązany sygnalizować manewry i nie ma przebacz. To że nie łapiesz przepisów, nie jest powodem, aby je ignorować.
jestem obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu a nie każdy manewr jednocześnie :lol: :lol: to że nie łapiesz j polskiego twój problem :lol:

szerszon napisał(a):
rozwiń swoją wizję, co to ma do sygnalizacji? już nie mogę się doczekać
Brakowało ci "lub" to masz. Po co się popisujesz głupotą,że ma to coś wspólnego z sygnalizacją ? Pokazałem ci,że nie masz pojęcia o przepisach. I to wystarczy.
jedyne co pokazałeś to swoje perfidne manipulacje - które nie wychodzą :eek2:

szerszon napisał(a):
nie obowiązują a stosuje się :spoko: rozumiem że dla ciebie kierujący kolumną pieszych jedzie :lol: ciekawe może na tej kolumnie
Czyli jestem obowiązny traktować jak pieszego, a on ma obowiązki zachowywać się jak pieszy. Proste. Nie wiem co tu ma kolumna pieszych...próba rozmycia i ukrycia twej głupoty ? Chyba tylko po to...
nadal jest kierującym tak mówi przepis. Proste! za każdym razem nieudolnie chcesz ukryć za inwektywami swoje braki w wykształceniu :eek2:

szerszon napisał(a):
"lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi"
Gorzej..ty chcesz zawracać na jezdni jednokierunkowej, a cytat dotyczy zmiany kierunku jazdy w miejscu gdzie ta zmiana jest możliwa...a na jednokierunkowej nie zawrócisz...przepraszam ty tak :lol: :lol: :lol:
ja nie chce ty mi nakazujesz! dla ciebie zawracanie jest połączone z art 22.2 więc obnażyłem twoją głupotę to jak zwykle w takiej sytuacji manipulujesz i kłamiesz że to ja chce :eek2:

szerszon napisał(a):
jednak nie znasz przepisów dla ciebie kierujący przestaje być kierującym bo ma się stosować do przepisów dla pieszych - parodia
Zgadza sie, parodia, ale w twoim wykonaniu. Jak prosty średniowieczny chłop dla ciebie wykładnia jest "bo widać" niestety przepisy wymagają IQ trochę większego niż suma cyfr twojego wieku. W charakterystyce kursanta jest wymóg, aby gościu jednak ogarniał, czego ci życzę...
a ja ci życzę byś w końcu nauczył się czytać, może będzie mniej twojej radosnej twórczości na forum bo na razie to same głupoty wypisujesz.

szerszon napisał(a):
mam nadzieję że tylko w warszafce takie pseudo instruktorki uczą - nic dziwnego że cała polska was nienawidz

Uczymy zgodnie z przepisami i faktycznie nie lubia nas miszczowie,bo sie zatrzymujemy na S-2 i nie przekraczamy dozwolonej prędkości. Nienawidzą nas jeszcze takie agenty jak ty, gdzie dobitnie wykazujemy bzdury jakie wypisujecie...za cienki jesteś heniu...naucz sie czytać ze zrozumieniem i daj sobie spokój z tymi kłamstwami i manipulowaniem, bo kto jak kto, ale to ty jesteś tutaj miszcem w tym temacie..bo"mod wyciął" :lol: :lol: :lol: :lol:
nie nawidzi bo nie umiecie uczyć jeździć, własny PoRD wymyślasz, niestety mam dla ciebie złą wiadomość na S-2 jest obowiązkowe zatrzymanie więc przestań pisać jak by to było coś nadzwyczajnego. Siersiuś pamiętaj o literkach poznawaj i czytaj w końcu dorównasz innym :eek2:
Henq

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze