Henq napisał(a):No i mamy po raz kolejny twoją perfidną manipulacje

- zaczyna to już być męczące
Poważnie ? Przecież nie miałbym beki z ciebie. Gdzie masz napisane,że "lub" zwalnia ciebie z obowiązku sygnalizacji manewru ?
A to takie proste. Wystarczy odróżnić zmianę pasa ruchu od jego zajęcia. Tylko tyle.
Natomiast ty obnażony ze swojej niewiedzy perfidnie teraz będziesz manipulował i przed wjazdem na skrzyżowanie zamiast sygnalizować zmianę kierunku jazdy będziesz sobie wybierał sygnalizowanie zmiana pasa ruchu
Przecież dałeś mi wybór, bo "lub". Zmianę pasa ruchu masz obowiązek sygnalizować. Tylko problem się rozwiąże, jak się w końcu nauczysz czym jest zmiana pasa ruchu. Tylko tyle.
Swoją drogą ciekawi mnie czy w tym miejscu:
Kierunkowskaz może zostać. Tylko to nijak ma się do tematu. Zmieniasz pas ruchu, a dopiero po zakończonym manewrze zmieniasz kierunek jazdy. Tu wszystko gra. Intrygujące są twoje wizje z zajęciem pasa ruchu podczas zmiany kierunku jazdy.
Zajmujący się przepisami są zafascynowani twoimi wizjami.
fajnie zapewne w twoim kodeksie takie cuda, na szczęście w PoRD jak zaczniesz sygnalizować jeden manewr to masz go sygnalizować do końca nawet jak wykonujesz w trakcie inny
A gdzie masz w kodeksie zwolnienie z sygnalizacji tego drugiego ? No gdzie ? Czekam na cytat.
Nie bo widać bo jest napisane - mówiłem ci zmień kodeks na obowiązujący

Kierujący rowerem nie jest pieszym jest nadal kierującym który podlega pod przepisy pieszych - a to go magicznie nie czyni pieszym. Def pieszego znana? jak widać nawet tego nie rozumiesz
Nie nie nie heniu..dla ciebie bo widać. Mamy uczestnika ruchu, który podlega przepisom dla pieszych. Naciągasz przepis jak gumę w gaciach, aby wyjść z twarzą z kretynizmu. Niestety...ale to i tak przepis szczególny uchylajacy ogólny...jest taka zasada..poczytaj.
może zaczniesz w końcu czytać co się do ciebie pisze

- kierujący pojazdem szynowym to jakaś grupa czy twój każdy nagle został nie każdym
Może poczytasz o zasadach prawa i przepisach ogólnych i szczególnych ? Za każdym razem trzeba ci pokazywać, który przepis jest którym ? Nie potrafisz odróżnić ? Przykro mi...
no ciekawe jak się to ma do twojego każdego kierującego
Mojego każdego ??? To ty plujesz się,że jak nie ma "każdy" to sobie wybierasz. Nie wciskaj mi swoich wizji. Bierz odpowiedzialność za to co wypisujesz.
oczywiście że możesz tylko nie zapomnij zmienić tego pasa

kolejna manipulacja się nie udała o jakżeż mi przykro
Kolejny raz wytknąłem ci brak konsekwencji. Czyli według ciebie mogę przy zmianie kierunku jazdy sygnalizować prawym kierunkowskazem "zmianę pasa ruchu"...brawo ty.
o twoje perfidne kłamstwa, jaki to mój punkt widzenia? przecież to ty chcesz zmianiać kierunek jazdy w lewo z prawym kierunkowskazem

- kolejna manipulacja nie wyszła ojoj
Ale o co ci chodzi ? Przecież dałeś mi wybór to stosuję sie ( teoretycznie) do twoich wizji. Wybieram sygnalizację "zmiany" pasa ruchu. Przecież drugiego manewru nie muszę sygnalizować, skoro jestem w trakcie sygnalizacji pierwszego... heniu..co z tobą ?
a gdzie ty tu na powierzchni SoRO widzisz drogę poprzeczną?:
Przecież drogi się przecinają..jest i poprzeczna..drogi na skrzyżowaniu nie nikną. Nie zauważyłeś ?A podobno taki bystry jesteś i biegły w czytaniu przepisów, a tu taka klapa. Chlip, chlip...zawiodłeś mnie.
dotarło w końcu że zmieniasz pas ruchu?
A to obwiednia to droga jednokierunkowa, na której zmieniam pasy ? Aaaaa... to inna sprawa...książe ! Genialne !
Zmiana kierunku jazdy kończy się ci na wjeździe na skrzyżowanie..i po co się kłócisz z szoferem ? Obaj piszecie cuda.
właśnie masz udowodnione powyżej jak perfidnie chciałeś manipulować ale nie udało się -
Nie widzę dowodu powyżej. Widzę tylko bzdurkę

Do tego nie odróżniasz jeszcze drogi od skrzyżowania. Dodając do tego,że nie odróżniasz zmiany od zajęcia pasa to obraz twojej wiedzy to obraz nędzy i rozpaczy.
może, a może to ty? by ukryć swoje braki
Jako zwykły user nie mam możliwości ingerencji w swoje przeszłe posty. Taką możliwość ma tylko moderator. Czyli na tym polu też klapa heniu..po prostu miotasz się, nie potrafiąc nic udowodnić.
ale dlaczego mam sygnalizować? przecież ustaliliśmy już, że nie każdą zmianę kierunku jazdy i nie każdą zmianę pasa ruchu sygnalizuje się
Nie wiem z kim ustalałeś, ale twoje ustalenia nie są warte funta kłaków. To twój osli upór, aby wyjść z twarzą z oczywistej bzdury. Nie przejmuj się. Już się tyle razy skompromitowałeś,że jedna w tą czy tamtą nie ma znaczenia.
nawet przykłady miałeś bo bez nich nie łapiesz - ale jak widać nadal w przepisie widzisz "każdy" i "obowiązkowo" - jak można dyskutować z kimś kto ma własny PoRD?
No jest w przepisie,że jest obowiązany, cytowałem. A wyjątków do zwolnienia z obowiązku nie ma. To twój wymysł, ponieważ nie odróżniasz zmiany od zajęcia.
oczywiście nie mam z czego wybrnąć z twojej niewiedzy? nie to twój problem to ty musisz braki nadroić
Ależ masz. ty w pierwszej kolejności musisz odróżniać zmianę od zajecia. Wtedy wszystko stanie się jasne i nie będziesz musiał się kompromitować tekstami, że mod wyciął, albo że nie doczytałeś.
No wystarczy jak widzimy ty nadal nie potrafisz teraz już dróg poprzecznych sobie szukasz tam gdzie ich niema by tylko obronić swoje głupoty
Definicja skrzyżowania i drogi.
Obwiednia to nie droga jednokierunkowa na której sobie zmieniasz pasy ruchu

ale beka...ja nie mogę.

taki dyletant, a jak pyskuje...
Nikt nic nie wyciął pisałem ci kilka razy do ciebie nie dociera - przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś?
Jak nie wyciał to wskaż gdzie jest mowa o "zmianie pasa ruchu " ??? Szybciutko...a nie pyskujesz o manipulowaniu. Nie potrafisz tego wskazać, bo tego nie ma i nie potrafisz się przed tym obronić, bo jak pisałem, tym filmikiem strzeliłeś sobie w kolano.

całkowicie odmienny od twych chorych wizji. I tak do bólu będę ci to przypominał.
obróciłem a co? zmienia to coś nagle?

nagle zauważyłeś zmianę pasa ruchu?
Dałeś zupełnie co innego niż do tej pory. Przypadkiem raz udało ci się nie skłamać i skompromitować. Zajecie lewego pasa po skręcie bez jego "zmiany"
nic nie skręcił, nic nie skręcił nadal jest w trakcie skręcania

to że wjechał na pas lewy nie znaczy że zakończył manewr zmiany kierunku jazdy, ale jak widać nawet tego nie ogarniasz
Oczywiście ,że zakończył. Nie widać ? Może zakończy jak zjedzie ze skrzyżowania ? I tak będziesz jechal z lewym kierunkowskazem jak ostatnia niemota ? W sumie do ciebie to podobne...
Nie! cały czas piszę dokładnie to samo! Z niczego się nie wycofuje! to ty cudownie teraz zmieniasz, że jednak pojazd zmienia pasy ruchu w miejscu gdzie jeszcze trzy posty wcześniej nie zmieniał wg ciebie - a wystarczyło obrazek obrócić
Ależ tak heniu..przedtem "zmieniałeś" pasy na prawy, a nie od razu na lewy. Obracasz tylko jęzorem. Nic więcej.
no przecież zdjęcie 1 też pokazuje zmianępasa ruchu to to samo tylko na powierzchni skrzyżowania - ale jak widać nie dla ciebie
Zdjęcie nr 1 pokazuje zajecie lewego pasa po skręcie w lewo. Zmiany tu nie widzę. A że ty widzisz...odróżnij zmianę od zajecia. Poz tym według zdjecia dwa ty podobno "przecinasz pasy ruchu" analogia do czerwonych i zielonych "pasów" na kadrze z filmiku, który tak boleśnie obnażył twą głupotę.
tobie dłużej ty tu widzisz zajęcie pasa ruchu
Cały czas czekam na dokładny czas w filmiku, gdzie zajecie jest podobno zmianą. Doczekam się ? Nabijam sie z ciebie, bo czacha ci się przegrzewa, jak wymyślasz te bzdety.
Przestań kłamać przecież to zajęcie pasa tak to nazywasz - co kolejna manipulacja nie powiodła się ojoj
Mam przestać dobijać ciebie za twą głupotę ?Zapomnij. Przeciez według ciebie jest to zmiana pasa ruchu, bo jednocześnie zmieniasz kierunek jazdy w lewo i jednocześnie zmieniasz pas ruchu. No to W KOŃCU DOCZEKAM SIĘ na dokładny czas, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu, tam gdzie jest jego zajęcie ? Bronisz się przed tym, ponieważ cały twój misterny plan pójdzie w ... podawałeś ten przykład z filmu jako zmianę pasa ruchu, czarna strzałka itp..i co ??? Zatkało ...
wszystko jest niestety udowodniłeś, że twój mały rozumek nie pracuje
Udowodnij wskazując czas w filmiku. Cały czas czekam.
miałeś to na początku jakże długiej i nudnej dyskusji z tobą powiedziane - na powierzchni skrzyżowania podczas przejazdu pojazdu przez powierzchnię skrzyżowania. - Niestety nie potrafisz tego zrozumieć bo obnaża to twoje braki więc będziesz terasz kręcił i manipulowa
Miałem tylko twoje bzdety,które nic wspólnego z przepisami nie mają. Domagam sie podania czasu, dokładnego, gdzie jest mowa o zmianie pasa ruchu.
Jednocześnie zaczętych prawda

brawo ty - zawalił się światopogląd to trzeba kombinować
Nie napisałęm,że jednocześnie zaczętych. Napisałem ,że jednocześnie wykonywanych. To tak w kwestii manipulacji i kłamstwa. Nie skończyłeś skrecać w lewo a już zmieniasz pasy. Widzisz heniu jak sobie dopowiadasz. To jest łatwe do wychwycenia...bo cienki jesteś.
Ależ to ty nie odróżniasz, aż musiałem ci obrazek obrócić

Komicznie to na zdjęciu drugim wygląda twoje "zajęcie" pasa
Nic nie obróciłeś..chyba że kota ogonem. Nie "zmieniasz" pasów, bo narysowałeś pojazd od razu na lewym.
Przejazd przez skrzyżowanie mówi ci to coś czy nadal będziesz greka udawał? a sorry ty nie udajesz
Nie greka tylko czekam na dokładny czs, gdzie mowa o zmianie pasa ruchu. Długo będziesz udawał,że nie ma tematu ? Za twoje chamstwo będę drążył temat, abys w końcu zamilkł ze swoimi bzdurami. Nie odpuszczę ci do kńc, ponieważ złapałem ciebie dyletancie na bzdurze i będę cisnął aż zapiszczysz,.
a też jak czytam twoje wypociny to jak dlaczego dwóm różnym bytom nadajesz tą samą definicje? odpowiesz w końcu? twierdzisz że w art 22.5 są słowa "każdy" i "obowiązkowo" więc miałeś wskazać gdzie. również nie wskazałeś a
wybacz napisałeś że jest "obowiązany" - i twierdzisz, że to to samo może to znaczy "każdy"
Jak IQ ci poszybuje w górę( w co wątpię) to doczytasz, gdzie jest napisane o obowiązku, a "każdy" ? Miałeś poszukać, gdzie w prawie jest to ujęte. Podawałem ci przykłady przepisów i co ? Jak grochem o ścianę...masz podane wyjątki ? To je wskaz, kiedy nie ma obowiązku sygnalizacji wykonywanego manewru. Na potrzeby obrony swoich bzdur wymyslasz, bo "nie napisali że każdy" żałosny jesteś
wystarczają mi do tego twoje wypociny to co powyżej i manipulacje
czyli nie masz przepisu. No to spadaj

po raz kolejny okazało się, że twoje bzdety nie mają nic wspólnego z przepisami.
tak brak słowa "każdy" i tak ja kw twoim zdaniu jest dany wybór "lub" - stosujesz słowa a nie rozumiesz ich znaczenia
Wskaż w PoRD przepisy, gdzie w notorycznie jest używane "każdy". O "lub" nie wspominam, bo nie masz pojecia co to znaczy. Idąc twoim tokiem "rozumowania" kierujacy może sobie wybierać zastosowanie się do przepisu, ponieważ nie napisali ,że każdy...to bzdura. Jesteś obowiązany sygnalizować manewry i nie ma przebacz. To że nie łapiesz przepisów, nie jest powodem, aby je ignorować.
rozwiń swoją wizję, co to ma do sygnalizacji? już nie mogę się doczekać
Brakowało ci "lub" to masz. Po co się popisujesz głupotą,że ma to coś wspólnego z sygnalizacją ? Pokazałem ci,że nie masz pojęcia o przepisach. I to wystarczy.
nie obowiązują a stosuje się

rozumiem że dla ciebie kierujący kolumną pieszych jedzie

ciekawe może na tej kolumnie
Czyli jestem obowiązny traktować jak pieszego, a on ma obowiązki zachowywać się jak pieszy. Proste. Nie wiem co tu ma kolumna pieszych...próba rozmycia i ukrycia twej głupoty ? Chyba tylko po to...
przypomnę ci, że to ty chcesz przy zawracaniu stosować art 22.2 a tam jest jak byk:
"lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi"
Gorzej..ty chcesz zawracać na jezdni jednokierunkowej, a cytat dotyczy zmiany kierunku jazdy w miejscu gdzie ta zmiana jest możliwa...a na jednokierunkowej nie zawrócisz...przepraszam ty tak
jednak nie znasz przepisów dla ciebie kierujący przestaje być kierującym bo ma się stosować do przepisów dla pieszych - parodia
Zgadza sie, parodia, ale w twoim wykonaniu. Jak prosty średniowieczny chłop dla ciebie wykładnia jest "bo widać" niestety przepisy wymagają IQ trochę większego niż suma cyfr twojego wieku. W charakterystyce kursanta jest wymóg, aby gościu jednak ogarniał, czego ci życzę...
mam nadzieję że tylko w warszafce takie pseudo instruktorki uczą - nic dziwnego że cała polska was nienawidz
Uczymy zgodnie z przepisami i faktycznie nie lubia nas miszczowie,bo sie zatrzymujemy na S-2 i nie przekraczamy dozwolonej prędkości. Nienawidzą nas jeszcze takie agenty jak ty, gdzie dobitnie wykazujemy bzdury jakie wypisujecie...za cienki jesteś heniu...naucz sie czytać ze zrozumieniem i daj sobie spokój z tymi kłamstwami i manipulowaniem, bo kto jak kto, ale to ty jesteś tutaj miszcem w tym temacie..bo"mod wyciął"