Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez dylek » niedziela 08 listopada 2015, 12:59
przez szoferemeryt » niedziela 08 listopada 2015, 13:09
dylek napisał(a):@szoferemeryt - piszesz o kierunkach przejazdu PRZEZ skrzyżowanie. Ja pytam (nie ciebie zresztą) o kierunek NA skrzyżowaniu.
przez szymon1977 » niedziela 08 listopada 2015, 16:31
Kajto napisał(a):Pojazdy nie jadą na skrzyżowaniu?
.....szerszon napisał(a):Jedzie to Ci ze skarpet.
Chwalisz sie czy zalisz?papadrive napisał(a):...pojadę olewając Twój kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
Na razie to czekam na uzasadnienie teorii, ze pojazd ktory jedzie nie ma kierunku jazdy bo jedzie NA skrzyzowaniu.dylek napisał(a):...raczej do ciebie należy udowodnienie, że ta teza ma prawne umocowanie.
przez dylek » niedziela 08 listopada 2015, 21:36
szymon1977 napisał(a):PS. Gdzie napisalem o kierunku jazdy wskazanym na c-12?
przez sankila » niedziela 08 listopada 2015, 22:10
Kajto, ta dyskusja nie ma sensu, szerszon i dylek doskonale wiedzą, o co walczą.Kajto napisał(a):Skoro kierunek jazdy to wymysł, to i jazda musi być wymysłem. Pojazdy nie jadą na skrzyżowaniu?
przez szymon1977 » niedziela 08 listopada 2015, 23:05
.....szymon1977 napisał(a):Gdzie napisalem o kierunku jazdy wskazanym na c-12?
Nie wiem skad taki pomysl, ale na pewno nie z art.25.1.sankila napisał(a):Zgodnie z art 25 PoRD, pojazd - przejeżdżający przez skrzyżowanie na wprost - nie zmienia kierunku jazdy...
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 23:41
Może twojego artykułu w twoim PoRD. Bo z tego jak najbardziejszymon1977 napisał(a):Nie wiem skad taki pomysl, ale na pewno nie z art.25.1.
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo – także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
przez papadrive » niedziela 08 listopada 2015, 23:48
sankila napisał(a): Kajto, ta dyskusja nie ma sensu, szerszon i dylek doskonale wiedzą, o co walczą.
Jak zerkniesz na rysunek - będziesz wiedział, dlaczego szerszon prędzej się zastrzeli, niż pozwoli Ci choćby jeden metr przejechać NA skrzyżowaniu.
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 23:52
przez dylek » poniedziałek 09 listopada 2015, 00:28
szymon1977 napisał(a):.....szymon1977 napisał(a):Gdzie napisalem o kierunku jazdy wskazanym na c-12?
przez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 02:35
.....szymon1977 napisał(a):Gdzie napisalem o kierunku jazdy wskazanym na c-12?
Nie wiem skad taki pomysl, ale na pewno nie z art.25.1.sankila napisał(a):Zgodnie z art 25 PoRD, pojazd - przejeżdżający przez skrzyżowanie na wprost - nie zmienia kierunku jazdy...
przez szerszon » poniedziałek 09 listopada 2015, 08:00
Przecież odpowiedzi padły ciut powyżej . Nie zrozumiałeś ? A jednak...Pytania pozostaja aktualne.
Niestety się nie udało...dylek napisał(a):
Teraz możesz przejść do bardziej merytorycznych odpowiedzi.
przez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 10:04
przez szerszon » poniedziałek 09 listopada 2015, 15:22
Weź lupę , bo chyba nie możesz dojrzeć ?Gdzie cytat, w ktorym napisalem o "kierunku jazdy wskazanym na c-12"?
Podałem ci Art 25.1, którego też nie możesz zrozumieć.Gdzie wyjasnienie jak na podst art.25.1. wpadliscie na pomysl, ze "pojazd - przejeżdżający przez skrzyżowanie na wprost - nie zmienia kierunku jazdy (przejeżdżający w lewo lub w prawo - zmienia kierunek JEDEN raz)"?
Masz coś napisane o kilku zmianach kierunku jazdy ?Zniża się tylko raz, czyli będąc w trakcie przejazdu przez skrzyżowanie ponowne zastosowanie Art 25 jest trochę dziwne..wiem, że nie w twoim przypadku. Może rysunek ?1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo – także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
przez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 16:24
Przy stole pierdnąć nie wypada. Pierdnij dwa razy, bo nikt nie mowil, ze dwa razy pierdnac tez nie wypada. Ot cala Twoja logika.szerszon napisał(a):Masz coś napisane o kilku zmianach kierunku jazdy ?
Szerszon ma samochod jak na tym zdjeciu. Czy na zdjeciu jest samochod Szerszona?szerszon napisał(a):Weź lupę...