Kajto napisał(a):Strzałeczki wyraźnie pokazują kierunek jazdy tych aut.
A gdyby tych strzałeczek nie było (skrzyzowanie X), to już nie będziesz miał kierunku jazdy?

Będziesz jechał "bezkierunkowo"?

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez papadrive » niedziela 08 listopada 2015, 00:10
Kajto napisał(a):Strzałeczki wyraźnie pokazują kierunek jazdy tych aut.
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 00:20
szymon1977 napisał(a):Wprost przeciwnie.
To pojedz NA skrzyzowaniu w innym kierunki niz strzalki na c-12 pokazuja, udowodnij bo na razie to swoimi czynami moje slowa potwierdzasz.
Skoro ruch na skrzyzowaniu odbywa sie w kierunku wskazanym na znaku to na znaku wskazano kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu - nadal j. polski szkola podstawowa sie klania.
Strzałeczki tego typu to sam sobie narysowałeś i wypisujesz bzdety. C-12 nie wskazuje kierunku jazdy. Jest jasno i wyraźnie napisaneKajto napisał(a):Szerszon pojazdy jadą, ale kierunku jazdy nie mają?
Pojazdy jadą w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Strzałeczki wyraźnie pokazują kierunek jazdy tych aut.
przez papadrive » niedziela 08 listopada 2015, 00:33
szerszon napisał(a):Strzałeczki tego typu to sam sobie narysowałeś i wypisujesz bzdety.
przez Kajto » niedziela 08 listopada 2015, 00:35
szerszon napisał(a):Strzałeczki tego typu to sam sobie narysowałeś i wypisujesz bzdety. C-12 nie wskazuje kierunku jazdy. Jest jasno i wyraźnie napisaneKajto napisał(a):Szerszon pojazdy jadą, ale kierunku jazdy nie mają?
Pojazdy jadą w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Strzałeczki wyraźnie pokazują kierunek jazdy tych aut.
ruch sie odbywa w kierunku wskazanym ...
A jaki mają kierunek jazdy te pojazdy to można określić dopiero po informacji skąd dokąd jadą. czyli prosto, w lewo w prawo lub zawracają, a nie po twoich wielce interesujących "strzałeczkach" bez pokrycia w PoRD
papadrive napisał(a):Czekaj, niech odpowie, czy nie mając strzałeczek (zrozumiałem, że tych na znaku i dlatego dałem przykład ze skzr.X), nie ma żadnego kieunku jazdy, czy jakiś ma? Jeśli ma, niech napisze jaki to kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
przez papadrive » niedziela 08 listopada 2015, 00:44
Kajto napisał(a):To, że pojazd jedzie, a nie ma kierunku jazdy to wymysł Szerszona, a nie mój.
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 00:44
Nie zauważyłem, aby się pokrywały.Ale co to ma wspólnego z kierunkiem JAZDY ?Te strzałeczki pokrywaja się z tymi na znaku C-12.
Ale sobie wytłumaczyłeśZatem te pojazdy jadą w takim kierunku jak wskazano na znak C-12.
To chyba nie dziwne. Jednej chce się gapić w znak zamiast zrozumieć przepisy. Ty z uporem maniaka wypisujesz coś o kierunku jazdy wskazanym na C-12..tylko jakoś nie potrafisz wskazać,a z bajdurzeniem przebijesz zaraz szymonaZaprzeczysz?
Zmieniam kierunek jazdy podczas przejazdu przez skrzyżowanie( albo i nie jeśli jadę na wprost), a nie że nie mam kierunku jazdy. Nawet ze zrozumieniem nie potrafisz przeczytać tego co tu napisano. a co dopiero mówić o przepisach."bo widać"To, że pojazd jedzie a nie ma kierunku jazdy to wymysł Szerszona. Prawda, że bezsens?
przez Kajto » niedziela 08 listopada 2015, 00:55
Cóż, niektórzy mają problemy z prostą geometrią.szerszon napisał(a):Nie zauważyłem, aby się pokrywały.Te strzałeczki pokrywaja się z tymi na znaku C-12.
Jadą więc mają kierunek jazdy.szerszon napisał(a):Znak C-12- ruch odbywa się w kierunku wskazanym na znaku. Nie ma nic o kierunku jazdy..a pojazdy sobie jadą![]()
![]()
![]()
szerszon napisał(a):Zmieniam kierunek jazdy podczas przejazdu przez skrzyżowanie( albo i nie jeśli jadę na wprost), a nie że nie mam kierunku jazdy.
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 01:09
Oj mają...i gdyby tylko z tym.Ja tam widzę inny układ strzałek na C-12 w stosunku do twego rysunku.Kajto napisał(a):Cóż, niektórzy mają problemy z prostą geometrią.
A jak stoją na czerwonym sygnale to im zanika ?Jadą więc mają kierunek jazdy.
A nie ..bo strzałeczki na C-12 kręcą się w kólko a ja skręcam w prawo. czyli mój kierunek jazdy nie ma nic współnego z "kierunkami jazdy" z C-12A na skrzyżowaniu z C-12 to pojazdy odbywają ten ruch - więc właśnie one mają kierunek jazdy taki jak wskazano na C-12.
Nie mogą jechać w kierunku wskazanym na C-12 , bo C-12 nie wskazuje kierunku jazdy..tak samo jak ci C-9 wskazywał kierunek jazdy, pamiętasz ?Tylko, że te pojazdy nie zmieniają kierunku jazdy - jadą w kierunku wskazanym na znaku C-12.
przez szymon1977 » niedziela 08 listopada 2015, 04:14
...to pojedz w innym. Bo jak na razie to co bys nie pisal, to swoimi czynami potwierdzasz, ze na skrzyzowaniu masz taki kierunek jazdy jak pokazany przez strzalki c-12.szerszon napisał(a):Nie mogą jechać w kierunku wskazanym na C-12 , bo C-12 nie wskazuje kierunku jazdy...
...bo znak c-12 nie ma zadnego zwiazku z kierunkiem jezdy PRZEZ skrzyzowanie, natomiast na kierunek jazdy NA skrzyzowaniu ma wplyw bezposredni co potwierdzasz swoimi czynami.szerszon napisał(a):Stosując się do dyspozycji C-12 mogę jechać prosto, w prawo, w lewo...
Jezeli cos wymaga umocowania w przepisach to pojazd, ktory choc jedzie to nie ma kierunku jazdy i to tylko dlatego, ze wjechal na skrzyzowanie.szerszon napisał(a):...nie umocowałeś w przepisach swojego "kierunku jazdy na skrzyżowaniu."
Czyli na znaku wskazano kierunek odbywajacego sie na skrzyzowaniu ruchu lub kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu, na jedno wychodzi.szerszon napisał(a):Jest wyraźnie napisane-ruch się odbywa w kierunku wskazanym na znaku.
Zlapiesz go za reke - powie, ze to nie jego reka.Kajto napisał(a):Zatem te pojazdy jadą w takim kierunku jak wskazano na znak C-12.
Zaprzeczysz?
przez szerszon » niedziela 08 listopada 2015, 09:36
Nie ma innego. I nic nie potwierdzam ..przykładami ci pokazuję, że nie ma kierunku jazdy wskazanego przez C-12. Teraz piszesz o kierunku jazdy wskazanym na C-12 , a wcześniej pisałeś ,że jednak C-12 nie wskazuje kierunku jazdy..zdecyduj się ....pleciesz w maglinieszymon1977 napisał(a):...to pojedz w innym. Bo jak na razie to co bys nie pisal, to swoimi czynami potwierdzasz, ze na skrzyzowaniu masz taki kierunek jazdy jak pokazany przez strzalki c-12.
Nie ma czegoś takiegojak kierunek jazdy na skrzyżowaniu. Jak jest to podaj w końcu przepis. Przejeżdżajac PRZEZ skrzyżowanie w trakcie zmiany kierunku jazdy muszę siłą rzeczy być " na skrzyzowaniu" na zwykłym skrzyżowaniu X też mam jakiś inny kierunek jazdy np skręcając w lewo ?.bo znak c-12 nie ma zadnego zwiazku z kierunkiem jezdy PRZEZ skrzyzowanie, natomiast na kierunek jazdy NA skrzyzowaniu ma wplyw bezposredni co potwierdzasz swoimi czynami.
Czytanie ze zrozumieniem. Pojazd na skrzyżowaniu może być w trakcie zmiany kierunku jazdy lub jechać na wprost. Tego braku kierunku uczepiłeś się- a to twój pomysłJezeli cos wymaga umocowania w przepisach to pojazd, ktory choc jedzie to nie ma kierunku jazdy i to tylko dlatego, ze wjechal na skrzyzowanie.
Czyli na znaku wskazano kierunek odbywajacego sie na skrzyzowaniu ruchu lub kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu, na jedno wychodzi.
To zachowanie cechuje przede wszystkim ciebie. Przyłapany na bzdurach unikasz odpowiedzi.Zlapiesz go za reke - powie, ze to nie jego reka
przez szymon1977 » niedziela 08 listopada 2015, 11:20
Jak nie ma to podaj w końcu przepis.szerszon napisał(a):Nie ma czegoś takiegojak kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
Jak musi to podaj w koncu przepis.szerszon napisał(a):Pojazd na skrzyżowaniu może być w trakcie zmiany kierunku jazdy lub jechać na wprost.
Gdzie niby?szerszon napisał(a):...piszesz o kierunku jazdy wskazanym na C-12...
Choc jeden przyklad poprosze.szerszon napisał(a):...łamiesz wykładnie w każdym poście.
przez dylek » niedziela 08 listopada 2015, 11:49
Kierunek jazdy NA skrzyżowaniu to twój wymysł i raczej do ciebie należy udowodnienie, że ta teza ma prawne umocowanie.szymon1977 napisał(a):Jak nie ma to podaj w końcu przepis.szerszon napisał(a):Nie ma czegoś takiegojak kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
A choćby w poprzednim swoim wpisie : "na skrzyzowaniu masz taki kierunek jazdy jak pokazany przez strzalki c-12"szymon1977 napisał(a):Gdzie niby?szerszon napisał(a):...piszesz o kierunku jazdy wskazanym na C-12...
przez papadrive » niedziela 08 listopada 2015, 11:49
Kajto napisał(a):Tylko, że te pojazdy nie zmieniają kierunku jazdy - jadą w kierunku wskazanym na znaku C-12.
szymon1977 napisał(a):...to pojedz w innym.szerszon napisał(a):Nie mogą jechać w kierunku wskazanym na C-12 , bo C-12 nie wskazuje kierunku jazdy...
szymon1977 napisał(a):szerszon napisał(a):Nie ma czegoś takiegojak kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
Jak nie ma to podaj w końcu przepis.
przez szoferemeryt » niedziela 08 listopada 2015, 12:47
przez Kajto » niedziela 08 listopada 2015, 12:53
Skoro kierunek jazdy to wymysł, to i jazda musi być wymysłem. Pojazdy nie jadą na skrzyżowaniu?dylek napisał(a):Kierunek jazdy NA skrzyżowaniu to twój wymysł i raczej do ciebie należy udowodnienie, że ta teza ma prawne umocowanie.szymon1977 napisał(a):Jak nie ma to podaj w końcu przepis.szerszon napisał(a):Nie ma czegoś takiegojak kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
dylek napisał(a):Podaj jaki kierunek NA skrzyżowaniu ma pojazd zaznaczony kółkiem.