Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez kg1956 » sobota 07 listopada 2015, 12:59
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 13:23
przez kg1956 » sobota 07 listopada 2015, 13:30
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 13:43
przez Kajto » sobota 07 listopada 2015, 13:53
kg1956 napisał(a): Co w takim razie nakazuje nam znak C-12?
szymon1977 napisał(a):Z tego co widac, to PRZEZ skrzyzowanie jechal w kierunku jak strzalka p-8, a NA skrzyzowaniu w kierunku jak strzalka c-12.Kajto napisał(a):A skoro na skrzyżowaniu jechał okrężenie to i przez skrzyżowanie przejechał okrężnie.
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 13:57
przez Kajto » sobota 07 listopada 2015, 14:04
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 14:40
przez Kajto » sobota 07 listopada 2015, 17:24
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 17:33
Przeczytaj najpierw, ktora czesc rzeczywistosci ma obrazowac strzalka.Kajto napisał(a):Sam powiedz która strzałka lepiej oddaje rzeczywistość?
przez sankila » sobota 07 listopada 2015, 22:21
To i tak więcej niż autostrad; a jeździć po autostradach trzeba umieć, czyż nie?szerszon napisał(a):Na palcach jednej ręki można policzyć takie skrzyzowania w Polsce
W rzeczy samej - prawodawca ustanowił, że pierwszeństwo przejazdu przez skrzyżowanie określamy na podstawie: 1/ świateł (jeśli są); 2/znaków (jeśli są); 3/ustawy (ona akurat zawsze jest).Szczególnie te z sygnalizacją i znakami ustanawiającymi pierwszeństwo przejazdu
To przestań gapić się w opis i popatrz na znak - zobaczysz białe strzałki na niebieskim tle. Te białe strzałki wskazują kierunek, o którym mowa w dyspozycji znaku: ruchu albo jazdy.Mimo najszczerszych chęci nie widzę nic o kierunku ruchu.
Coś ci, szerszonku, czytanie ze zrozumieniem nie wychodzi.Omijam bez zmiany kierunku jazdy..a ty mi piszesz ,że wyznacza kierunek jazdy
Bublem jest system szkolenia i weryfikacji instruktorów ...Napisałem, jeśli bym już musiał jakoś przejechać przez taki standardowybubel.
przez szerszon » sobota 07 listopada 2015, 22:32
A jaki to kierunek jazdy jest wskazany na C-12. Jak mi przedstawisz to ci udowodnię.Mój kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie może być w prawo prosto, w lewo lub zawracanie. Zaczyna sie od wjazdu i kończy na zjeździe. Mój kierunek jazdy nie ma nic wspólnego z C-12 , który w ogóle nie traktuje o kierunku jazdy.szymon1977 napisał(a):Udowodnij w jakikolwiek sposob, ze na skrzyzowaniu oznakowanym c-12 jedziesz w innym kierunku niz pokazany na c-12, albo, ze Twoj kierunek jazdy to nie jest kierunek, w ktorym jedziesz tylko jakis inny.
.
Zacytuj.
Czyli kierunek ruchu jest inny niz kierunek w jakim ruch sie odbyea
Kiedy wskażesz przepis o kierunku jazdy na skrzyzowaniu, co się ciągle na niego powołujesz ?Z tego co widac, to PRZEZ skrzyzowanie jechal w kierunku jak strzalka p-8, a NA skrzyzowaniu w kierunku jak strzalka c-12
TakStrzalki p-8 nie maja odzwierciedlac calej rzeczywistosci a tylko pewien jej fragment.
przez szerszon » sobota 07 listopada 2015, 23:33
sankila napisał(a):To i tak więcej niż autostrad; a jeździć po autostradach trzeba umieć, czyż nie?
Oprócz tego,że się kompromitujesz to jeszcze nie masz zbyt dokłądnego rozeznania w przepisach. Na pozycji number ONE jest osoba uprawniona do kierowania ruchem. A ..i uważaj. To artykuł a nie paragraf.W rzeczy samej - prawodawca ustanowił, że pierwszeństwo przejazdu przez skrzyżowanie określamy na podstawie: 1/ świateł (jeśli są); 2/znaków (jeśli są); 3/ustawy (ona akurat zawsze jest).
Jakoś trzeba ogarnąć temat przy takim bublu.Na tym skrzyżowaniu nie ma świateł ani znaków, więc przejazd odbywa się na podstawie par. 25; jest w tym cos niezrozumiałego?
Jeśli chodzi się o gapienie w dyspozycję znaku to raczej ciężko ciebie przebić. Tu masz się nie gapić tylko czytać ze zrozumieniemTo przestań gapić się w opis i popatrz na znak - zobaczysz białe strzałki na niebieskim tle. Te białe strzałki wskazują kierunek, o którym mowa w dyspozycji znaku: ruchu albo jazdy.
"nakazany kierunek jazdy" to nie to samo co "nakaz zmiany kierunku jazdy" - nawet jeśli różnica to dwie literki.
To jaki kierunek WYZNACZA C-9 ? To co szwankuje ? Moje czytanie ze zrozumieniem, czy razczej to,że ty nawet nie umiesz się wysłowić ? Zbliżam się do tego skrzyżowania i widzę C-9..a ty mi tu piszesz ,że wskazuje mi kierunek jazdy.Znaki C12 i C9 - wyznaczają kierunki: jeden ruchu, drugi - jazdy.
Doskonały nie jest, ale jest na tyule dobry, aby kasować twoje głupoty w stylu droga jednokierunkowa zamiast skrzyżowania i strzałki na C-12 wskazują kierunek ruchu lub jazdy.Bublem jest system szkolenia i weryfikacji instruktorów ...
Tak . To jest prawidłowa odpowiedź. Jak się zachować gdy jakiś artysta co ukończył za masło Politechnikę Wrocławską usiłuje interpretować przepisy i oznakowuje skrzyżowania.Prosiłam o opis przejazdu na podstawie par. 25; coś w stylu - jak instruktor tłumaczy kursantowi zasady poruszania się po równorzędnym skrzyżowaniu z ruchem okrężnym. I co, to ma być odpowiedź?
Nie ma czegoś takiego jak rondo równorzędne. Jeśli jest w realu to nie jest oznakowane poprawnie. Nie da się do bubla stosować przepisów jak do normalnego skrzyzowania.Potrafisz opisać zasadę przejazdu przez rondo równorzędne, czy nie?
Świetnie wiem jak jechać. Szkoda tylko ,że nie posługujesz się przepisami tylko filmikami i gapieniem się w strzałki na znaku. To zdecydowanie za mało. No może jeszcze wytycznymi jak tu taczką na rondzie nie zabłazić.Podam filmik, może zajarzysz, jak należy jechać:
przez szymon1977 » sobota 07 listopada 2015, 23:48
Wprost przeciwnie.szerszon napisał(a):...nie ma czego udowadniać.
...a NA skrzyzowaniu tylko tak jak strzalki na c-12 pokazuja i to pomimo, ze strzalki na c-12 nie pokazuja kierunku jazdy. A moze nie? To pojedz NA skrzyzowaniu w innym kierunki niz strzalki na c-12 pokazuja, udowodnij bo na razie to swoimi czynami moje slowa potwierdzasz.szerszon napisał(a):Mój kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie może być w prawo prosto, w lewo...
Skoro ruch na skrzyzowaniu odbywa sie w kierunku wskazanym na znaku to na znaku wskazano kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu - nadal j. polski szkola podstawowa sie klania.szerszon napisał(a):Ruch odbywa się w kierunku wskazanym...to nie jest żaden kierunek ruchu..dalej wykładnia się kłania.
przez Kajto » sobota 07 listopada 2015, 23:56