HenqNo i gdzie w tym Twoim 220 zał 1 pkt 6.4.2.1 jest definicja znaku?
jest napisane, jakich znaków uzywa sie konkretnie na konkretnych rodzajach dróg. Przepis szczególny , jeśli masz pojęcie o czym mowa.
220 załącznik 2.2.7 definicja znaku:
Jest to przepis o charakterze ogólniejszym niż pkt 6.4.2.1
Słyszałeś kiedykolwiek o takiej zasadzie prawa , ze przepis ogólny jest unieważniany przez przepis szczególny ?
Tak jest w tym przypadku. Nie wymyślano nowego znaku dla oznakowania wlotu, tylko posłużono sie obecnym nadając mu inny charakter niż przepisie ogólnym
A-6d "wlot drogi jednokierunkowej z prawej strony" umieszczany przed każdym wjazdem na autostradę.
Czyli dalej lekko błądzisz
A Ty ogarniasz że a-6d nie jest znakiem A-7 który wg Twojej teorii można ustawić nie tylko na skrzyżowaniu a jest to znak który z definicji ustawia się na skrzyżowaniu?
Nie według mojej teorii tylko według paragrafu 5.6 ze 170. przykro mi, ale twoja wiedza nie jest wystarczająca do podjęcia skutecznej polemiki.
Polecam z uwagą przeczytać to, co napisałem powyżej..o przepisach ogólnych i szczególnych.
Ale co podałeś definicję A-6d czy miejsce jego położenia? Przerabiaj do skutku definicję może zrozumiesz
Jak widać miejsce położenia ma znaczenie, ponieważ A-6d nie olreśla tego samego na autostradzie co na zwykłej drodze.
Przykro mi, ale jest to wyraźnie napisane. Trzeba tylko zrozumieć.
nie kompromituj się. argumenty masz na tacy
Wybacz, ale nie zauważyłem. Jedyne co wpada w oko to zatrzymanie sie twojego punktu widzenia na poziomie nr 1..co wyżej to nieosiągalne.
Nawet w rozporządzeniu , które sam zalinkowałeś są paragrafy świadczące o twoim kompletnym braku zrozumienia tematu. Nie dociera do szanownego, że A-6d może nie stać na skrzyzowaniu.Zresztą jak i A-7

braki w znajomości przepisów są niestety uderzające. Musisz nadrabiać na innym polu.
bo j. polskiego nie rozumiesz no to sorry resory Twój problem.
Już jednego eksperta od języka polskiego mamy na forum. Zaczyna sie robić tłok
Co z tego, że sklecisz jako tako tych parę zdań, skoro nie umiesz wyciągnąć wniosków ?
Co z Twoim pytankiem? Manipulacja jak byk wstawiłeś znaki ze zwykłej drogi w Warszawie i czekasz na odpowiedź o autostrady, masakra.
Twierdzisz, że węzeł to skrzyżowanie..no to ci podałem przykład innego skrzyżowania, gdzie w identyczny sposób występuje "łączenie".
To może mi podasz granicę skrzyżowania z mojego przykładu ? Czy też za trudne ?
To ja i @LeszkoII pytaliśmy się was o autostradę; dokąd ustawiony znak na węźle B-33 obowiązuje? Skoro nie ma skrzyżowania?
Do punktu gdzie łącznica łączy się z droga główną. Według twojego pojęcia skrzyzowania i jego zasięgu po wsze "łączenia" pewnie tak ze 20 km
Poczytaj wcześniejsze moje posty
czy ja wyglądam na masochistę ?
Jak możesz zmienić pas ruchu na dwóch różnych drogach jezdniach?
Link ci sie nie otworzył ? Oparłem sie na twoim zasięgu skrzyzowania i tak ze dwa kilometry za węzłem , gdzie pas wywodzący się z łącznicy sie nie skończył i był oddzielony od "drogi głownej" linia P-1.
W tym miejscu była juz jedna droga i jedna jezdnia. Tylko czy A-7 jeszcze dotyczy tego miejsca, bo to dalej było "łączenie", czyli według ciebie tak 10-kilometrowe skrzyżowanie.
Wstawiłeś linię P-1 i twierdziłeś że nie rozgranicza dwóch dróg
Nie mam możliwości malowania po autostradach. To był dalszy fragment autostrady za węzłem.
udowodniłem Ci (dokładnie to PoRD Ci udowodnił - którego jak widać nie rozumiesz i nie znasz bo takie bzdury piszesz) że jednak rozdziela dwie różne drogi i nagle zmieniłeś zdanie ze chodzi Ci o P-1a.
Przy swojej wiedzy nie jesteś w stanie nic udowodnić, a powoływanie sie na PoRD jest lekkim żartem.W efekcie linia przeszła w P-1a co dalej nie zmieniło faktu, że "łączenie" występowało dalej i dlatego usiłuję sie dowiedzieć , czy w tym miejscu skończyło się już skrzyżowanie.
Gdzie na wstawionej przeze mnie grafice z łącznicy i połączeniu jej wlotu (jedna droga) z autostradą masz P-1a jak byk jest P-1c
Pobawiłem sie i ci pokazałem to miejsce, gdzie jednak temat "zlałeś"
Twoja P-1a a teraz popatrz na drogę włączenia węzła i jego połączenie za autostradą to jest P-1c - widzisz róznicę podwójna szerokość pasy białe taka sama odległość jak miejsca puste więc:
Oczywiście zmieniłeś zdjęcie i piszesz o innym niż ja pokazałem, ale nie szkodzi.
Jakie ma znaczenie linia P-1c oprócz tego , które tylko znasz ?
Bo podałes tylko 3)..a o tym,że oznacza pas kończący się to już zapomniałeś ? czy nie wiedziałeś ? Czy sobie wybiórczo pokazałeś przepis, który ci pasuje ?
- a teraz z def P-1c: ...wydzielonych dla pojazdów skręcających na wlotach skrzyżowań.
Nie tylko i to jest właśnie obraz wycinania sobie pasujących tobie przepisów. Inne podpunkty, które ci nie pasują pomijasz.A nie masz podstaw.
Nie ma skrzyżowania i nie ma skrzyżowania, gdzie wszystkie znaki na drogach twierdzą inaczej ale Wy wiecie lepiej - parodia.
Bo nie ma. Podałem pkt z 220. pokazałem,że sobie wybrałeś jedno znaczenie P-1c, które w twoim linku nie ma akurat większego zastosowania, bo wskazuje tylko pas kończący się juz poza węzłem.
3.2.1. Węzeł typu koniczyna (skrzyżowanie dróg tej samej kategorii).
A ten "dokument" to jaka moc prawną ma ?
W porównaniu z rozporządzeniem jakie sam zalinkowałeś to jawna bzdura.
Poczytaj Dz. U. 1999.43.430
no właśnie ..poczytaj. Znalazłeś juz różne rodzaje węzła WA ?
Niestety nie rozumiesz: krzyżowanie się autostrad nie jest w jednym poziomie ale połączenie łącznicy z autostradą już są w jednym poziomie.
Na jakiej podstawie dzielisz sobie węzeł i uważasz ,ze to skrzyżowanie ? Poczytaj dokładniej...
Dz. U. 1999.43.430