oskbelfer napisał(a):Człowieku - piszesz bzdury, nie masz zielonego pojęcia
na temat Twoich filozofii typu: nie ma skrzyżowania bo nie ma ruchu poprzecznego? - Tak masz rację nie mam pojęcia, bo dla mnie skrzyżowanie (zresztą dla PoRD też) to nie tylko przecięcie się dróg i ruch poprzeczny

oskbelfer napisał(a): .... wstawiasz linki ...........ja prezentuję Ci fotki, a Ty dalej udajesz "niemca"
Tak, tylko że ja wstawiam fotki połączenia
dwóch dróg -
dwóch różnych dróg a Ty wstawiłeś zdjęcia rozwidlenia
jednej drogi i połączenia jednej drogi tej samej i na tym opierasz swoją obronę (pisałem Ci już o tym, zlałeś to więc o czym chcesz dyskutować - o swojej ignorancji?), aha i jeszcze na tym: "Nie ma bo nie, ja tak mówię więc tak jest" - a reszta jest w błędzie łącznie z wszystkimi tu cytowanymi Rozporządzeniami Ministra (akt prawny).
oskbelfer napisał(a):Prowadzisz dyskusje o łacznicach, o pasach właczenia, etc.....
Tak prowadzę bo zgodnie z PoRD autostrada nie posiada łącznicy ani pasa włączenia a skoro nic o tym nie ma w jednym akcie prawnym trzeba szukać w innym i znalazłem: wszystko to jest opisane w Dz. U. 1999.43.430
Węzeł jest to droga niezależna od autostrady, to on (ten węzeł) posiada pas włączenia na swojej drodze do autostrady gdzie rozgranicza go z autostradą (inna droga, inna jezdnia) linia P-1 ( 3) przeznaczonym wyłącznie dla pojazdów wyjeżdżających na inną drogę lub jezdnię).
oskbelfer napisał(a):Wstawiłem Ci foty, więc się ogarnij... pospaceruj po autostradzie i proszę skończ z tymi "głupotami"
sam się ogarnij: wolno spacerować po autostradzie? ale skoro takie głupoty piszesz, że: pasy mogą wymalować na autostradzie:
oskbelfer napisał(a):jak namalują na autostradzie "zebre" i "zrobią" przejście dla pieszych - też będziesz "piał" że wszystko jest OK ?
autostrada - ... przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych... a Ty pieszych wpuszczasz?
to i zapewne spacerować wolno

powodzenia życzę: kocich żyć twoim kursantom

O skrzyżowaniu słowa niema - tak na marginesie

oskbelfer napisał(a):Czepiasz się , a jak wstawiłem foty to nabrałeś wody w usta i dyskusji nie było...
j/w
przecież Ci napisałem że wstawiłeś rozwidlenie jednej drogi, i udowodniłeś że we wskazanym przez swoje foty miejscu nie ma skrzyżowania, ale jak może być jak jest jedna droga?
oskbelfer napisał(a):WSTAW FOTY I UDOWODNIJ SWOJE "TEORYJE"...
No przecież dostałeś A4 z A1 oraz A1 z A2 ale nadal nie widzisz połączenia dwóch dróg? No to się pytam
1. czy A1 jest drogą i czy A2 jest drogą?
2. czy są to dwie różne drogi?
3. czy się łączą w jednym poziomie?
4. jak się nazywa połączenie dwóch różnych dróg w jednym poziomie?
----------
szerszon napisał(a):kombi napisał(a):
Tu chodziło o skrzyżowanie...

hehe a jednak tej manipulacji nie wyłapałeś i dałeś się złapać

(brawo @kombi - to dowodzi tylko tego, że zwolennicy braku skrzyżowań na autostradzie postrzegają
skrzyżowanie tylko i wyłącznie jako ruch poprzeczny)
tu jest znak informujący o skrzyżowaniu które jest za widocznym wiaduktem a nie skrzyżowaniu autostrady z wiaduktem bo takowe nie istnieje

droga która idzie od wiaduktu łączy się z autostradą za w/w wiaduktem i to tworzy skrzyżowanie a nie wiadukt nad autostradą, ale widać nie wszyscy to ogarniają

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.