Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez waw » poniedziałek 10 lipca 2017, 08:31
przez PraktykRuchu » poniedziałek 10 lipca 2017, 16:30
klebek napisał(a):Panowie Szerszon i Praktyk Ruchu, po co ta wrogość w dyskusji? Nie rozumiem dlaczego nie możecie przyjąć innej formy dyskusji zamiast wyrzucać sobie bełkoty i bzdury na każdym kroku.
szerszon napisał(a):Jest część wspólna zbioru. Jeśli jest przeznaczone m.in do jazdy to nie ma problemu z przeznaczeniem do jazdy.
szerszon napisał(a):I tu masz problem.Jedynym twym argumentem jest używanie tych określeń, gdy nie masz merytorycznych kontrargumentów.
szerszon napisał(a):Nie pisałem o zaoranym polu. Pisałem o DDR. Twój punkt widzenia,że po jezdni jeżdżą pojazdy, a rower jest pojazdem. DDR ma jezdnię.Zabójcza logika.
szerszon napisał(a):Z jakiej bzdury ??? Napisałem,że ie masz większego pojęcia co sie dzieje w ustawodawstwie i to jest akurat prawda. Tylko mój przykład zabolał i narobiłeś krzyku,że nie na temat. Dlatego dałem sobie spokój. przecież grochem o ścianę.
szerszon napisał(a): Motocykl z przyczepą to też pojazd wielośladowy ???
szerszon napisał(a):Nie. To jest w przepisach.
47) rower – pojazd o szerokości nieprzekraczającej 0,9 m poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem;
czy kryterium jest zrozumiałe ??
szerszon napisał(a): Co to znaczy "spore rowerki" ??? jakaś klasyfikacja w PoRD ???
szerszon napisał(a):Z pewnością dasz radę pojechać na tym młocie pneumatycznym...zapewne jest wyposażony w świtała , gaz, hamulec..itp...Litościwie naprowadzę na ślad...
szerszon napisał(a):Posługuję się ustawą, a jednośladowy rowerek wielosladowy to twój pomysł. W tej przywołanej ustawie znalazłeś,że po jezdni jeżdżą pojazdy a rower jest pojazdem to z tego wniosek iż DDR ma jezdnię ?????
szerszon napisał(a):Ależ udowodnij to...cały czas czekam. Juz porzuciłeś przedmiot sporu usiłując dyskredytować kontrdyskutanta. Zajmij sie w końcu przepisami.
przez klebek » poniedziałek 10 lipca 2017, 21:52
przez szerszon » poniedziałek 10 lipca 2017, 23:59
Chyba szanowny sobie kpi...agresja ??? Zacytowałem wycieczki osobiste ???PraktykRuchu napisał(a):To po prostu zwięzłe podsumowanie tego, co prezentuje szerszon. Jak chcesz to mogę użyć słów mniej nacechowanych (odpowiednio: "błąd" i "brak sensu"). Nie moja też wina, że szerszon reaguje agresywnie na to, gdy ktoś mu pokazuje jego błędy i nie jest w stanie się do nich przyznać - brnąć w co raz większą kompromitację.
Mijasz się z prawdą. Wystarczy część wspólna. To wynika z przepisów.Błąd. Jest część wspólna zbioru, ale to nie wystarczy. Zbiory muszą być tożsame.
Przepraszam najmocniej, ale nie zauważyłem. Poza młotem pneumatycznym czy rowerkiem trójkołowym...a zaraz po tych określeniach pojawiają się rzeczowe uzasadnienia.
To ci się ktoś włamał na konto...Brak sensu w tej wypowiedzi. Nic takiego nie pisałem.
W kontekście dyskusji o DDR...PraktykRuchu napisał(a): Skoro jezdnia to część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów... a droga dla rowerów jest przeznaczona do ruchu pojazdów...
PraktykRuchu napisał(a):Jezdnia to część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów. Rower to nie pojazd?
Jak podałem to narobiłeś krzyku,że nie na temat. To po co podawać ??? Skupmy się na temacie.Toż to nawet dziecko wie, że to zwykły, "przedszkolny" wykręt typu "wiem, ale nie powiem".
Jedno czy wielośladowy. Odpowiedziałeś nie na temat. Czy pisałem,że motocykl ciągnie przyczepę ???Motocykl z przyczepą to akurat zespół pojazdów. No, ale skąd ekspert ma to wiedzieć? Trzeba by było znać przepisy...
No i gdzie jest napisane,że wielosladowy ???No, i gdzie tu jest napisane coś o tym, że rower trójkołowy jest pojazdem jednośladowym jeśli mieści się w wymiarach? Na razie to sam obaliłeś swój argument., bo tu nie ma nic o liczbie śladów..
Staram się mieć na wszytsko uzasadnienie. Nie opieram się, jak ty na subiektywnych odczuciach pt "bo widać" i "spore rowerki". Dal ciebie wiejska chata będzie Luwrem, dla mnie nie. I każdy ma swoje racje.Jak ci czegoś ustawodawca nie wymieni w definicji legalnej to już nie zrozumiesz?
A może coś na temat warunków technicznych dopuszczenia do ruchu młota pneumatycznego ??? A nie tak uciekasz od pytania...nieładnie...No tak. Szerszon nie widzi śladów zostawianych przez walec drogowy to już nie wie, czy to jest pojazd jedno czy wielośladowy. "Bo nie widać".
Przecież to ty pisałeś o jednosladowym rowerku wielosladowym...teraz to bełkot ???klebek, jak to podsumować inaczej niż "bełkot"?
Możesz zacytować ?Większość mojej wypowiedzi jest ad rem.
Poza chamskimi odzywkami niczego nie zauważyłem.Nie dyskredytuję cię. Dyskredytujesz się sam. Ja tylko zwracam ci na to uwagę.
przez PraktykRuchu » wtorek 11 lipca 2017, 02:45
szerszon napisał(a):Mijasz się z prawdą. Wystarczy część wspólna. To wynika z przepisów.
szerszon napisał(a): To ci się ktoś włamał na konto...
szerszon napisał(a):Przepraszam najmocniej, ale nie zauważyłem.
szerszon napisał(a):Jak podałem to narobiłeś krzyku,że nie na temat. To po co podawać ??? Skupmy się na temacie.
szerszon napisał(a): Jedno czy wielośladowy. Odpowiedziałeś nie na temat. Czy pisałem,że motocykl ciągnie przyczepę ???![]()
![]()
![]()
szerszon napisał(a):No i gdzie jest napisane,że wielosladowy ???![]()
![]()
![]()
szerszon napisał(a):Przecież to ty pisałeś o jednosladowym rowerku wielosladowym...teraz to bełkot ???
szerszon napisał(a):No to jak w końcu z tym DDR. Ma jezdnię czy jej nie ma ???
szerszon napisał(a):Czy zauważyłeś,że pojazdem poruszamy się po drodze, a nie tylko po jezdni ?
Możesz zacytować ?
przez szerszon » wtorek 11 lipca 2017, 07:48
Napisałem,że DDR zgodnie z PoRD nie posiada jezdni zgodnie z PoRD. Z definicjami i przepisami.Kwestionujesz...PraktykRuchu napisał(a):Nie widzisz różnicy pomiędzy tym, co napisałeś a tym, co napisałem ja? Nic na to nie poradzę.
.
W tych przezabawnych artykulikach nawet przeprowadzono analizę ( na swój sposób), że nie zabroniono. A skoro nie jest zabronione to podobno dozwolone.Bo nie ma... C16+T22 to niedozwolona kombinacja. Tak samo, jak - na przykład - C-12 przed wjazdem na rynek
W którym miejscu popieram. Zwracam tylko uwagę,że na podstawie tego samego źródła przepisów jakim jest Konwencja Wiedeńska powstają w poszczególnych państwach nader ciekawe rozwiązania.Ale popierasz ją, gdyby miało to uzasadnić twoją tezę... To bardzo niekonsekwentne.
Przyznam ci się. Nie znam. Mógłbyś zacytować ???Taki motocykl (z bocznym wózkiem) to oczywiście pojazd wielośladowy. Nie znasz przepisów na ten temat?
No wypadałoby. Bo inaczej tworzą się takie "interpretacje jak twoja.A co? Nie rozumiesz, co oznacza słowo "wielośladowy"? Musisz mieć to napisane?
Taaa...spore rowerki...Nie. To ty wymyśliłeś, że wielośladowy rower jest jednośladowy (albo na odwrót - trudno nadążyć za takim brakiem logiki).
To w końcu ty napisałeś czy ja, jak mi wcześniej zarzucasz ???Faktycznie, trochę wtedy z ciebie zakpiłem wymyślając to określenie, ale opierało się ono tylko na twoich przemyśleniach. Nie sądziłem, że weźmiesz to na poważnie i tak cię to zdezorientuje - przepraszam.
Może...podałem ci tylko jeden przykład, że może "mieć". Ale skoro ci to tak bardzo przeszkadza...i utrudnia podanie odpowiedzi, ponieważ zająłeś sie formą określenia...droga dla rowerów nie może niczego "mieć", a już na pewno nie może "mieć" innych części składowych właściwych dla drogi.
Według PoRD czy według "bo widać " ???Droga dla rowerów co najwyżej może mieścić się w zakresie pojęciowym jezdni.
Których ??? Bo na razie nie widzę , aby dotarło...I wszystko, póki co (z przepisów - nie z prywatnych opinii), wskazuje, że tak jest.
;31) pojazd – środek transportu przeznaczony do poruszania się po drodze oraz maszynę lub urządzenie do tego przystosowane
Jak będą merytoryczne to chyba nie będzie problemu. Odsiej wszystko związane z wycieczkami osobistymi, młotem pneumatycznym itp i cytuj. Nie wiem, może ze dwie linijki się znajdą.To bym musiał cytować prawie całe posty. Wątpię, że moderator się zgodzi...
przez PraktykRuchu » wtorek 11 lipca 2017, 13:21
szerszon napisał(a):Napisałem,że DDR zgodnie z PoRD nie posiada jezdni zgodnie z PoRD. Z definicjami i przepisami.Kwestionujesz...
szerszon napisał(a): W tych przezabawnych artykulikach nawet przeprowadzono analizę ( na swój sposób), że nie zabroniono. A skoro nie jest zabronione to podobno dozwolone.
szerszon napisał(a):Na jakiej podstawie twierdzisz iż C-12 przed rynkiem jest niedozwolone ??? Cały Kraków padnie z oburzenia wraz z prostowaczami rond.
szerszon napisał(a):Przyznam ci się. Nie znam. Mógłbyś zacytować ???
szerszon napisał(a):No wypadałoby.Praktyk Ruchu napisał(a):A co? Nie rozumiesz, co oznacza słowo "wielośladowy"? Musisz mieć to napisane?
szerszon napisał(a):To w końcu ty napisałeś czy ja, jak mi wcześniej zarzucasz ???
szerszon napisał(a):Według PoRD czy według "bo widać " ???
szerszon napisał(a):Skoro DDR jest drogą posiadającą jezdnie to jest skrzyżowanie w miejscu przecięcia z "normalną" drogą ???
szerszon napisał(a):Jak będą merytoryczne to chyba nie będzie problemu. Odsiej wszystko związane z wycieczkami osobistymi, młotem pneumatycznym itp i cytuj. Nie wiem, może ze dwie linijki się znajdą.
przez szerszon » wtorek 11 lipca 2017, 23:09
Fakt. Nie posiada konta w banku, hipoteki itp..reszta twoich wizji, czy posiada czy nie mało mnie interesuje.Droga może mieć, a reszta już nie. Na jakiej podstawie..już tego nie ma.PraktykRuchu napisał(a):[ Już mówiłem, że DDR nic nie może "posiadać". Który raz to powtarzam? 7? 8?
:
Poważnie ??? To poinformuj ich o tym.Ta zasada nie dotyczy organów administracji publicznej.
Tylko nie zrozumiałeś...To nie ważne czy ja tak twierdzę, czy nie, To ty tak twierdziłeś. (Moim zdaniem to ma nawet sens). Niech sobie pada, kto chce. Tylko, że przyłapałem cię na niekonsekwencji...
Znowu nie zrozumiałeś.A coś o rowerze wilośladowym ?Art. 2 pkt 45 PoRD.
W ZTP masz opisane, kiedy wprowadza się definicje legalne, a kiedy broń borze się tego nie robi. Masz też opisane co się robi, jak nie wprowadza się definicji legalnych i skąd się bierze wiedzę o tym, co dane słówko oznacza... Musisz nadrobić, jak mamy poważnie rozmawiać o przepisach.
Poszukamy to zaczął pisać o trójkołowcu ?To ty wymyśliłeś, że rower wielośladowy może być rowerem jednośladowym.Że ja po tobie powtórzyłem, tylko w skrócie, to co za różnica?
Według którego przepisu ? Bo na razie to sobie interpretujesz po swojemu.Według PoRD oczywiście.
Wygląda na to, że tak.
Dla dwóch linijek ???Załatw zgodę @klebka, to pogadamy.
przez PraktykRuchu » środa 12 lipca 2017, 14:05
szerszon napisał(a):Droga może mieć, a reszta już nie. Na jakiej podstawie..już tego nie ma.
szerszon napisał(a):Znowu nie zrozumiałeś.A coś o rowerze wilośladowym ?
szerszon napisał(a):No to dawaj. Zastosuj przepisy ustawy w konkretnym przypadku jaki mamy. Przy okazji wyślij linka do sankili.
szerszon napisał(a):Poszukamy to zaczął pisać o trójkołowcu ?![]()
szerszon napisał(a):Według którego przepisu ? Bo na razie to sobie interpretujesz po swojemu.
szerszon napisał(a):![]()
![]()
Czyli ten znak zakazu skrętu w prawo z bliźniaczego wątku tyczy się skrętu w DDR ??? Dalej mistrzu..dawaj jeszcze coś ciekawego.
![]()
szerszon napisał(a):A może wytłumaczysz jakim cudem z drogi mającej jezdnię włączasz się do ruchu
szerszon napisał(a):A co z definicją PdR ?
przez klebek » środa 12 lipca 2017, 14:45
przez Henq » środa 12 lipca 2017, 22:08
klebek napisał(a):Jeśli nie zobaczę tutaj normalnej, merytorycznej dyskusji a nie przepychanek niczym z piaskownicy to temat idzie do zamknięcia.
przez sankila » środa 12 lipca 2017, 22:42
W takim tempie, to niedługo zostaną dwa wątki: "przywitaj się" i "kosz".klebek napisał(a):Jeśli nie zobaczę tutaj normalnej, merytorycznej dyskusji a nie przepychanek niczym z piaskownicy to temat idzie do zamknięcia.
przez szerszon » środa 12 lipca 2017, 22:54
To twój autorski pomysł ?PraktykRuchu napisał(a):Na takiej podstawie, że ustawodawca podzielił drogę na części składowe, a innych elementów drogi już na nie nie dzielił.
Wysil się i zastosuj w konkretnym przypadku. Dawaj z tymi definicjami legalnymi. Tylko o nic coś tam wspominasz. O sankili to taki mały OT. Widzi definicje w akcie niższego rzędu.Co sankila ma do tego, że nie rozumiesz pojęcia "pojazd wielośladowy", bo ustawodawca nie dał ci definicji legalnej?
A wielosladowy ?? Czy masz coś poza tym "bo widać" ??? Powtarzam, bo nie dociera.Poszukaj, kto zaczął twierdzić, że trójkołowy rower to pojazd jednośladowy.
Konkretnie poproszę.Tylko nie twoją "interpretację",że po jezdni jeżdżą pojazdy a rower to pojazd, a więc DDR ma jezdnię.Według tych, o których rozmawiamy od początku tej dyskusji (art. 2 PoRD).
Nie na temat.
Problem widzę w tym,że na "skrzyżowaniu" prawdopodobnie wykreowanym przez ciebie, gdzie przecina się droga posiadająca jezdnię z drogą posiadającą "jezdnię"Nie stosujesz Art 25.1 tylko Art 17Cudem artykułu 17 PoRD. Gdzie widzisz problem?
Z nią wszystko w porządku, tylko nijak nie pasuje do twojego prawdopodobnego "skrzyżowania"A co z nią nie tak?
Henq napisał(a):dawno do zamknięcia, def. jezdni jedna nie zmienna, def pojazdu również.
31) pojazd – środek transportu przeznaczony do poruszania się po drodze oraz maszynę lub urządzenie do tego przystosowane;
przez Henq » środa 12 lipca 2017, 23:17
przez szerszon » czwartek 13 lipca 2017, 00:47