Omijanie a przejazd dla rowerów

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Omijanie a przejazd dla rowerów

Postprzez waw » poniedziałek 10 lipca 2017, 08:31

Szerszon - skąd pochodzi zacytowany tekst?
waw

Postprzez PraktykRuchu » poniedziałek 10 lipca 2017, 16:30

klebek napisał(a):Panowie Szerszon i Praktyk Ruchu, po co ta wrogość w dyskusji? Nie rozumiem dlaczego nie możecie przyjąć innej formy dyskusji zamiast wyrzucać sobie bełkoty i bzdury na każdym kroku.

To po prostu zwięzłe podsumowanie tego, co prezentuje szerszon. Jak chcesz to mogę użyć słów mniej nacechowanych (odpowiednio: "błąd" i "brak sensu"). Nie moja też wina, że szerszon reaguje agresywnie na to, gdy ktoś mu pokazuje jego błędy i nie jest w stanie się do nich przyznać - brnąć w co raz większą kompromitację.

szerszon napisał(a):Jest część wspólna zbioru. Jeśli jest przeznaczone m.in do jazdy to nie ma problemu z przeznaczeniem do jazdy.

Błąd. Jest część wspólna zbioru, ale to nie wystarczy. Zbiory muszą być tożsame.
szerszon napisał(a):I tu masz problem.Jedynym twym argumentem jest używanie tych określeń, gdy nie masz merytorycznych kontrargumentów.

...a zaraz po tych określeniach pojawiają się rzeczowe uzasadnienia. Widać albo nie jesteś w stanie ich doczytać, albo wypierasz je ze świadomości. "No jak to?! Ja się mylę?! Ja się nie mylę!". :D
szerszon napisał(a):Nie pisałem o zaoranym polu. Pisałem o DDR. Twój punkt widzenia,że po jezdni jeżdżą pojazdy, a rower jest pojazdem. DDR ma jezdnię.Zabójcza logika. :lol:

Brak sensu w tej wypowiedzi. Nic takiego nie pisałem.
szerszon napisał(a):Z jakiej bzdury ??? Napisałem,że ie masz większego pojęcia co sie dzieje w ustawodawstwie i to jest akurat prawda. Tylko mój przykład zabolał i narobiłeś krzyku,że nie na temat. Dlatego dałem sobie spokój. przecież grochem o ścianę.

Toż to nawet dziecko wie, że to zwykły, "przedszkolny" wykręt typu "wiem, ale nie powiem". Wklejenie linka do dokumentów, które dopuściły stosowanie kombinacji C-16+T22 byłoby dla ciebie mniej obciążające niż ta całą pisanina mająca przykryć twoją wtopę.
szerszon napisał(a): Motocykl z przyczepą to też pojazd wielośladowy ???

Motocykl z przyczepą to akurat zespół pojazdów. No, ale skąd ekspert ma to wiedzieć? Trzeba by było znać przepisy...
szerszon napisał(a):Nie. To jest w przepisach.

47) rower – pojazd o szerokości nieprzekraczającej 0,9 m poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem;

czy kryterium jest zrozumiałe ??

No, i gdzie tu jest napisane coś o tym, że rower trójkołowy jest pojazdem jednośladowym jeśli mieści się w wymiarach? Na razie to sam obaliłeś swój argument., bo tu nie ma nic o liczbie śladów..
szerszon napisał(a): Co to znaczy "spore rowerki" ??? jakaś klasyfikacja w PoRD ???

Jak ci czegoś ustawodawca nie wymieni w definicji legalnej to już nie zrozumiesz? Twój problem. (PS Henq właśnie wrzucił zdjęcie)
szerszon napisał(a):Z pewnością dasz radę pojechać na tym młocie pneumatycznym... :lol: zapewne jest wyposażony w świtała , gaz, hamulec..itp...Litościwie naprowadzę na ślad...

No tak. Szerszon nie widzi śladów zostawianych przez walec drogowy to już nie wie, czy to jest pojazd jedno czy wielośladowy. "Bo nie widać".
szerszon napisał(a):Posługuję się ustawą, a jednośladowy rowerek wielosladowy to twój pomysł. W tej przywołanej ustawie znalazłeś,że po jezdni jeżdżą pojazdy a rower jest pojazdem to z tego wniosek iż DDR ma jezdnię ?????

klebek, jak to podsumować inaczej niż "bełkot"? :/ Mógłbym pominąć i nie odpowiadać, ale to da mu pożywkę i przez dziesięć stron będzie pisał "uciekasz od odpowiedzi". :/
szerszon napisał(a):Ależ udowodnij to...cały czas czekam. Juz porzuciłeś przedmiot sporu usiłując dyskredytować kontrdyskutanta. Zajmij sie w końcu przepisami.

Nie porzuciłem przedmiotu sporu. Większość mojej wypowiedzi jest ad rem. To po pierwsze. Nie dyskredytuję cię. Dyskredytujesz się sam. Ja tylko zwracam ci na to uwagę.
PraktykRuchu

Postprzez klebek » poniedziałek 10 lipca 2017, 21:52

Zwracam się do obu Panów i wszystkich zainteresowanych: jeśli dany post zawiera więcej odniesień do konkretnej osoby niż treści merytorycznych to dla mnie jest to powód do ostrzeżenia, więc ostrzegam.
klebek

Postprzez szerszon » poniedziałek 10 lipca 2017, 23:59

PraktykRuchu napisał(a):To po prostu zwięzłe podsumowanie tego, co prezentuje szerszon. Jak chcesz to mogę użyć słów mniej nacechowanych (odpowiednio: "błąd" i "brak sensu"). Nie moja też wina, że szerszon reaguje agresywnie na to, gdy ktoś mu pokazuje jego błędy i nie jest w stanie się do nich przyznać - brnąć w co raz większą kompromitację.

Chyba szanowny sobie kpi...agresja ??? Zacytowałem wycieczki osobiste ??? :wink:
Błąd. Jest część wspólna zbioru, ale to nie wystarczy. Zbiory muszą być tożsame.
Mijasz się z prawdą. Wystarczy część wspólna. To wynika z przepisów.
..a zaraz po tych określeniach pojawiają się rzeczowe uzasadnienia.
Przepraszam najmocniej, ale nie zauważyłem. Poza młotem pneumatycznym czy rowerkiem trójkołowym.
Brak sensu w tej wypowiedzi. Nic takiego nie pisałem.
To ci się ktoś włamał na konto...
PraktykRuchu napisał(a): Skoro jezdnia to część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów... a droga dla rowerów jest przeznaczona do ruchu pojazdów...
W kontekście dyskusji o DDR...
PraktykRuchu napisał(a):Jezdnia to część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów. Rower to nie pojazd?

Toż to nawet dziecko wie, że to zwykły, "przedszkolny" wykręt typu "wiem, ale nie powiem".
Jak podałem to narobiłeś krzyku,że nie na temat. To po co podawać ??? Skupmy się na temacie.
Motocykl z przyczepą to akurat zespół pojazdów. No, ale skąd ekspert ma to wiedzieć? Trzeba by było znać przepisy...
Jedno czy wielośladowy. Odpowiedziałeś nie na temat. Czy pisałem,że motocykl ciągnie przyczepę ??? :lol: :lol: :lol:
Obrazek
No, i gdzie tu jest napisane coś o tym, że rower trójkołowy jest pojazdem jednośladowym jeśli mieści się w wymiarach? Na razie to sam obaliłeś swój argument., bo tu nie ma nic o liczbie śladów..
No i gdzie jest napisane,że wielosladowy ??? :lol: :lol: :lol:
Jak ci czegoś ustawodawca nie wymieni w definicji legalnej to już nie zrozumiesz?
Staram się mieć na wszytsko uzasadnienie. Nie opieram się, jak ty na subiektywnych odczuciach pt "bo widać" i "spore rowerki". Dal ciebie wiejska chata będzie Luwrem, dla mnie nie. I każdy ma swoje racje.
No tak. Szerszon nie widzi śladów zostawianych przez walec drogowy to już nie wie, czy to jest pojazd jedno czy wielośladowy. "Bo nie widać".
A może coś na temat warunków technicznych dopuszczenia do ruchu młota pneumatycznego ??? A nie tak uciekasz od pytania...nieładnie... :eek2:
klebek, jak to podsumować inaczej niż "bełkot"?
Przecież to ty pisałeś o jednosladowym rowerku wielosladowym...teraz to bełkot ???
Większość mojej wypowiedzi jest ad rem.
Możesz zacytować ?
Nie dyskredytuję cię. Dyskredytujesz się sam. Ja tylko zwracam ci na to uwagę.
Poza chamskimi odzywkami niczego nie zauważyłem.
No to jak w końcu z tym DDR. Ma jezdnię czy jej nie ma ???
Czy zauważyłeś,że pojazdem poruszamy się po drodze, a nie tylko po jezdni ?
szerszon

Postprzez PraktykRuchu » wtorek 11 lipca 2017, 02:45

szerszon napisał(a):Mijasz się z prawdą. Wystarczy część wspólna. To wynika z przepisów.

Nie.
szerszon napisał(a): To ci się ktoś włamał na konto...

Nie widzisz różnicy pomiędzy tym, co napisałeś a tym, co napisałem ja? Nic na to nie poradzę.
szerszon napisał(a):Przepraszam najmocniej, ale nie zauważyłem.

Nie nasz problem.
szerszon napisał(a):Jak podałem to narobiłeś krzyku,że nie na temat. To po co podawać ??? Skupmy się na temacie.

Bo nie ma... C16+T22 to niedozwolona kombinacja. Tak samo, jak - na przykład - C-12 przed wjazdem na rynek. Nie może więc posłużyć jako przykład w dyskusji o przepisach. Dziwię się, że tępisz przykłady "kreatywnej" organizacji ruchu, kiedy ci wygodnie. Ale popierasz ją, gdyby miało to uzasadnić twoją tezę... To bardzo niekonsekwentne.
szerszon napisał(a): Jedno czy wielośladowy. Odpowiedziałeś nie na temat. Czy pisałem,że motocykl ciągnie przyczepę ??? :lol: :lol: :lol:

Taki motocykl (z bocznym wózkiem) to oczywiście pojazd wielośladowy. Nie znasz przepisów na ten temat?
szerszon napisał(a):No i gdzie jest napisane,że wielosladowy ??? :lol: :lol: :lol:

A co? Nie rozumiesz, co oznacza słowo "wielośladowy"? Musisz mieć to napisane?
szerszon napisał(a):Przecież to ty pisałeś o jednosladowym rowerku wielosladowym...teraz to bełkot ???

Nie. To ty wymyśliłeś, że wielośladowy rower jest jednośladowy (albo na odwrót - trudno nadążyć za takim brakiem logiki). Rzekoma fikcja prawna, która jednak nie ma nigdzie umocowania w przepisach... Faktycznie, trochę wtedy z ciebie zakpiłem wymyślając to określenie, ale opierało się ono tylko na twoich przemyśleniach. Nie sądziłem, że weźmiesz to na poważnie i tak cię to zdezorientuje - przepraszam. :help:
szerszon napisał(a):No to jak w końcu z tym DDR. Ma jezdnię czy jej nie ma ???

Powtarzasz się. Już pisałem, że twoje pytanie jest nielogiczne (wtedy użyłem słowa: "bełkot"), bo - jak już pisałem - droga dla rowerów nie może niczego "mieć", a już na pewno nie może "mieć" innych części składowych właściwych dla drogi. Droga dla rowerów co najwyżej może mieścić się w zakresie pojęciowym jezdni. I wszystko, póki co (z przepisów - nie z prywatnych opinii), wskazuje, że tak jest.
szerszon napisał(a):Czy zauważyłeś,że pojazdem poruszamy się po drodze, a nie tylko po jezdni ?

A zauważyłeś, że do ruchu pojazdów przeznaczona jest jezdnia, a po innych częściach drogi (takich, jak np. chodnik), pojazdy poruszają się wyjątkowo? Powtarzasz się, już ci to tłumaczyłem...
Możesz zacytować ?

To bym musiał cytować prawie całe posty. Wątpię, że moderator się zgodzi...
PraktykRuchu

Postprzez szerszon » wtorek 11 lipca 2017, 07:48

PraktykRuchu napisał(a):Nie widzisz różnicy pomiędzy tym, co napisałeś a tym, co napisałem ja? Nic na to nie poradzę.

.
Napisałem,że DDR zgodnie z PoRD nie posiada jezdni zgodnie z PoRD. Z definicjami i przepisami.Kwestionujesz...
Bo nie ma... C16+T22 to niedozwolona kombinacja. Tak samo, jak - na przykład - C-12 przed wjazdem na rynek
W tych przezabawnych artykulikach nawet przeprowadzono analizę ( na swój sposób), że nie zabroniono. A skoro nie jest zabronione to podobno dozwolone.
Na jakiej podstawie twierdzisz iż C-12 przed rynkiem jest niedozwolone ??? Cały Kraków padnie z oburzenia wraz z prostowaczami rond. Przecież to jeden ze sztandarowych przykładów tej sekty.
Ale popierasz ją, gdyby miało to uzasadnić twoją tezę... To bardzo niekonsekwentne.
W którym miejscu popieram. Zwracam tylko uwagę,że na podstawie tego samego źródła przepisów jakim jest Konwencja Wiedeńska powstają w poszczególnych państwach nader ciekawe rozwiązania.
Taki motocykl (z bocznym wózkiem) to oczywiście pojazd wielośladowy. Nie znasz przepisów na ten temat?
Przyznam ci się. Nie znam. Mógłbyś zacytować ???
A co? Nie rozumiesz, co oznacza słowo "wielośladowy"? Musisz mieć to napisane?
No wypadałoby. Bo inaczej tworzą się takie "interpretacje jak twoja.
Nie. To ty wymyśliłeś, że wielośladowy rower jest jednośladowy (albo na odwrót - trudno nadążyć za takim brakiem logiki).
Taaa...spore rowerki...
Faktycznie, trochę wtedy z ciebie zakpiłem wymyślając to określenie, ale opierało się ono tylko na twoich przemyśleniach. Nie sądziłem, że weźmiesz to na poważnie i tak cię to zdezorientuje - przepraszam.
To w końcu ty napisałeś czy ja, jak mi wcześniej zarzucasz ???
Jak zwykle po czasie usiłujesz się tłumaczyć.
droga dla rowerów nie może niczego "mieć", a już na pewno nie może "mieć" innych części składowych właściwych dla drogi.
Może...podałem ci tylko jeden przykład, że może "mieć". Ale skoro ci to tak bardzo przeszkadza...i utrudnia podanie odpowiedzi, ponieważ zająłeś sie formą określenia...
Czy rowerzysta jadąc po DDR jedzie po jezdni ???
Droga dla rowerów co najwyżej może mieścić się w zakresie pojęciowym jezdni.
Według PoRD czy według "bo widać " ???
I wszystko, póki co (z przepisów - nie z prywatnych opinii), wskazuje, że tak jest.
Których ??? Bo na razie nie widzę , aby dotarło...
31) pojazd – środek transportu przeznaczony do poruszania się po drodze oraz maszynę lub urządzenie do tego przystosowane
;
Skoro DDR jest drogą posiadającą jezdnie to jest skrzyżowanie w miejscu przecięcia z "normalną" drogą ???
To bym musiał cytować prawie całe posty. Wątpię, że moderator się zgodzi...
Jak będą merytoryczne to chyba nie będzie problemu. Odsiej wszystko związane z wycieczkami osobistymi, młotem pneumatycznym itp i cytuj. Nie wiem, może ze dwie linijki się znajdą.
szerszon

Postprzez PraktykRuchu » wtorek 11 lipca 2017, 13:21

szerszon napisał(a):Napisałem,że DDR zgodnie z PoRD nie posiada jezdni zgodnie z PoRD. Z definicjami i przepisami.Kwestionujesz...

Wypowiedź nielogiczna. My nie rozmawiamy o tym, czy "posiada" czy "nie posiada". Już mówiłem, że DDR nic nie może "posiadać". Który raz to powtarzam? 7? 8?
szerszon napisał(a): W tych przezabawnych artykulikach nawet przeprowadzono analizę ( na swój sposób), że nie zabroniono. A skoro nie jest zabronione to podobno dozwolone.

Ta zasada nie dotyczy organów administracji publicznej.
szerszon napisał(a):Na jakiej podstawie twierdzisz iż C-12 przed rynkiem jest niedozwolone ??? Cały Kraków padnie z oburzenia wraz z prostowaczami rond.

To nie ważne czy ja tak twierdzę, czy nie, To ty tak twierdziłeś. (Moim zdaniem to ma nawet sens). Niech sobie pada, kto chce. Tylko, że przyłapałem cię na niekonsekwencji...
szerszon napisał(a):Przyznam ci się. Nie znam. Mógłbyś zacytować ???

:shock:

Art. 2 pkt 45 PoRD.

motocykl – pojazd samochodowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej przekraczającej 50 cm3, dwukołowy lub z bocznym wózkiem – wielośladowy (...) :shock:.
szerszon napisał(a):
Praktyk Ruchu napisał(a):A co? Nie rozumiesz, co oznacza słowo "wielośladowy"? Musisz mieć to napisane?
No wypadałoby.

W ZTP masz opisane, kiedy wprowadza się definicje legalne, a kiedy broń borze się tego nie robi. Masz też opisane co się robi, jak nie wprowadza się definicji legalnych i skąd się bierze wiedzę o tym, co dane słówko oznacza... Musisz nadrobić, jak mamy poważnie rozmawiać o przepisach.
szerszon napisał(a):To w końcu ty napisałeś czy ja, jak mi wcześniej zarzucasz ???

To ty wymyśliłeś, że rower wielośladowy może być rowerem jednośladowym. :D Że ja po tobie powtórzyłem, tylko w skrócie, to co za różnica? :lol:
szerszon napisał(a):Według PoRD czy według "bo widać " ???

Według PoRD oczywiście.
szerszon napisał(a):Skoro DDR jest drogą posiadającą jezdnie to jest skrzyżowanie w miejscu przecięcia z "normalną" drogą ???

Wygląda na to, że tak.
szerszon napisał(a):Jak będą merytoryczne to chyba nie będzie problemu. Odsiej wszystko związane z wycieczkami osobistymi, młotem pneumatycznym itp i cytuj. Nie wiem, może ze dwie linijki się znajdą.

Załatw zgodę @klebka, to pogadamy. :spoko:
PraktykRuchu

Postprzez szerszon » wtorek 11 lipca 2017, 23:09

PraktykRuchu napisał(a):[ Już mówiłem, że DDR nic nie może "posiadać". Który raz to powtarzam? 7? 8?

:
Fakt. Nie posiada konta w banku, hipoteki itp..reszta twoich wizji, czy posiada czy nie mało mnie interesuje.Droga może mieć, a reszta już nie. Na jakiej podstawie..już tego nie ma.
Ta zasada nie dotyczy organów administracji publicznej.
Poważnie ??? To poinformuj ich o tym. :lol: :lol: :lol:
To nie ważne czy ja tak twierdzę, czy nie, To ty tak twierdziłeś. (Moim zdaniem to ma nawet sens). Niech sobie pada, kto chce. Tylko, że przyłapałem cię na niekonsekwencji...
Tylko nie zrozumiałeś...
Art. 2 pkt 45 PoRD.
Znowu nie zrozumiałeś.A coś o rowerze wilośladowym ?
W ZTP masz opisane, kiedy wprowadza się definicje legalne, a kiedy broń borze się tego nie robi. Masz też opisane co się robi, jak nie wprowadza się definicji legalnych i skąd się bierze wiedzę o tym, co dane słówko oznacza... Musisz nadrobić, jak mamy poważnie rozmawiać o przepisach.

No to dawaj. Zastosuj przepisy ustawy w konkretnym przypadku jaki mamy. Przy okazji wyślij linka do sankili.
To ty wymyśliłeś, że rower wielośladowy może być rowerem jednośladowym. :D Że ja po tobie powtórzyłem, tylko w skrócie, to co za różnica?
Poszukamy to zaczął pisać o trójkołowcu ? :wink:
Według PoRD oczywiście.
Według którego przepisu ? Bo na razie to sobie interpretujesz po swojemu.
Wygląda na to, że tak.
:lol: :lol: :lol: Czyli ten znak zakazu skrętu w prawo z bliźniaczego wątku tyczy się skrętu w DDR ??? Dalej mistrzu..dawaj jeszcze coś ciekawego. :lol:
A może wytłumaczysz jakim cudem z drogi mającej jezdnię włączasz się do ruchu ? A co z definicją PdR ?
Załatw zgodę @klebka, to pogadamy.
Dla dwóch linijek ???
szerszon

Postprzez PraktykRuchu » środa 12 lipca 2017, 14:05

szerszon napisał(a):Droga może mieć, a reszta już nie. Na jakiej podstawie..już tego nie ma.

Na takiej podstawie, że ustawodawca podzielił drogę na części składowe, a innych elementów drogi już na nie nie dzielił.
szerszon napisał(a):Znowu nie zrozumiałeś.A coś o rowerze wilośladowym ?

Zadałeś pytanie o motocykl z bocznym wózkiem.
szerszon napisał(a):No to dawaj. Zastosuj przepisy ustawy w konkretnym przypadku jaki mamy. Przy okazji wyślij linka do sankili.

Co sankila ma do tego, że nie rozumiesz pojęcia "pojazd wielośladowy", bo ustawodawca nie dał ci definicji legalnej? (Rozumiem, że to taka taktyczna zmiana tematu, by nie dać się przyłapać na niewiedzy z zakresu wprowadzania definicji legalnych).
szerszon napisał(a):Poszukamy to zaczął pisać o trójkołowcu ? :wink:

Poszukaj, kto zaczął twierdzić, że trójkołowy rower to pojazd jednośladowy. :D Powtarzasz się.
szerszon napisał(a):Według którego przepisu ? Bo na razie to sobie interpretujesz po swojemu.

Według tych, o których rozmawiamy od początku tej dyskusji (art. 2 PoRD). Powtarzasz się.
szerszon napisał(a): :lol: :lol: :lol: Czyli ten znak zakazu skrętu w prawo z bliźniaczego wątku tyczy się skrętu w DDR ??? Dalej mistrzu..dawaj jeszcze coś ciekawego. :lol:

Nie na temat.
szerszon napisał(a):A może wytłumaczysz jakim cudem z drogi mającej jezdnię włączasz się do ruchu

Cudem artykułu 17 PoRD. Gdzie widzisz problem? To już było, powtarzasz się.
szerszon napisał(a):A co z definicją PdR ?

A co z nią nie tak?
PraktykRuchu

Postprzez klebek » środa 12 lipca 2017, 14:45

Jeśli nie zobaczę tutaj normalnej, merytorycznej dyskusji a nie przepychanek niczym z piaskownicy to temat idzie do zamknięcia.
klebek

Postprzez Henq » środa 12 lipca 2017, 22:08

klebek napisał(a):Jeśli nie zobaczę tutaj normalnej, merytorycznej dyskusji a nie przepychanek niczym z piaskownicy to temat idzie do zamknięcia.

dawno do zamknięcia, def. jezdni jedna nie zmienna, def pojazdu również.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez sankila » środa 12 lipca 2017, 22:42

klebek napisał(a):Jeśli nie zobaczę tutaj normalnej, merytorycznej dyskusji a nie przepychanek niczym z piaskownicy to temat idzie do zamknięcia.
W takim tempie, to niedługo zostaną dwa wątki: "przywitaj się" i "kosz".
Może lepiej dołożyć dział pt. "ring wolny", albo coś w tym guście i tam przekierowywać pyskówki? Zamiatanie pod dywan problemów z dyscypliną - to żaden sposób.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szerszon » środa 12 lipca 2017, 22:54

PraktykRuchu napisał(a):Na takiej podstawie, że ustawodawca podzielił drogę na części składowe, a innych elementów drogi już na nie nie dzielił.
To twój autorski pomysł ?
Co sankila ma do tego, że nie rozumiesz pojęcia "pojazd wielośladowy", bo ustawodawca nie dał ci definicji legalnej?
Wysil się i zastosuj w konkretnym przypadku. Dawaj z tymi definicjami legalnymi. Tylko o nic coś tam wspominasz. O sankili to taki mały OT. Widzi definicje w akcie niższego rzędu. :lol: :lol: :lol:
Poszukaj, kto zaczął twierdzić, że trójkołowy rower to pojazd jednośladowy.
A wielosladowy ?? Czy masz coś poza tym "bo widać" ??? Powtarzam, bo nie dociera.
Według tych, o których rozmawiamy od początku tej dyskusji (art. 2 PoRD).
Konkretnie poproszę.Tylko nie twoją "interpretację",że po jezdni jeżdżą pojazdy a rower to pojazd, a więc DDR ma jezdnię.
Nie na temat.
:lol: :lol: :lol: Ależ dlaczego ??? Przecież "na to wygląda" że jest to skrzyżowanie. Czyli jak przechodzimy do konkretów tradycyjnie...nie na temat. :lol:
Cudem artykułu 17 PoRD. Gdzie widzisz problem?
Problem widzę w tym,że na "skrzyżowaniu" prawdopodobnie wykreowanym przez ciebie, gdzie przecina się droga posiadająca jezdnię z drogą posiadającą "jezdnię"Nie stosujesz Art 25.1 tylko Art 17
A co z nią nie tak?
Z nią wszystko w porządku, tylko nijak nie pasuje do twojego prawdopodobnego "skrzyżowania"
Czyli na konkretach odpadasz ? Szkoda...
Henq napisał(a):dawno do zamknięcia, def. jezdni jedna nie zmienna, def pojazdu również.

31) pojazd – środek transportu przeznaczony do poruszania się po drodze oraz maszynę lub urządzenie do tego przystosowane;
szerszon

Postprzez Henq » środa 12 lipca 2017, 23:17

Droga:
Obrazek
Skrzyżowanie:
Obrazek
Pojazd:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szerszon » czwartek 13 lipca 2017, 00:47

Gratuluje "skrzyżowania" i zrozumienia Art 2.
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze