szerszon napisał(a):Henq napisał(a):a jednak nie bardzo, jaki to jeden przepis chcesz podpiąć pod dwa różne zdarzenia?
A podobno miałeś wiedzieć co oznacza "lub" w języku prawnym
W przeciwieństwie do ciebie wiem.
szerszon napisał(a):a ty miałeś szansę zrozumieć spójnik "lub" - widać przerosło cie to, "lub" to nie "oraz", "lub" to "albo".
I wszystko jasne

"lub" = i(oraz)/ albo. I chyba na tym można z tobą zakończyć dyskusję do czasu aż się nauczysz logiki
No i niestety za dużo bzdur na raz

od kiedy "lub" = "i"
widać chyba w twojej logice i stąd takie bzdury ci wychodzą.
szerszon napisał(a):rozumiem że to ty wybierasz że już trzeba sygnalizować inny manewr bo pord daje wybór. swoją drogą współczuję twoim kursantom.
Rozumiem,że bez wstawek osobistych nie potrafisz nic napisać ?
ależ jakie wstawki osobiste po prostu stwierdzam fakty, masz wyżej udowodnione że nie masz bladego pojęcia co oznaczają słowa których używasz
szerszon napisał(a): Nie działa to na mnie.
a powinno bo jeżeli uczysz takich bredni jak tu prezentujesz to nie dziwne że tylu "geniuszy" za kierownicą można spotkać
szerszon napisał(a):Ja mogę jedynie współczuć współczesnej medycynie,że nie potrafi sobie poradzić z takimi przypadkami jak twój.
no i kto wycieczki osobiste urządza? nie masz nic mądrego do napisania będziesz obrażał innych jak zwykle zresztą, nie zniżę się do twojego poziomu i nie będę pisał z tobą na ten temat.
szerszon napisał(a):W którym miejscu PoRD daje ci wybór ?
jak byś jeszcze nie doczytał to jest jak byk napisane:
5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy
lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
więc skoro wykonujesz dwa manewry na raz zmianę kierunku jazdy i zmianę pasa ruchu sygnalizujesz manewr pierwszy zmianę kierunku jazdy, po to właśnie jest to "lub" a nie "i"
no ale oczywiście nie pojmujesz o czym w ogóle jest pord i podstaw bramek logicznych więc o czym z tobą dyskutować? może o pogodzie?
szerszon napisał(a):Masz problem ze zrozumieniem,że masz sygnalizować od zamiaru do zakończenia ? A ty widzisz wybór ?
a ty masz problem ze zrozumieniem że masz zasygnalizować albo zmianę kierunku jazdy albo zmianę pasa ruchu a nie to "i" to
szerszon napisał(a): Przestaniesz sygnalizować przed zakończeniem skrętu ?
zrozum słowo pisane nie będziesz głupot wypisywał.
szerszon napisał(a):czyżbyś nadal nie rozumiał przecięcia od zmiany?
W tym rzecz,że ja rozróżniam,
nie nie rozróżniasz właśnie, piszesz o przecięciu w miejscu gdzie nie ma drogi ani pasów przecinających i bezczelnie wmawiasz że przecinasz pasy, bezczelnie chcesz wmówić że wystarczy auto w poprzek drogi ustawić by nie zmieniać pasów i korzystać z art 25
szerszon napisał(a):a ty nazywasz przecięcie zmianą

sam sobie ustalasz kąt od kiedy to jest zmiana...w tym problem,że jest to farsa.
jaki kąt o czym ty człowieku piszesz? skoro auto jest już na drodze poprzecznej bez linii wyprowadzających przecinających to co ty chcesz przecinać? się pytam jak długo auto wg ciebie może jechać po skosie byś w końcu przestał przecinać pasy? dwa kilometry? trzy?
skończ pisać bzdury i nauczać bzdur bo potem takie właśnie geniusze jak ty jeżdżą po polskich drogach i 500m za skrzyżowaniem po skosie nadal zmieniają kierunek jazdy

parodia
szerszon napisał(a): Mieszasz Art 25 z 22. Dla ciebie na skrzyżowaniu pojazd z prawej zmienia pas przy zmianie kierunku jazdy i z mocy Art 22.4 ma pierwszeństwo
Otóż dla takiej sytuacji przewidziano Art 25- ty tego nie pojmujesz( jak paru innych rzeczy)
Przestań wciskać swoje bzdury innym. Nie manipuluj czymś co nie powiedziałem, na wet nie wiem co za głupoty wypisujesz o co ci chodzi jaki pojazd z prawej na czym ten pojazd z prawej? ogarnij się i zacznij pisać do rzeczy. Art 25 służy do zmiany kierunku jazdy art22 do zmiany pasa ruchu nie moja wina że nie pojmujesz różnic zresztą nie tylko z tym masz problemy bramki logiczne też dla ciebie nie do ogarnięcia

"lub" = "i"

parodia jak można takie głupoty wypisywać?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.