Nigdy nie pisałem że MUSI, tylko że tak jest na ogół. Szczegół wymaga poparcia w przepisach, więc czekam.szymon1977 napisał(a):Nikt Leszko nie twierdzi, ze zmiana kierunku jazdy nie moze pokrywac sie ze skrecaniem czy kierunkiem jazdy przez skrzyzowanie. Tu za to twietdzisz, ze musi. Udowodnij. Tylko prosze, nie w tym watku.
Bez obaw, miałeś to już udowadniane tyle razy, że więcej nie trzeba i tak nie ogarniasz skoro....
Różnica między mną a Tobą polega na tym, że Ty nazywasz dowodem literalne brzmienie przepisów i cieszysz się na samą myśl, że takiego w PoRD nie ma a ja uznaję za dowód wykładnię systemową zewnętrzną, tj. w największym skrócie opierającą się na powiązaniu jednych przepisów z innymi. Powiązanie podałem a Ty się domagasz udowodnienia że "dowód jest dowodem dowodu na dowód".szymon1977 napisał(a):Cos zacytowales. Wykazesz to powiazanie?
W innym wątku to samo; "dajesz głowę", że coś istnieje, ale tego czegoś nie potrafisz wskazać lub nazwać po imieniu (A ma takiej kierunek jak B, B ma taki kolor jak C, C ma taką prędkość jak D,....).

Zasadą jest skręcanie w drogę poprzeczną czyli zmiana kierunku jazdy. Pozostałe sytuacje wymagają użycia F-10/P-8 w obrębie skrzyżowania.
I tak raczej tego nie zrozumiesz, skoro gdy podaję §87 wciąż dla Ciebie skręcanie jest czymś innym niż zmiana kierunku jazdy a te z kolei nie mają cytuję: "żadnego związku ze strzałkami F-10 i P-8"szymon1977 napisał(a):Czy mam uznac, ze powiazanie jest tylko dlatego, ze nazwales je kompatybilnoscia przepisow?