Dalej, miszczu, proszę podkreślić konkretne zdanie, w którym przyznaję pierwszeństwo czerwonemu na mocy "bycia na drodze pp".
Kogo zgrywasz ? Po co kłamiesz ? Myslisz ,że nie cofnę się i nie znajdę ?
sankila napisał(a): Zapomniałeś o D1, który również działa na tym skrzyżowaniu. Od momentu wjazdu na skrzyżowanie, czerwony jest pojazdem na drodze z pp, a biały jest pojazdem na drodze podporządkowanej. Dopiero gdy biały wjedzie na drogę z pp, będą od nowa ustalać pierwszeństwo. Ale biały może wjechać tylko pod warunkiem, że nie przetnie drogi czerwonemu.
.
Kto jest autorem tych bzdur ? Dlaczego tego nie cytujesz ?
Dalej problem ze zrozumieniem paragrafu 1.2 ?
Jakie pierwszeństwo, skoro mają dwa pasy i tory niekolizyjne, bo jeden ma obowiązek trzymania się prawej strony drogi, a drugi - lewej?
Gdzie jest skodyfikowany ten obowiązek ?
I daruj sobie machanie paragrafami, dopóki mi nie przedstawisz takiego, w którym napisano: pojazd skręcający w prawo może olać znak A7.
A ty mi pokaż paragraf, że skręcajacy w lewo może zignorować A-7 i pojazd skręcający w prawo.
(Poszukaj z swoich "Kodeksach na każdy dzień", może znajdziesz gdzieś obok skrzyżowań na autostradzie - zarobisz na ciasteczko od kg..).
.Wskaż , gdzie pisałem o skrzyżowaniach na autostradach. Bezczelnie kłamiesz i oczywiście nie doczekam się cytatu,