Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez LeszkoII » wtorek 04 marca 2014, 20:22
przez aaltonen » wtorek 04 marca 2014, 20:33
LeszkoII napisał(a):Podałem Ci przepis ogólny. Jeśli twierdzisz, że na skrzyżowaniu można zataczać kółeczka(np. 20x) to ja Ci wybiorę skrzyżowanie, wsiądziesz w samochód(jeśli masz prawo jazdy) i zaprezentujesz wszystko ładnie. Ja to nagram i wyślę policji(możesz wybrać dowolną jednostkę) przy okazji staniesz się hitem Internetu w kategorii bezmyślność.
przez LeszkoII » wtorek 04 marca 2014, 21:04
przez maryann » wtorek 04 marca 2014, 21:12
Prosto mogę jechać każdym pasem, chyba że znaki mówią inaczej. Jakie mamy na lewym, jakie na prawym? Żadnych!dylek napisał(a):1.) Czy wjeżdżając prawym pasem możesz pojechać dalej niż prosto, nawet jeśli pas nie wyprowadza na wprost, tylko zawija dalej wokół wyspy ?
2.) Czy możesz pojechać lewym pasem prosto, nawet jeśli lewy pas nie wyprowadza prosto, tylko zawija dalej wokół wyspy ?
przez aaltonen » wtorek 04 marca 2014, 21:35
LeszkoII napisał(a):Nie, ale wystarczy że raz złamiesz zasadę i cwaniacy będą tak jeździć. Zielona strzałka reprezentuje nieuregulowany przepisami manewr.
przez LeszkoII » wtorek 04 marca 2014, 22:10
Jaki znowu manewr? Ruch zgodny z D-3 to też jest manewr? Ciekawe czegoaaltonen napisał(a):Jazda dookoła wyspy, to nieuregulowany przepisami manewr?
przez aaltonen » wtorek 04 marca 2014, 22:20
LeszkoII napisał(a):Jaki znowu manewr? Ruch zgodny z D-3 to też jest manewr? Ciekawe czegoaaltonen napisał(a):Jazda dookoła wyspy, to nieuregulowany przepisami manewr?![]()
Ty na prawdę masz talent i natchnienie do pisania bredni.
aaltonen napisał(a):LeszkoII napisał(a):Nie, ale wystarczy że raz złamiesz zasadę i cwaniacy będą tak jeździć. Zielona strzałka reprezentuje nieuregulowany przepisami manewr.
Leszko, nie kompromituj już się.
Jazda dookoła wyspy, to nieuregulowany przepisami manewr?
Wszystkie manewry jakie wykonuje tutaj zielony są doskonale uregulowane przepisami.
Jest to wjazd na skrzyżowanie, jazda w ruchu okrężnym i zjazd ze skrzyżowania.
Ten przykład tylko obala twoją koncepcję przejazdu przez skrzyżowanie jako jednego manewru.
To chyba wszystko.
przez LeszkoII » wtorek 04 marca 2014, 22:30
przez szerszon » wtorek 04 marca 2014, 23:11
aaltonen napisał(a):
To chyba wszystko.
1. Zmieniłem kierunek jazdy. Prawy kierunkowskaz.
5. Zmieniam kierunek jazdy, sygnalizuję prawym kierunkowskazem.
Leszko, nie kompromituj już się.
Jazda dookoła wyspy, to nieuregulowany przepisami manewr?
Jest to wjazd na skrzyżowanie, jazda w ruchu okrężnym i zjazd ze skrzyżowania.
Sensowny przykład z pewnością by obalił...ale nie widze tu takiego.Ten przykład tylko obala twoją koncepcję przejazdu przez skrzyżowanie jako jednego manewru.
dylek pisze:
1.) Czy wjeżdżając prawym pasem możesz pojechać dalej niż prosto, nawet jeśli pas nie wyprowadza na wprost, tylko zawija dalej wokół wyspy ?
2.) Czy możesz pojechać lewym pasem prosto, nawet jeśli lewy pas nie wyprowadza prosto, tylko zawija dalej wokół wyspy ?
Prosto mogę jechać każdym pasem, chyba że znaki mówią inaczej. Jakie mamy na lewym, jakie na prawym? Żadnych!
przez dylek » wtorek 04 marca 2014, 23:26
szerszon napisał(a):dylek
weź jeszcze raz zacytuj temu człowiekowi o F-10... tylko weź wiekszą czcionkę..bo nie doczytał
przez szymon1977 » środa 05 marca 2014, 00:01
przez dylek » środa 05 marca 2014, 00:12
szymon1977 napisał(a):Ale po co w kółko powtarzać? Przed skrzyżowaniem mam strzałki, więc zamierzając przez skrzyżowanie przejechać w lewo zajmuję dowolny z pasów z lewą strzałeczką (tutaj akurat nie mam wyboru bo jest tylko jeden). Na skrzyżowaniu nie mam już strzałek więc wybieram lub zmieniam pas na dowolny prowadzący w lewo (a tutaj do wyboru mam już dwa pasy). Nie mogę?
przez szerszon » środa 05 marca 2014, 00:20
Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze, byś zrozumiał, że nie wolno z prawego pasa w lewo, w sytuacji, gdy jest zezwolenie na jechanie z lewego pasa na wprost
przez szymon1977 » środa 05 marca 2014, 00:37
przez szerszon » środa 05 marca 2014, 00:40