co to znaczy ruch kierowany?
to jak jade lewym pasem z 70-90km/h i mam zielone i lewy pusty a na prawym są ciezarówki i dopiero ruszają to mi nie wolno przemknąc na lewym przez przejście dla pieszych bez świateł, a potem skrzyżowanie ze światłami
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez michal70 » środa 19 lutego 2014, 10:51
przez lith » środa 19 lutego 2014, 12:35
przez jasper1 » środa 19 lutego 2014, 13:33
michal70 napisał(a):(..) lewy pusty a na prawym są ciezarówki i dopiero ruszają(...)to mi nie wolno przemknąc na lewym przez przejście dla pieszych bez świateł...
przez taik » środa 19 lutego 2014, 16:29
Henq napisał(a):papadrive napisał(a):O tym pisałem, że wyprzedzanie nie musi się zaczynać z pasa, po którym jedzie wyprzedzany.(...)
Coś dla Ciebie:
http://www.tv.bielsko.biala.pl/mandaty_ ... _4427.html
przecież cały czas wyprzedzał
michal70 napisał(a):na gierkówce są niby ogr. 80 ale jadą po 140 wzwyż
moge jechac 80lewym i blokowac ten pas tz tiry jadą prawym 70 a ja wyprzedzam caly czas ciag tirów i caly czas mam 80-100 wg przepisów
przez Henq » środa 19 lutego 2014, 21:26
taik napisał(a):Abstrahując od wszystkiego, oczywistym jest, że przedstawione na filmiku zachowanie kierowcy jest wykroczeniem.
przez LeszkoII » środa 19 lutego 2014, 21:49
przez taik » czwartek 20 lutego 2014, 18:34
Henq napisał(a):A filmik jest do mojej wypowiedzi
Henq napisał(a):O ile sytuacja jest jasna i klarowna w momencie gdy auta poruszają się prawym pasem jeden za drugim wężykiem(np. korek), tak w sytuacji gdy masz miejsce i możliwość zmieszczenia się między jednym a drugim pojazdem, masz miejsce by opuścić lewy pas bez zajechania drogi tym na prawym, najechania na tych na prawych , to właśnie masz się tak zachować a mianowicie zjechać na prawy pas, następnie wyprzedzać lewym i znów powrót na prawy.
LeszkoII napisał(a):Też na filmiku nie zauważyłem żadnego wykroczenia, co nie znaczy że kierujący nie jechał tak lewym pasem od 3 kilometrów wcześniej.
przez papadrive » poniedziałek 24 lutego 2014, 22:14
O ile sytuacja jest jasna i klarowna w momencie gdy auta poruszają się prawym pasem jeden za drugim wężykiem(np. korek), tak w sytuacji gdy masz miejsce i możliwość zmieszczenia się między jednym a drugim pojazdem, masz miejsce by opuścić lewy pas bez zajechania drogi tym na prawym, najechania na tych na prawych , to właśnie masz się tak zachować a mianowicie zjechać na prawy pas, następnie wyprzedzać lewym i znów powrót na prawy.
http://www.tv.bielsko.biala.pl/mandaty_ ... _4427.html
viewtopic.php?f=4&t=28596&start=15#p303022
przez lith » poniedziałek 24 lutego 2014, 23:56
papadrive napisał(a):1. Gdy następny manewr będzie wykonywany bezzwłocznie po poprzednim, a nie po kilkunastu lub, co gorsza po kilkudziesięciu sekundach.
2. Gdy nikt, kogo bym zablokował, nie pogania mnie z tyłu.