Interesuje nas jezdnia bo zgodnie z Art.24.8.1. to jezdnia ma być jednokierunkowa a nie cała droga.
szymon1977 napisał(a):Skoro na podstawie braku znaku D-3 stwierdziłeś, że to coś, po czym poruszamy się wokół wyspy centralnej nie jest jezdnia jednokierunkową wystarczy jak zacytujesz fragment, z którego wynikałoby, że KAŻDA jezdnia jednokierunkowa, na KAŻDYM skrzyżowaniu MUSI być oznaczona znakiem D-3.
Zanim odpowiesz zwróć uwagę ile w "220 "jezdni jednokierunkowych bez znaku D-3 jest na rysunkach od 4.2.9.2. do 4.2.11.3. Skup się JEZDNIA JEDNOKIERUNKOWA a nie droga jednokierunkowa.
szerszon napisał(a):...a co powiesz na PoRD ?
To nie sprawa PoRD czy w rozważaniach teoretycznych mój przejazd rozdzielę na odcinki, na których wykonuję jakiś manewr oraz takie, na których manewru żadnego nie wykonuję.
szerszon napisał(a):...masz sygnalizować juz zamiar charakteru wykonywanego manewru, a nie że zjeżdżasz z ronda...
Ale nie zamiar przejechania przez skrzyżowanie w kierunku. Dopóki nie zrozumiesz różnicy pomiędzy "kierunkiem przejazdu przez skrzyżowanie" a "zmianą kierunku jazdy" w szczegóły zagłębiać się nie będę.
szerszon napisał(a):90% tego co piszesz to bzdury
Jedyna bzdura jaką u mnie udało Ci się wykazać to pomylone literki przy tabliczkach T-6(x) - choć wpływu na zastosowanie się do ich treści z punktu widzenia kierującego już wykazać Ci się nie udało. To zdecydowanie za mało, żaby cokolwiek nazwać bzdurą. A za słówka mnie nie łap, bo ze swoją znajomością języka polskiego tylko się kompromitujesz.