OSTRZEŻENIE- fotoradar

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: OSTRZEŻENIE- fotoradar

Postprzez BOReK » środa 21 listopada 2012, 13:26

Mnie nie obchodzi co napisałeś, tylko co mówią przepisy których tak się domagasz, a przepisy mówią jasno i wyraźnie - D-43 to koniec obszaru zabudowanego, czyli dla naszych rozważań koniec pewnego odcinka.

Poziom natomiast sam narzuciłeś gdzieś tam zaczynając od tej "literówki" i nie zachowuj się teraz jak mój kilkuletni bratanek.
BOReK

Postprzez rusel » środa 21 listopada 2012, 15:50

dla tych ktorzy "walcują" i nie śpią spokojnie ze wzgledu na bezprawie w naszej ojczyznie proponuje wybrać się w to miejsce, uśmiechnąć i oddać sprawe do sądu, następnie wkleić uzasadnienie z I i II instancji na forum, poki co moge dedykować im pewien cytat

"moja jest racja i tylko świę-ta ra-cja......, bo moja racja jest racja NAJ-MOJ-SZA!!!!!"
rusel

Postprzez Drezyna » środa 21 listopada 2012, 22:13

BOReK napisał(a):... koniec pewnego odcinka.

Długoletnie studia matematyczne nauczyły mnie, że może i wektory mają początek i koniec, natomiast odcinki nie. Poza tym to, co nazywasz "końcem odcinka" według ciebie nie może być "początkiem następnego", bo twój umysł dopowiada to, czego w przepisach nie ma. Brat w wojsku?
Drezyna

Postprzez BOReK » środa 21 listopada 2012, 22:45

Wektory, panie, to mają początek, kierunek i długość, a odcinek ma początek i koniec. Jak odcinek ma początek a nie ma końca, to to nie jest odcinek tylko półprosta. Wiadomości są na poziomie podstawówki, więc te twoje studia chyba nawet nie zawadziły o wikipedię.
To, co nazywam "końcem odcinka" jest końcem nie według mnie, tylko według przepisów, które ci zacytowałem. Najwidoczniej nie umiesz czytać, co sugerują też te nieszczęsne wektory.

Słowem podsumowania - nam się temat wyczerpał i mojej odpowiedzi tutaj już nie uświadczysz. Jeśli będziesz miał dla mnie jeszcze jakieś ciekawostki, to bądź łaskaw zostawić je w tej skrzynce przy wejściu. Śmieciarze zabiorą we wtorek.
BOReK

Postprzez szerszon » środa 21 listopada 2012, 22:46

Drezyna napisał(a):
szerszon napisał(a): 1. Dlaczego po D-43 90km/h. przecież zakres obowiazywania E-17a+B-33 jeszcze sie nie skonczył.

Zakres się nie skończył, ale rozpoczął się nowy odcinek, gdzie zakaz wynikający z B-33+E-17a został zmieniony lub odwołany. Przepisy mówią, że D-42 działa tak samo jak D-43 i parę innych. Nie interpretujmy po swojemu.

Według mnie nie zaczął sie nowy odcinek tylko powrócił stary.czyli z powrotem 40.
Miejscowość ciągnie sie od E-17a do E-18a.
W paragrafie 15.3 jest napisane, ze obowiązuje na obszarze całej miejscowości z wyjatkiem odcinka ( w naszym przypadku od D-42 do D-43) na którym został zmieniony.
Znak D-42 zmienia te czterdziestkę, nieprawdaż ?
A D-43 likwiduję tę zmianę , nieprawdaż ?
szerszon

Postprzez Drezyna » środa 21 listopada 2012, 23:51

szerszon napisał(a):

Nieprawdaż. Sprawdź gdzie napisano o D-42. Tamże napisano, że D-43 działa identycznie. Resztę dopowiadacie zupełnie niepotrzebnie.
BOReK napisał(a): ...tylko półprosta.

Jak widział gdzieś drogę półprostą, to powinien jechać i jechać w siną, infinitezymalna dal. Bajki o wilku. A wektor to para punktów.
Drezyna

Postprzez szerszon » czwartek 22 listopada 2012, 00:11

Drezyna napisał(a):
szerszon napisał(a):

Nieprawdaż. Sprawdź gdzie napisano o D-42. Tamże napisano, że D-43 działa identycznie. Resztę dopowiadacie zupełnie niepotrzebnie.
No czytam ten paragraf 58.3 i nie widzę nic na poparcie stanowiska , które reprezentujesz.
Jest początek odcinka (D-42) koniec odcinka (D-43)
a może masz na myśli inny ?

Ale, ale... nic nie odnosisz sie do E-17a i E-18a o czym jest napisane w par.15.3...
To jak to w końcu jest ?
szerszon

Postprzez sankila » czwartek 22 listopada 2012, 01:55

No dobrze mistrzowie, to rozpiszcie mi prędkości na poszczególnych odcinkach tej drogi (znaki z plusem stoją jeden za drugim). Rusel może posłużyć się teorią zakazu trąbienia, szerszon - powrotem do "prędkości sprzed odcinka".
Obrazek
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szerszon » czwartek 22 listopada 2012, 08:13

a gdzież to są takie kombinacje znaków jak:
E-17a+B-43
czy D-43+ B-43 ?
Może w pierwszej kolejności zaproponujesz łamigłówkę opartą na prawidłowym oznakowaniu ?

Może jeszcze D-42+D-9 ? :D
szerszon

Postprzez BOReK » czwartek 22 listopada 2012, 09:08

Podejrzewam, że jedyne prawdziwe B-43 tutaj to znak #3, a pozostałe to B-33 - kwestia wycinania na szybko w paincie.
BOReK

Postprzez Drezyna » czwartek 22 listopada 2012, 09:25

szerszon napisał(a):
Ale, ale... nic nie odnosisz sie do E-17a i E-18a o czym jest napisane w par.15.3...

Jesteś już blisko: "Znak zakazu umieszczony pod znakiem E-17a
oznacza, że zakaz obowiązuje na obszarze całej miejscowości, z wyjątkiem odcinka drogi, na którym został on zmieniony lub odwołany innym znakiem."
Wsakż w przepisach wszystkie "inne znaki" i po sprawie.
Drezyna

Postprzez rusel » czwartek 22 listopada 2012, 10:30

i dac niektorym znaki drogowe do reki....prawie jak w moim miescie
rusel

Postprzez szerszon » czwartek 22 listopada 2012, 11:57

Drezyna napisał(a):Wsakż w przepisach wszystkie "inne znaki" i po sprawie.

Cała reszta dotycząca ograniczenia prędkości.Mówimy o naszym przypadku.
szerszon

Postprzez Drezyna » czwartek 22 listopada 2012, 15:56

szerszon napisał(a):
Drezyna napisał(a):Wsakż w przepisach wszystkie "inne znaki" i po sprawie.

Cała reszta dotycząca ograniczenia prędkości.Mówimy o naszym przypadku.

No, to ta cała reszta (a dokładniej te wymienione w przepisach) może rozpoczynać odcinek, na którym zakaz jest zmieniony. D-43 też. Wszystko.
Drezyna

Postprzez BOReK » czwartek 22 listopada 2012, 17:23

Panowie, nie wysilajcie się bo to darmo. Nie uwierzyłby nawet gdyby stracił prawko za punkty. :lol:
BOReK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze