cman napisał(a):dylek napisał(a):Ad pytanie qwer0a - nigdy mi nie przyszło do głowy, by wyprzedzać pasem włączeniowym...
Nie włączeniowym - ogólnie, na odcinku drogi 1-2. Czy na przykład brązowy może wyprzedzić pomarańczowy.
równie dobrze mógłbym zapytać, czy brązowy może wyprzedzać na wysokości cyfry 1 (czyli tam gdzie ty zaznaczyłeś skrzyzowanie :D ) Nie dowiedziemy w ten sposób niczyjej racji, a jedynie to, że przepisy są dziurawe ;)dylek napisał(a):Rozumiem, że obszar żółty pasa przeplatania to pas drogi głównej i są tu 2 skrzyżowania (połączenie i rozwidlenie), a nie jedno (rozwiązanie często stosowane przy skrzyżowaniu 2poziomowym wjazd/zjazd). A ja w błędzie byłem i sądziłem, że to 1 skrzyzowanie ,a nie 2... Dobrze rozumiem ten tok myslenia cman ??
Dokładnie tak.
ja bym to tak zostawił, bo widzę, że nie dojdziemy do porozumienia.. Niech inni czytają i sami myślą..
trochę szkoda, że padły słowa typu: przeraża mnie to co wypisuje dylek.
Zawsze forum traktowałem jako miejsce do podyskutowania, poznania zdania innych, odnalezienia innego spojrzenia na konkretny problem itp..
nigdy nie starałem udowadniać, ze jestem nieomylny.. czasem wręcz przyznawałem się do błędu, czy uznawałem inny tok myślenia...
Dyskusja nie jest dla mnie pojedynkiem - nie szukam wygranego...
Inne zdanie poznałem, więcej widzę się nie dowiem, więc chętnie bym tak to zostawił...
Tutaj w pasie przeplatania mógłbym się wykłócać dlaczego P-1c a nie P-1, skoro niby jednakowy pas jak pozostałe, ale po co ?? Ty zdania nie zmienisz, ja nie widzę powodu, by zmieniać swoje...
Dla mnie pas włączeniowy nie będzie dodatkowym pasem jednakowym z pozostałymi... jadąc nim ustąpie tym co jadą drogą główną... Nie będę też nim wyprzedzał. Dlaczego ?? Bo tak jest bezpieczniej.