athlon napisał(a):Po pierwsze cman zdecyduj się czy wyprzedzanie w końcu jest dozwolone czynie. Bo najpierw piszesz ze nie, a za chwile że tak <myśli> no chyba ze ja coś nie tak czytam
No chyba (moja pierwsza wypowiedź w tym temacie):
cman napisał(a):Oczywiście, że omijanie czy wyprzedzanie wielu pojazdów, nawet za linią podwójną ciągłą (przejeżdżanie przez nią to inna sprawa) jest dozwolone, ale niestety nie wtedy, gdy któryś z tych pojazdów sygnalizuje zamiar zmiany kierunku jazdy.
A po drugie, to już Ci Khay wyjaśnił.
drill napisał(a):cman - nie uraz do Ciebie, a do Twojej postawy. Przykre jest, że mniemam dorosły człowiek nie potrafi logicznie myśleć i uważa, że dozwolone jest przekraczanie ciągłej linii pomimo braku takiego dopuszczenia w ustawie.
Znowu coś nie teges z rozumieniem? Gdzie ja napisałem, że przejeżdżanie linii podwójnej ciągłej jest dozwolone (oprócz oczywiście szczególnego przypadku z radiowozem blokującym pas ruchu)?
drill napisał(a):Wyimaginowana jazda pasem ruchu do jazdy przeciwnej, a następnie zjazd na swoją stronę, gdy ciągła się kończy jest już totalnym absurdem.
Owszem, co nie zmienia faktu, że zgodnym z przepisami dozwolona - czego nie możesz przeboleć.