tomekkoz napisał(a):Po Warszawsku nie jest zgodnie ani z §36.1,

objeżdżam wyspe po angielsku ? Tomuś ..z której strony jadę zgodnie z przepisami..może narysuj jak to jadę po warszawsku w twojej wizji..sprzecznie z ruchem odbywającym sie w kierunku wskazanym na znaku ?

Tak jak pisałem..pierwsze lepsze rondo turbinowe z rozrysowanymi kierunkami jazdy dla takich agentów jak ty obrazuje szkołę warszawską , która jest zgodna i z C-12 jak i z Art 22.
ani z artykułem 22.
1. Skręcanie z lewego pasa w prawo to bandytyzm drogowy.
jakie mocne słowa

a jak nazwać skręcanie w lewo z prawego pasa ? ..tylko widzisz..nie potraisz udowodnić,że zjazd ze skrzyzowania to skręt w prawo.. na zdjęciu, gdzie pojazd zjechał ze skrzyzowania na wprost jest zakaz skrętu w prawo..oczywiście plujesz sie nie odnosząc sie do tego faktu, który dobitnie pokazuje,że zjazd ze skrzyzownia nie jest skrętem w prawo..gdyby nie było zakazu to i w prawo i na wprost byłoby dla ciebie zawsze w prawo...a
widać ,że jednak nie.
2. Zabranianie jazdy prawym pasem zgodnie ze znakiem C-12 (w kierunkuw skazanym na tym znaku) też nie ma podstaw w prawie.
Art 22. Jeszcze raz zaproponuje rozpatrzenie sytuacji na rondzie turbinowym, gdzie masz biało na czarnym namalowane jak powinieneś przejechać przez skrzyżownie..C-12 ten sam.
3. Nie wspominając już o bezsensownym lewym kierunkowskazie kiedy jadę w kierunku wskazanym na znaku C-12 i nie zmieniam kierunku jazdy.
Klepiesz to bezmyslnie od samego początku..natomiast nie dajesz odpowiedzi, gdzie jest napisane o kierunku jazdy przy C-12. Znowu ci zaproponuję rondo turbinowe...czyżby C-12 było sprzeczne z F-10 ?
Także szkółka warszawska to jak widać bezprawie na drodze i przyczyna wielu stłuczek na rondach.
Na razie to tylko twoje przekonanie nie mające poparcia w przepisach jak i w literaturze.Twój sposób myslenia prowadziłby do tego,że bezsensem byłoby budowanie rond o wiekszej ilości pasów niz jeden.
szymon1977 napisał(a):[A masz prawy pas prowadzacy dookola placu?
[
A nie widać ? Musi być wyznaczony ?
Z art.22...ile? Bo art.22.2. zobowiazuje zamierzajacego skrecic a nie skrecajacego, a pasa ruchu zmienictakze skrecajacemu nie zabrania.
Z całym. Nie masz podstaw aby ignorować Art 22.5..tak lubisz powoływać sie na KW jak ci pauje to ja też sie powołam,że w KW napisali ci dobitnie i dosłownie,że masz sygnalizować nie tylko zamiar ale i w trakcie wykonywania manewru. Tylko twoja nieudolna próba zachownia twarzy nie pozwala ci na przyjęcie tego faktu napisanego czarno na białym.

Nie lękaj się...
Przeczytalem. No i czerwona strzalka obrazuje wlasnie skrecanie w lewo na skrzyzowaniu. Cale skrecanie w lewo a nie fragment jednego wielkiego skrecania obejmujacego caly przejazd przez skrzyzowanie.
szkoda że bez zrozumienia. jakoś nie zauważyłem w paragrafie 36 ,że piszą o skrzyzowaniach przy każdym wlocie tylko o skrzyzowaniu..poza tym nie jesteś konsekwentny i znowu ciebie łapie na kłamstwie. Przeciez dla ciebie z ronda to zawsze w prawo a po obwiedni to na wprost w łuku..juz zapomniałeś ?

A twój słynny rys E ?
Ale sie motasz...
A na potwierdzenie znow fragmenty wypowiedzi osob trzecich?
Rys E..twoje szymus twoje..tak się motasz,że nawet ie wiesz co pisałeś.