szymon1977 napisał(a):Proponuje abys zapoznal sie z trescia tego o czym dyskutujesz.
Zapoznałem sie i dlatego poproszę o wskazanie konkretnego cytatu. Masz manie wypisywania rzeczy nieprawdziwych, a poproszony o udokumentowanie jakoś dziwnie unikasz odpowiedzi.
Sztandarowym przykładem jakości dyskusji jaką prowadzisz jest Art 22.6 z zakazem zawracania. Tak emocjonalnie i z takim zapałem odkryłeś na nowo swiat...a tu klops...nie potrafisz wskazać przepisu,który ci sie uroił w główce.
Tu mamy kolejny przykład,gdzie pewnie przez kilkanaście stron z równym zpałem będziesz odsyłał do tekstu, w którym nie ma nic napisanego o czym ty tu piszesz. Zacytować nie zacytujesz...nie masz co. Czyli fantasta z ciebie...
Zakopower napisał(a):szerszon napisał(a):Chyba czegoś nie zrozumiałeś...CYTAT. najlepiej z fragmentem dotyczącym skrętu w lewo lub zawracania pasem zewnętrznym. A nie "bo widać"
Jazda w kierunku wskazanym na C-12 to nie jest "skręt w lewo", ani "zawracanie".
Kompletnie mylisz pojęcia.
Polecam zapoznać sie z pierwszym lepszym rondem turbinowym, gdzie jak najbardziej mozna pojechać w prawo, prosto, w lewo lub zawrócić bez sprzeczności z C-12.
poza tym określenie "jazda w kierunku" jest takie jakieś..mało wspólnego z przepisami to ma.W przepisie jest o ruchu odbywającym się...a to nie tylko jazda. Kierunek jazdy to nie jest "kierunek jazdy bo jedzie"
szymon1977 napisał(a):Najpierw mu wytlumacz, ze jezeli jedzie w kierunku "X" to "X" jest jego kierunkiem jazdy. Na razie to chlopaczyna traci orientacje po wjechaniu na skrzyzowanie.
Tego nie da się obronić

Ruch odbywa się w kierunku wskazanym raczej nie będzie moim kierunkiem jazdy

Przejeżdżając przez skrzyzowanie( dyspozycja znaku F-10) mogę nie zmieniać kierunku jazdy..czyli pojechać na wprost, albo zmienić kierunek jazdy...i o dziwo cały czas wypełniam dyspozycje C-12. Dziwne ..prawda ? Niby jadę w kierunku ( wasza opcja), a tu mam nagle cztery możliwości...no to jak z tym w kierunku ?